SNS Bank is een middelgrote Nederlandse bank en vindt haar oorsprong in 1817. Door diverse problemen bij SNS heeft de Nederlandse staat SNS Reaal en SNS Bank in februari 2013 genationaliseerd. De Nederlandse staat is op dit moment eigenaar van de bank. Eind 2013 werkten circa 2000 medewerkers voor de Staatsbank.

De afgelopen jaren heeft SNS hun beleggingsdienstverlening verder afgebouwd. SNS Securities, de vermogensbeheertak, is overgenomen door Bank ten Cate in 2013. In hetzelfde jaar is het platform voor fondsbeleggers “Fundcoach” overgenomen door Binck Bank. In 2016 is SNS gestopt met SNS zelf beleggen. U kon hier voorheen direct via de beurs handelen in aandelen, fondsen, trackers, opties, obligaties en hefboomproducten met.


Beleggen bij SNS kan nu nog via de “SNS Doelbeleggen”. U kunt dan gespreid beleggen met de mixfondsen van ASN, Een beleggingsrekening kunt u al openen vanaf €20,-.

BeoordeeldSNS is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
SNS
Naam aanbieder
SNS
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
SNS Reaal
Minimum inlegbedrag
€ 20,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1817
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid SNS


Bij SNS Doelbeleggen kiest u voor gemak. U maakt de keuze voor 1 van de 5 duurzame ASN-fondsen. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement. Inleggen en verkopen is kosteloos en kan op elk moment. U kiest uw doel en welk risico u wenst te nemen en legt dit vast via de SNS doelplanner. SNS doelbeleggen belegt in het fonds in een goed gespreide portefeuille met het risico dat u van tevoren heeft aangegeven. Inleggen kan vanaf € 20 per keer. Bijvoorbeeld eenmalig, maandelijks of alleen op het moment dat u wat geld over hebt. Als u het geld nodig heeft, kunt u er direct weer bij door een deel van uw beleggingen te verkopen.

SNS Doelbeleggen belegt via ASN duurzame fondsen. Het fonds belegt via beleggingsinstellingen wereldwijd in aandelen en staatsobligaties die voldoen aan de duurzaamheidscriteria. Er wordt een splitsing gemaakt tussen een obligatiepool, aandelenpool, milieupool en small & midcappool. Afhankelijk van uw risicoprofiel kiest een fonds hiertussen een verdeling. Zie het onderdeel risico voor de verschillende parameters.

De ASN Obligatiepool belegt in in euro luidende staatsobligaties van landen die jaarlijks worden beoordeeld op duurzaamheidscriteria, terugbetaalcapaciteit en liquiditeit. ASN Aandelenpool belegt actief in een gespreide portefeuille van beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd. Er vindt geen tactisch allocatiebeleid plaats. Periodiek worden de gewichten teruggezet naar de standaardverdeling. De milieupool ASN Milieupool belegt actief in een wereldwijde portefeuille aandelen van beursgenoteerde ondernemingen in de sectoren water, duurzame energie en afvalverwerking. ASN Small & Midcappool belegt actief in een geconcentreerde portefeuille van kleine en middelgrote beursgenoteerde ondernemingen in Europa.

Best in class, Negatieve uitsluiting
ActiefSNS maakt gebruik van zowel actieve als passieve producten.
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Ja, Nee
NIBC Markets
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten SNS


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee-
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe servicekosten brengt SNS per kwartaal bij u in rekening. De kosten zijn een vergoeding voor beheer van beleggingsrekening, Kwartaalrapporten, Jaarlijkse Profielcheck, Aan- en verkopen van beleggingen en Macro-economische visie. De jaarlijkse servicekosten zijn 0,3%.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


SNS rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

SNS Doelbeleggen is gestart per 10 januari 2017

ProfielZeer defensief Defensief NeutraalOffensiefZeer offensief
2020
1,6%
3,2%
5,6%
8,4%
10,5%
2019
4,7%
9,1%
15,1%
23,3%
30,1%
2018
-0,5%
-2,4%
-4,4%
-7,5%
-9,6%
2017
-
-
-
-
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team SNS


SNS biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

SNS

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement