SaxoSelect

LET OP: SaxoSelect wordt in Nederland niet meer aangeboden door SaxoBank. Nederlandse klanten worden doorverwezen naar SaxoWealthCare. Meer informatie over deze dienstverlening treft u op onze vermogensbeheerpagina over SaxoWealthCare.

Saxo Bank is een van oorsprong Deense bank die zich richt op het aanbieden van dienstverleningen voor zowel zelf beleggen als laten beleggen. Door de overname van Binckbank werd Saxo Bank in één keer één van de grootste brokers van Nederland (gevestigd in Amsterdam). Binckklanten werden in 2021 overgezet naar het platform van Saxo Bank. Voor zelfbeleggers biedt Saxo Bank het platform SaxoInvestor met de pakketten Green, Blue en Black. Voor vermogensbeheer wordt het product SaxoWealthCare geboden.

Sinds 1992 geeft Saxo Bank toegang tot wereldwijde financiële markten, met verschillende producten en platforms voor particuliere beleggers, institutionele beleggers, banken en brokers. In 2001 kreeg de bank de status van Europese bank en sindsdien is de bank snel gegroeid. De focus van Saxo Bank ligt op de ontwikkeling van haar handelsplatforms en hierdoor een prominente aanbieder van online beleggen te zijn. Het minimale inlegbedrag voor de vermogensbeheerdienstverlening SaxoWealthCare is € 10.000,-

Lees hier meer over zelf beleggen bij SaxoBank.

SaxoBank
Naam aanbiederSaxoBankType beheerMixfonds
Onderdeel vanSaxo Bank A/SMinimum inlegbedrag€ 10.000,-
Vestiging(en)AmsterdamJaar actief1992
Onderscheidingen
BeoordelingGeen gegevens beschikbaar
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

Beleggingsbeleid SaxoBank

Bij SaxoSelect kunt u kiezen uit 3 verschillende strategieën die u vervolgens automatisch kunt volgen. U kunt zo direct investeren in een van de samengestelde beleggingsportefeuilles van Saxobank. De portefeuille wordt conform het door u gekozen profiel gemonitoord.

U kunt kiezen uit Balanced Portfolio’s samengesteld door Saxo Bank in samenwerking met iShares. Uit de aandelen portefeuilles – actief beheerd in samenwerking met Morningstar – en de trading Strategieën van ervaren beleggers, geselecteerd door Saxo Bank.

In dit profiel zijn de balanced portfolios als uitgangspunt genomen. Balanced Portfolios zijn gebouwd met exchange traded funds (beter bekend als ETFs). U ontvangt een gediversifieerde portefeuille en deze wordt actief gemanaged op basis van een algoritme van Saxo Bank. U kunt in- en uitstappen wanneer u dat wilt.

DuurzaamGeen
Actief vs PassiefActief
Portefeuille samenstellingModelportefeuille
Doel beleggingsbeleidGroei
ProductenIndextrackers
Eigen productenNee
Depot bankSaxo Bank
Vermogen partners meebelegdNee

Kosten SaxoBank

Doorlopende kosten
Periodieke kosten
Beheerfee
Performance fee
Transactiekosten
ServicefeeDe servicefee bedraagt tussen de 0.5% en 0.9% inclusief btw per jaar afhankelijk van de portefeuille
Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille
Kosten afbouw portefeuille

SaxoBank rendement

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Netto rendement na aftrek van de kosten

ProfielBehoudendGematigdOffensief
2022-11%-16%-17%
20213,4%11,1%18,5%
20201,4%1,8%1,0%