Servatus Vermogensmanagement te 's-Hertogenbosch is een vermogensbeheerder die in 2010 de deuren opende. De onderneming adviseert en begeleidt vermogende families en ondernemers bij het realiseren van hun financiële doelen. Dit doet het op basis van vermogensmanagement waarbij het zowel de vermogensplanning, -regie als -beheer verzorgt.

Bij Servatus Vermogensmanagement staat het beheren van uw vermogen niet uitsluitend in het teken van beleggen. Het biedt een compleet pakket aan vermogensdiensten die allemaal met elkaar samenhangen. Zo brengt het via vermogensplanning de financiën voor nu en de toekomst van cliënten in kaart. Dit resulteert in een vermogensplan waarin de wensen en de risico’s staan. Op basis van dit plan coördineert het de verdere planning van het vermogen. En tot slot stelt het een beleggingsportefeuille op aan de hand van het vermogensplan. Hierbij belegt het met name in indextrackers verdeeld over diverse vermogensklassen. Servatus treedt desgewenst niet alleen op als vermogensbeheerder maar ook als regisseur van het volledige vermogen.

BeoordeeldServatus Vermogensmanagement is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Servatus
Naam aanbieder
Servatus Vermogensmanagement
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Servatus Vermogensmanagement B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
's-Hertogenbosch
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Servatus Vermogensmanagement


De basis (kern) voor de invulling van de beleggingsdepots ligt voor zakelijke waarden in indextrackers. Dit is ook de beleggingsfilosofie die Servatus uitdraagt. Door met name te beleggen in indextrackers wordt op een liquide, transparante manier met lage kosten een belang opgebouwd in de wereldwijde aandelenmarkt. Een indexinstrument is een passieve manier om belang te verkrijgen op de aandelenmarkt. Servatus draagt uit om op een actieve manier met deze passieve instrumenten om te gaan.

Additioneel kan voor een duidelijk minderheidsbelang in de zakelijke waarden gekozen worden voor een belang in beleggingsfondsen. Dit zal opportuun zijn indien binnen het tactische beleid een specifieke stijl of thema aangezet dient te worden waarvan een indextracker niet op voorhand beschikbaar is of niet volstaat. Ook de samenstelling van een onderhavige index kan een reden zijn om voor een fondsoplossing te kiezen (bijvoorbeeld indien de index voor een relatief groot belang bestaat uit een specifieke sector). Door met bepaalde keuzes af te wijken van een benchmark, of wereldwijd marktgemiddelde, gaat het uiteindelijke rendement van het depot in zakelijke waarden afwijken van deze benchmark. De keuzes die Servatus maakt in dit kader worden duidelijk beargumenteerd

In de categorie vastrentende waarden wordt het belang in indextrackers niet per se als basis gezien. De kern van de samenstelling in vastrentende waarden wordt gelegd in een vijftal pijlers:

1. Staatsobligaties
2. Bankobligaties
3. Bedrijfsobligaties
4. High Yield obligaties
5. Staatsobligaties van opkomende markten

Bij elke pijler behoort een goed onderbouwde fundamentele analyse waaruit blijkt dat wat er speelt op de vastrentende markten (bijvoorbeeld ontwikkeling rente, risico opslagen), grondslag is voor de keuzes die Servatus maakt. Binnen de categorie vastrentende waarden wordt voor zowel indextrackers als voor beleggingsfondsen gekozen, naast de ruimte om de portefeuille in te richten met individuele vermogenstitels. Dit laatste met name in de categorieën Staatsobligaties (eventueel met inflatie-compensatie), Bankobligaties (eventueel Floating Rate Notes, obligaties met een variabele rente) en Bedrijfsobligaties. Voor het gedeelte in high yield obligaties en de belegging in Staatsobligaties in vreemde valuta worden maxima binnen de categorie vastrentend gehanteerd van respectievelijk 15% en 10%. Deze beperking is gelegen in het feit dat een relatief groot belang in deze twee typen vastrentende waarden zorgt voor de kans op een (te) hoge tracking error (afwijking) ten opzichte van de onderhavige index. De keuze voor de afwijking van de strategische verdeling bepaalt de tactische weging van de zakelijke en vastrentende waarden in de beleggingsportefeuille. De tactische verdeling is tevens de verdere verdeling van het tactische gewicht naar regio's, stijlen en thema's voor zakelijke waarden en rentegevoeligheid, rentetype en debiteurenspreiding binnen vastrentende waarden.

Combinatie
ActiefActief beleid met passieve instrumenten (ETF's)
Modelportefeuille
Groei
IndextrackersZie toelichting Beleggingsbeleid
Nee
Binck Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Servatus Vermogensmanagement


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee van 0,73% per jaar (incl. btw).
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in service fee via Binckbank, vrijgesteld van btw, per jaar:
< €50.000,-: 0,22%
< €250.000,-: 0,11% over het meerdere
< €5.000.000,-: 0,055% over het meerdere
> €5.000.000,-: 0,011% over het meerdere

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Servatus Vermogensmanagement rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2021 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielInkomensgerichtDefensiefNeutraalGroeigerichtOffensief
2021*
2,1%
5,9%
8,7%
11,5%
14,7%
2020
3,1%
3,8%
4,2%
4,6%
5,0%
2019
8,7%
13,5%
17,2%
21,6%
26,4%
2018
-3,8%
-4,9%
-5,2%
-6,4%
-7,1%
2017
0,7%
3,5%
5,6%
7,6%
9,9%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Servatus Vermogensmanagement


Servatus Vermogensmanagement biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Servatus Vermogensmanagement

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement