Staalbankiers vermogensbeheer

LET OP: Staalbankiers is overgenomen door Van Lanschot Kempen.
De private bank uit ’s-Hertogenbosch neemt de klanten, zo’n 1,7 mrd euro aan beheerd vermogen, 280 mln euro aan spaartegoeden en een beperkt aantal effectenkredieten over van de Haagse concurrent. Lees hier meer.Als u liever naar een alternatief kijkt helpen we u graag vergelijken.

Staalbankiers is opgericht in 1916. In 1994 werd Staalbankiers onderdeel van Achmea, een van de grootste verzekeraars van Nederland. Staalbankiers richt zich op vermogende particulieren en kleinere en middelgrote instellingen. Tot de klantenkring behoren onder meer ondernemers, (oud-) directeur-grootaandeelhouders, bestuurders in loondienst, professionals uit de advocatuur en accountancy en topsporters. Maar ook charitatieve instellingen, kerkgenootschappen, pensioenfondsen en gemeenten. Staalbankiers biedt verschillende dienstverleningen. Op het gebied van beleggen is het mogelijk om zowel te kiezen voor beleggingsadvies als vermogensbeheer. U kunt beleggen bij Staalbankiers vanaf €250.000,-.

Beleggingsbeleid Staalbankiers Vermogensbeheer

De beleggingsstrategie van Staalbankiers heet Multi Asset Optimalisatie. Uw beleggingsportefeuille wordt hierbij gespreid ingevuld met verschillende beleggingscategorieën. Ze investeren onder meer in de volgende beleggingscategorieën:

  • Aandelen
  • Obligaties
  • Grondstoffen
  • Vastgoed
  • Liquiditeiten
  • Private equity

De categorieën worden (voornamelijk) ingevuld met indextrackers. Bij het inrichten van uw portefeuille gebruikt Staalbankiers geen eigen beleggingsproducten. De nadruk ligt bij Multi Asset Optimalisatie op het behalen van uw financiële doelstellingen en op uw risicoacceptatie. Ze richten uw portefeuille zo in dat de kans zo groot mogelijk is dat uw doelstellingen worden gehaald.

DuurzaamBest in class, Combinatie, Negatieve uitsluitingWanneer wordt gekozen voor Maatschappelijk verantwoord Vermogensbeheer wordt gebruik gemaakt van de expertise van een derde partij, Sustainalytics. Dit is een wereldwijd gerenommeerd onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in het analyseren van de prestaties van bedrijven op het gebied van milieu, sociaal beleid en ondernemingsbestuur.
Actief vs PassiefActief
Portefeuille samenstellingModelportefeuille
Doel beleggingsbeleidDuurzaam, GroeiHet is ook mogelijk om in een volledig duurzame portefeuille te beleggen via maatschappelijk verantwoord vermogensbeheer.
ProductenIndextrackersFocus op indextrackers
Eigen productenNeeEr worden eigen beleggingsproducten ontwikkeld. Hier wordt via vermogensbeheer niet in belegd.
Depot bank
Vermogen partners meebelegdNee

Kosten Staalbankiers Vermogensbeheer

Doorlopende kosten
Periodieke kosten
BeheerfeeAll-in beheervergoeding afhankelijk van uw risicoprofiel en inlegbedrag.
Zeer defensief 0,55%
Defensief 0,9%
Neutraal – Zeer offensief 1,25%

(minimum €3.000,-, excl BTW). Over het meerdere vanaf €1 miljoen betaalt u trapsgewijs een lagere vergoeding, vanaf €25 miljoen is het tarief over het meerdere in een neutraal profiel 0,2%.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee

Rendement Staalbankiers Vermogensbeheer

De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van de beheervergoeding. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

Rendementen op basis van de Multi Asset Optimalisatie beleggingsstrategie met beleggingen in trackers.

ProfielZeer defensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2018
2017
2016
20151,2%2,9%4,4%4,4%4,8%