SaxoSelect

Deel dit artikel

LET OP: SaxoSelect wordt in Nederland niet meer aangeboden door SaxoBank. Nederlandse klanten worden doorverwezen naar SaxoWealthCare. Meer informatie over deze dienstverlening treft u op onze vermogensbeheerpagina over SaxoWealthCare.

Saxo Bank is een van oorsprong Deense bank die zich richt op het aanbieden van dienstverleningen voor zowel zelf beleggen als laten beleggen. Door de overname van Binckbank werd Saxo Bank in één keer één van de grootste brokers van Nederland (gevestigd in Amsterdam). Binckklanten werden in 2021 overgezet naar het platform van Saxo Bank. Voor zelfbeleggers biedt Saxo Bank het platform SaxoInvestor met de pakketten Green, Blue en Black. Voor vermogensbeheer wordt het product SaxoWealthCare geboden.


Sinds 1992 geeft Saxo Bank toegang tot wereldwijde financiële markten, met verschillende producten en platforms voor particuliere beleggers, institutionele beleggers, banken en brokers. In 2001 kreeg de bank de status van Europese bank en sindsdien is de bank snel gegroeid. De focus van Saxo Bank ligt op de ontwikkeling van haar handelsplatforms en hierdoor een prominente aanbieder van online beleggen te zijn. Het minimale inlegbedrag voor de vermogensbeheerdienstverlening SaxoWealthCare is € 10.000,-

Lees hier meer over zelf beleggen bij SaxoBank.

SaxoBank
Naam aanbiederSaxoBankType beheerMixfonds
Onderdeel vanSaxo Bank A/SMinimum inlegbedrag€ 10.000,-
Vestiging(en)AmsterdamJaar actief1992
Onderscheidingen-


Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid


Beleggingsbeleid SaxoBank

Bij SaxoSelect kunt u kiezen uit 3 verschillende strategieën die u vervolgens automatisch kunt volgen. U kunt zo direct investeren in een van de samengestelde beleggingsportefeuilles van Saxobank. De portefeuille wordt conform het door u gekozen profiel gemonitoord.

U kunt kiezen uit Balanced Portfolio's samengesteld door Saxo Bank in samenwerking met iShares. Uit de aandelen portefeuilles - actief beheerd in samenwerking met Morningstar - en de trading Strategieën van ervaren beleggers, geselecteerd door Saxo Bank.

In dit profiel zijn de balanced portfolios als uitgangspunt genomen. Balanced Portfolios zijn gebouwd met exchange traded funds (beter bekend als ETFs). U ontvangt een gediversifieerde portefeuille en deze wordt actief gemanaged op basis van een algoritme van Saxo Bank. U kunt in- en uitstappen wanneer u dat wilt.

Kosten SaxoBank


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee-
Performance fee
Transactiekosten
ServicefeeDe servicefee bedraagt tussen de 0.5% en 0.9% inclusief btw per jaar afhankelijk van de portefeuilleSaxoBank rendement

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Netto rendement na aftrek van de kosten

ProfielBehoudendGematigdOffensief
2022
-11%
-16%
-17%
2021
3,4%
11,1%
18,5%
2020
1,4%
1,8%
1,0%


Team SaxoBank


SaxoBank biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
Reacties zijn gesloten
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement