Oxby is opgericht in 2011 en is onderdeel van Velthuyse & Mulder. Oxby is ontstaan uit de ideologie om vermogensbeheer voor een grote groep mensen echt bereikbaar te maken. Volgens Oxby is het service, advies en aandachts-niveau bij banken afgenomen. Met de online dienstverlening van Oxby wordt er gestreefd naar een hoge service gecombineerd met het gemak van online beleggen vanaf een vermogen van €15.000.-

Oxby belegt in trackers van aandelen- en obligatie-indices. Door een actief beleggingsbeleid ligt de focus op het grijpen van kansen door meer of minder in een bepaalde beleggingssector te beleggen. In welke trackers wordt belegd, hangt af van uw persoonlijk risicoprofiel dat kan bestaan uit laag, midden of hoog. Uniek volgens Oxby vermogensbeheer is de strategie die risico beperkt door aandelen te vervangen voor obligaties in onzekere tijden.

BeoordeeldOxby is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Oxby
Naam aanbieder
Oxby
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Velthuijse & Mulder Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 15.000,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
2011
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Oxby


OXBY belegt voor haar klanten in trackers van aandelen- en obligatie-indices. In welke trackers wordt belegd, hangt af van het persoonlijk risicoprofiel van de klant. Trackers zijn efficiënt, hebben lage kosten, automatische spreiding en dividend dat wordt uitgekeerd op de aandelen die in de trackers zijn opgenomen. OXBY belegt in trackers, bij het selecteren van de meest geschikte, houdt OXBY rekening met onderstaande criteria:

• UCTIS compliant
• Replica methode
• Effecten uitlenen
• Tracking error
• Trading valuta
• Beursnotering
• Kosten
• Procedure dividend belasting
• AUM

Naast bovenstaande criteria wordt ook rekening gehouden met spreiding in uitgevende instellingen. De beleggingen die in de portefeuilles zijn opgenomen worden maandelijks gecontroleerd. De afdeling risk houdt in de gaten of de gebruikte trackers nog voldoen aan de toegepaste criteria. De beleggingscommissie onderzoekt maandelijks het universum van beleggingen. Zo worden nieuwe potentieel bruikbare trackers vergeleken met de reeds belegde Trackers. Hieruit kan het besluit ontstaan een bestaande trackers in te ruilen voor een nieuwe. OXBY belegt momenteel in Fysieke trackers en houdt al bovenstaande zaken voor u in de gaten. Op dit moment belegt OXBY in trackers van SPDR (State Street) en iShares (Black Rock).

Hoe belegt OXBY?
OXBY belegt in indextrackers, maar volgt niet zomaar een index. OXBY belegt actief in aandelen trackers gegroepeerd in sectoren. Hierbij wordt telkens extra geld in de best presterende sectoren belegd. Oxby kiest voor een momentum strategie. Een momentum-strategie volgt een trend op de beurs. Simpelweg gezegd, er wordt belegd in de 'winnaars van gisteren'. De bij toegepaste momentum-strategie is gebaseerd op een vaste periode van een maand. Op elke laatste beursdag van deze vaste periode wordt het rendement van tien economische sectoren vastgesteld en worden, indien nodig, de beleggingen herzien.
Wanneer de aandelenbeurzen een dalende trend inzetten, grijpt OXBY in. Risico's worden verkleind door het aandelengedeelte af te bouwen. Dat gedeelte wordt dan omgezet in veilige staatsobligaties. Dit zorgt volgens Oxby voor rust en beperkt grote verliezen als de beurs hard daalt. En dat is volgens Oxby prettig want als u die verliezen niet steeds hoeft goed te maken, houdt u op termijn meer geld over.

Rebalancen & Lifecycle
Door marktschommelingen kan de verdeling tussen aandelen en obligaties afwijken van de oorspronkelijke verdeling. Om te zorgen dat deze portefeuilles weer in lijn komen met de oorspronkelijke verdeling, worden deze maandelijks gecontroleerd en wanneer nodig ge-herbalanceerd.

Lifecycle betekent dat richting het einde van de looptijd het risico binnen de portefeuilles wordt afgebouwd zodat de kans op een moeilijk te herstellen verlies afneemt. OXBY past het Lifecycle principe in overleg met de klant toe. Tijdens een jaarlijkse herinventarisatie van de situatie van de klant wordt dit in kaart gebracht, wanneer nodig besproken en aangepast.

Geen
ActiefActief beleggen via (momentum strategie) met passieve producten. Lager risico, door spreiding en actief beperken verlies.
ModelportefeuilleOxby heeft op basis van een uitgebreid onderzoek trackers geselecteerd die de basis vormen voor uw portefeuille. Uw doel bepaalt welk beleggingsprofiel; Laag, Midden of Hoog het beste bij u past. U heeft hier zelf controle over, u kiest welke portefeuille het beste bij u past. Deze kunt u zelf instellen en aanpassen wanneer u wilt.
Groei
IndextrackersOxby maakt gebruik van fysieke trackers.
NeeOxby is volledig onafhankelijk in haar beleggingskeuzes.
InsingerGilissenDe beleggingen bij Oxby verlopen via een stichting Beleggingsgiro die een rekening aanhoudt bij InsingerGilissen.
JaAlle partners van Oxby hebben een portefeuille.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Oxby


Doorlopende kosten
Periodieke kostenJaarlijks zal er een bijdrage toezichthouderkosten in rekening worden gebracht. Dit bedrag kan jaarlijks worden geïndexeerd aan de hand van de ontwikkeling van de kosten van het toezicht.
BeheerfeeDe beheervergoeding bedraagt 0,85% per jaar (incl. BTW). De beheervergoeding wordt per kwartaal in rekening gebracht.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Oxby rendement


Het rendement dat OXBY publiceert is gebaseerd op het gemiddelde van de werkelijke portefeuilles van klanten inclusief alle kosten.

Het rendement dat OXBY publiceert is gebaseerd op het gemiddelde van de werkelijke portefeuilles van klanten. Alle klanten in een bepaald profiel van OXBY hebben allemaal dezelfde beleggingen. Resultaten kunnen onderling iets afwijken door het moment van start, moment van vergoedingen verrekenen, bijstortingen en/of onttrekkingen.

ProfielLaagMiddenHoog
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
14%
23,5%
34,1%
Inzicht in alle rendementen van Oxby?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Oxby


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Tjade Groot
Hoofd online beleggen
drs Jurjen Koers RBA
Risk Manager
drs Gertjan Mulder RBA
Directeur
Dhr. Robin Bauer
Hoofd beleggingsadvies
Dhr. Julian Schouwenaars
Beleggingsadviseur
Dhr. Jeroen Kalle
Compliance officer


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement