Noordam Vermogensbeheer is actief sinds 2005 en houdt kantoor in Baarn. Noordam Vermogensbeheer omschrijft zichzelf als ''no nonsense", resultaatgericht, eerlijk en vooral hart voor de zaak. Er wordt begrepen wat ondernemende mensen beweegt, hier is ook nieuwsgierigheid naar waardoor deze klanten optimaal en op maat bediend kunnen worden. Afspraken nakomen en handelen als vertrouwenspersoon zijn daar elementen van."

Noordam streeft er naar om samen met hun klanten te groeien door het vermogen van de klant te laten renderen. Het beleggingsbeleid van Noordam Vermogensbeheer is gericht op het optimaliseren van het resultaat op middellange termijn met nadrukkelijke beheersing van de risico's. Risicospreiding door diversificatie is één van de belangrijkste uitgangspunten.

Noordam Vermogensbeheer heeft een top-down benadering, het zogenaamde klassieke vermogensbeheer. Ze geloven in beleggen op basis van macro-economische visie en durven hierdoor strategische beleggingskeuzes te maken.

Noordam Vermogensbeheer richt zich primair op het beheren van vermogens vanaf €100.000,- van particulieren, pensioen bv’s en instituten.


BeoordeeldNoordam is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Noordam
Naam aanbieder
Noordam
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Noordam Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Baarn
Jaar actief
2005
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Noordam


Noordam streeft er naar dat particulieren en ondernemers meer rendement uit hun vermogen halen. Dit doen zij door te beleggen in directe beleggingen zoals aandelen, vastgoed en obligaties en dit eventueel te combineren met trackers en fondsen. Daarnaast maken zij gebruik van derivaten om de risico rendementsverhouding te verbeteren of extra inkomen te genereren en wordt er ingeschreven op emissies in aandelen en obligaties. Het beleggingsbeleid van Noordam Vermogensbeheer kenmerkt zich vooral door fundamentele analyse, gebaseerd op onafhankelijke research, en een middellange beleggingshorizon. Vermogensbehoud is hierbij zeker zo belangrijk als vermogensgroei.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.


Noordam Vermogensbeheer richt zich primair op het beheren van vermogens vanaf €100.000,- van particulieren, pensioen bv’s en instituten.

Negatieve uitsluitingCliënt kan uitsluitingen aangeven
ActiefNoordam wil zich juist onderscheiden door een actief beleid. Noordam gelooft dat je met actief beleggen gemiddeld genomen de markt kunt verslaan.
MaatwerkNoordam gelooft niet in standaard beleggingsoplossingen: "Door de cliënt echt te kennen, te weten wat er speelt, aandacht voor de financiële situatie en de risico’s halen we meer rendement uit het vermogen door op maat te beleggen".
Groei
Aandelen, Obligaties, Opties / FuturesVoorkeur voor individuele titels. In uitzonderlijke gevallen maken zij gebruik van beleggingsfondsen en/of Trackers, Noordam maakt gebruik van opties in de portefeuilles zowel voor bescherming als ook voor het verbeteren van het rendement
Nee
InsingerGilissen, Saxo BankGilissen voorkeur i.v.m. kosten
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Noordam


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
1,69%< € 500.000
1,45% > € 500.000

U kunt ook kiezen voor variabele beheerfee. Deze is lager en gaat in combinatie met een performance fee. De getoonde kosten zijn op basis van de vaste fee.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in service fee via InsingerGilissen afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
Minimaal € 500,- per jaar.

0.35% bij een belegd vermogen tot € 500.000,-
0,25% bij een belegd vermogen van € 500.000,- tot € 1 miljoen
0,20% bij een belegd vermogen van € 1 miljoen tot € 3 miljoen
0,15% bij een belegd vermogen van € 3 miljoen tot € 10 miljoen
0,10% bij een belegd vermogen van € 10 miljoen tot € 50 miljoen
0,075% bij een belegd vermogen vanaf € 50 miljoen


Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Noordam rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Noordam belegt niet met een standaardportefeuille. Het getoonde rendement is daarom het gemiddelde rendement van een groep klanten met hetzelfde risicoprofiel, zonder invloed van stortingen of onttrekkingen gedurende de meetperiode. Door een strategie en organisatie wijziging worden de rendementen vanaf 2010 getoond.

ProfielDefensiefGemiddeldOffensief
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
-
-
-
Inzicht in alle rendementen van Noordam?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Noordam


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Michiel Beukers
directeur
Dhr. Aart Veerman VBA
vermogensbeheerder
Dhr. Gerrit Hop
vermogensbeheerder
25 jaar actief in het vak. Valuta en termijnmarkt (Deutsche Bank) 7 jaar, effectenhandelaar (Deutsche Bank, MeesPierson, ABNAMRO) 12 jaar, Vermogensbeheer (Todays, Noordam Vermogensbeheer 6 jaar.
Dhr. Jeroen Scheffer
vermogensbeheerder
30 jaar actief in het vak. Intereffect, Rabobank (beleggingsadviseur) en sinds 2007 als vermogensbeheerder bij Noordam
Dhr. Eric van der Leij
vermogensbeheerder
20 jaar actief in het vak. IMG Holland, Binck en laatste 14 jaar als vermogensbeheerder bij Velthuyse & Mulder en Beer en Van Stapele


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement