SNS Bank is een middelgrote Nederlandse bank en vindt haar oorsprong in 1817. Door diverse problemen bij SNS heeft de Nederlandse staat SNS Reaal en SNS Bank in februari 2013 genationaliseerd. De Nederlandse staat is op dit moment eigenaar van de bank, met het hoofdkantoor gevestigd in Utrecht. Eind 2013 werkten circa 2000 medewerkers voor de Staatsbank.

De afgelopen jaren heeft SNS hun beleggingsdienstverlening verder afgebouwd. SNS Securities, de vermogensbeheertak, is overgenomen door Bank ten Cate in 2013. In hetzelfde jaar is het platform voor fondsbeleggers “Fundcoach” overgenomen door Binck Bank. In 2016 is SNS gestopt met SNS zelf beleggen. U kon hier voorheen direct via de beurs handelen in aandelen, fondsen, trackers, opties, obligaties en hefboomproducten met.

Beleggen bij SNS kan nu nog via de “SNS Doelbeleggen”. U kunt dan gespreid beleggen met de mixfondsen van ASN, Een beleggingsrekening kunt u al openen vanaf €20,-.

BeoordeeldSNS is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
SNS
Naam aanbieder
SNS
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
de Volksbank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 10,-
Vestiging(en)
Geheel Nederland
Jaar actief
1817
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid SNS


Bij SNS Doelbeleggen kiest u voor gemak. U maakt de keuze voor 1 van de 5 duurzame ASN-fondsen. Elk fonds heeft een eigen verhouding tussen risico en rendement. Inleggen en verkopen is kosteloos en kan op elk moment. U kiest uw doel en welk risico u wenst te nemen en legt dit vast via de SNS doelplanner. SNS doelbeleggen belegt in het fonds in een goed gespreide portefeuille met het risico dat u van tevoren heeft aangegeven. Inleggen kan vanaf 10 euro per keer. Bijvoorbeeld eenmalig, maandelijks of alleen op het moment dat u wat geld over hebt. Als u het geld nodig heeft, kunt u er direct weer bij door een deel van uw beleggingen te verkopen.

SNS Doelbeleggen belegt via ASN duurzame fondsen. Het fonds belegt via beleggingsinstellingen wereldwijd in aandelen en staatsobligaties die voldoen aan de duurzaamheidscriteria. Er wordt een splitsing gemaakt tussen een obligatiepool, aandelenpool, milieupool en small & midcappool. Afhankelijk van uw risicoprofiel kiest een fonds hiertussen een verdeling.

DUURZAME BELEGGINGSDOELSTELLINGEN
ASN Beleggingsfondsen (ABB) streeft naar een duurzame en rechtvaardige samenleving. Het ASN Duurzaam Mixfonds Neutraal draagt daaraan volgens hen bij middels het realiseren van de volgende, afgeleide, duurzame beleggingsdoelstellingen:

1. Het financieren van (semi)overheden die een ambitieus klimaatbeleid voeren, en biodiversiteit en mensenrechten beschermen en bevorderen; en
2. Het minimaliseren van de uitstoot van CO2 per jaar in lijn met het Parijs-akkoord (uitgedrukt in de bijdrage van het Fonds aan de 1,5 graden economieën; en
3. Het verbeteren van toegang tot financiële diensten voor mensen met lage inkomens en micro- en kleine bedrijven (‘financial inclusion’) zodat zij (meer) inkomen kunnen verwerven en hun financiële weerbaarheid kunnen versterken

Duurzame doelstelling, Negatieve uitsluitingDe duurzame beleggingsdoelstellingen betreffen een combinatie van het minimaliseren van de uitstoot van CO2 per jaar in lijn met het Akkoord van Parijs (uitgedrukt in de bijdrage van het Fonds aan de 1,5 graden economie) en het verbeteren van toegang tot financiële diensten voor mensen met lage inkomens en micro- en kleine bedrijven (‘financial inclusion’) zodat zij (meer) inkomen kunnen verwerven en hun financiële weerbaarheid kunnen versterken of het minimaliseren van de negatieve impact op biodiversiteit per geïnvesteerde euro .
ActiefEr wordt alleen gehandeld indien de assetcategorieen buiten hun bandbreedte dreigen te raken, max 1x per maand herijken.
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen
Ja
NIBC Markets
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten SNS


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe kosten voor het beheer van uw beleggingsrekening valt onder de service fee
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee (btw-vrij):
< € 100.000 = 0,30% (per jaar)
< € 500.00 = 0,15% over het meerdere
€ 500.000 = 0,07% over het meerdere

De servicekosten brengt SNS per kwartaal bij u in rekening. De kosten zijn een vergoeding voor beheer van beleggingsrekening, Kwartaalrapporten, Jaarlijkse Profielcheck, Aan- en verkopen van beleggingen en Macro-economische visie.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


SNS rendement


De getoonde rendementen zijn voor aftrek van de servicefee.

SNS Doelbeleggen is gestart per 10 januari 2017

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-10,9%
-12,3%
-14,3%
-16,9%
-19%
2021
1,5%
4,7%
9,2%
14,9%
19,7%
Inzicht in alle rendementen van SNS?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team SNS


SNS biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement