iBeleggen verder als Bloei Vermogen

iBeleggen en TopCapital gaan per februari 2024 verder onder de naam Bloei Vermogen en Bloei Vermogen Plus. Met Bloei Vermogen gaan de twee dienstverleningen verder onder één gezamenlijke naam.

iBeleggen is opgericht op 12 juni 2012 en biedt online vermogensbeheer aan vanaf €25.000,-. iBeleggen is gevestigd in Amsterdam als onderdeel van topcapital (een vermogensbeheerder die klanten bedient vanaf €500.000,-). De oprichters van beide bedrijven zijn Peter van de Slikke en Patrick Bontje. De belangrijkste doelstelling van iBeleggen is om het vermogen van klanten binnen het profiel maximaal te laten groeien tegen aanvaardbare risico's en zo laag mogelijke kosten. En dat helemaal duurzaam.

Bij iBeleggen kun je online beleggen middels vermogensbeheer. iBeleggen belegt het vermogen volgens het afgesproken portefeuilleprofiel en beheert de portefeuille. Geschikt voor mensen met beperkte basiskennis van beleggen en/of mensen die geen tijd of belangstelling hebben voor beleggen.

iBeleggen hanteert een passieve beleggingsstrategie. De portefeuille bestaat dan ook voornamelijk uit mandjes van (duurzame) aandelen, obligaties en vastgoed. iBeleggen benut volgens eigen zeggen het rendement van de markt door deze met discipline en structuur te volgen. Het beleggingsbeleid wordt bepaald binnen topcapital, dat een track record vanaf 2007 heeft. Op basis van een online vragenlijst wordt het risicoprofiel bepaald en kun je starten met beleggen.

BeoordeeldiBeleggen is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
iBeleggen
Naam aanbieder
iBeleggen
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
topcapital n.v.
Minimum inlegbedrag
€ 25.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2012
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid iBeleggen


iBeleggen belegt uitsluitend in fysieke indextrackers en marktfondsen van aandelen, obligaties en vastgoed. De nadruk ligt op de bewaking van de verdeling tussen deze vermogenscategorieën, die volgens iBeleggen voor 80% bepalend zijn voor het rendement. Het beleid is gericht op een lange termijn strategie, gericht op vermogensgroei en risicobeheersing. Dit wordt gerealiseerd door een wereldwijde spreiding over diverse regio's, sectoren en beleggingsstijlen, passend bij de marktomstandigheden. Bijzondere aandacht wordt gegeven aan het zo laag mogelijk houden van de beleggingskosten, die behoren tot de laagste in Nederland.

iBeleggen hanteert strenge randvoorwaarden waaraan beleggingen moeten voldoen om in de portefeuille opgenomen te kunnen worden. Deze voorwaarden zijn:

- De beleggingen moeten duurzaam gescreend zijn, wat betekent dat deze zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij, goed bestuur en ethische normen.
- De beleggingen zijn uitsluitend fysieke indextrackers en marktfondsen, waarbij de onderliggende waarde daadwerkelijk in de beleggingen zijn opgenomen.
- De belegging moet te allen tijde, direct en makkelijk verhandelbaar zijn.
- De onderliggende index moet voldoende liquide zijn om in te kunnen handelen.
- De informatie over de beleggingen moeten makkelijk te vinden, transparant en goed leesbaar zijn.
- De kostenstructuur van de belegging moet inzichtelijk zijn.

Op aanvraag is uitgebreide documentatie beschikbaar over het beleggingsbeleid, de missie en de visie van iBeleggen.

Geen
PassiefHet rendement van de markt wordt benut door deze met discipline en structuur te volgen. Dat is de overtuiging van iBeleggen.
ModelportefeuilleGebaseerd op het te beleggen bedrag en het gekozen portefeuilleprofiel
Groei Beleggingen tegen aanvaardbare risico’s maximaal laten renderen binnen het gekozen portefeuilleprofiel, is de doelstelling van het beleggingsbeleid van iBeleggen. Daarbij wordt er gestreefd naar een optimale balans tussen rendement en duurzaamheid. Er wordt enkel belegd in duurzaam gescreende beleggingen die zijn getoetst op het gebied van milieu, maatschappij, goed bestuur en ethische normen.
Beleggingsfondsen, IndextrackersPassief beheerde beleggingsfondsen die niet de markt proberen te verslaan maar in de gehele markt beleggen. , Indextrackers (ETF's) in aandelen, obligaties en vastgoed.
NeeNiet toegestaan
Saxo Bank
JaOprichters zijn zelf klant bij iBeleggen
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten iBeleggen


Doorlopende kosten
Periodieke kostenVaste kosten bedragen €60 euro per jaar ex. 21% BTW (€72,60 euro incl. BTW).
BeheerfeeDe beheerfee bedraagt 0,3% per jaar ex. 21% BTW (0,36% per jaar incl BTW).

Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeEen all-in fee servicefee voor transacties en bewaring van de portefeuille. Het tarief is afhankelijk van uw inleg en gemiddeld tussen de 0.05%-0.10% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


iBeleggen rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van beheerfee, service fee en transactiekosten. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

ProfielBlauwGroenGeelOranjeRood
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
5,4%
11,1%
16,6%
23,8%
28,9%
Inzicht in alle rendementen van iBeleggen?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team iBeleggen


iBeleggen biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement