Bustelberg beheert sinds 1992 vermogens van ondernemers, families en stichtingen. Bustelberg biedt klassiek vermogensbeheer en kiest voor een persoonlijke benadering. De onderneming investeert veel tijd in eigen fundamenteel onderzoek. Dit onderzoek leidt tot een selectie van bedrijven die bovengemiddeld kunnen profiteren van de belangrijkste trends in de wereld.

In de relatie met de cliënt gaat het Bustelberg vooral om ‘high trust’, ‘low cost en deliverance’. Bustelberg belegt volgens het value-principe om onderscheidend vermogen ten opzichte van de bank te bieden en hoge rendementen voor cliënten te realiseren. De beleggingsportefeuille wordt voornamelijk belegd met directe en klassieke beleggingsinstrumenten zoals obligaties en aandelen. Bustelberg biedt vermogensbeheer vanaf € 150.000,- en compliancebeheer vanaf € 250.000,-.

BeoordeeldBustelberg is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Bustelberg
Naam aanbieder
Bustelberg
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Bustelberg Effectenkantoor B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 150.000,-
Vestiging(en)
Breda, Arnhem
Jaar actief
1992
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Bustelberg


Bij de selectie van aandelen laat Bustelberg zich hoofdzakelijk leiden door een ‘value’ benadering. Door middel van een top down benadering van de financiële markten worden lange termijn trends in de wereld vertaald naar een aantal vraagstukken op beleggingsgebied.

Dan volgt een selectie van ondernemingen die over langere tijd waarde weten toe te voegen voor de aandeelhouder. Door regelmatig deze bedrijven te bezoeken en de gepresenteerde cijfers kritisch te benaderen houdt Bustelberg de vinger aan de pols. Dit met het oogpunt om meer rust te geven in de beleggingsportefeuille.

Vastrentende Waarden: kwaliteit voorop

Bij de keuze van vastrentende waarden staat de analyse van de kwaliteit van de debiteur voorop. Hierbij kijkt Bustelberg naar zaken als Rating, Z-Score en verhandelbaarheid. Daarnaast volgen zij actief de internationale kapitaalmarkten. Hierdoor beschikt Bustelberg ook over expertise in obligatiebeleggingen buiten de Eurozone. Daarnaast wordt de keuze van vastrentende waarden bepaald door uw inkomenswens. Bustelberg streeft naar een optimale mix van veiligheid en inkomsten in het obligatiedeel van uw portefeuille. Als de mogelijkheid het toelaat probeert ze de beleggingsportefeuille aan te vullen met die obligaties die interessante kansen bieden.

Creativiteit: Special Situations

Ook bij de rust van een value-benadering geldt dat beleggen een steeds vluchtiger karakter kent. De snelheid waarmee ontwikkelingen de internationale financiële markten beinvloedt, zijn groot. Dat geldt in veel gevallen ook voor de impact ervan op uw beleggingsportefeuille. Dit worden door Bustelberg special situations genoemd.
Special situations zijn vaak onvoorzien, maar bieden ook geregeld interessante beleggingskansen. En met die kansen moet je volgens Bustelberg ondernemend mee om gaan. Als dit past binnen de afspraken wordt een klein gedeelte van de beleggingsportefeuille ingevuld met creativiteit.

Special Situations kunnen vaak gevonden worden in aandelen en obligaties van ondernemingen die voor een ‘turn-around’ staan in hun resultaten. Een nieuwe topman, een overname of herfinancieringsronde, het afstoten van verlieslatende onderdelen of ongewoon algemeen marktsentiment. Het zijn allemaal signalen waar Bustelberg naar zoekt en waar ze in sommige gevallen bewust iets mee doet.

-
Actief
-
-
Aandelen, Obligaties
NeeBustelberg geeft aan zelf geen eigen producten of fondsen in de portefeuille te hebben.
InsingerGilissenOok mogelijk bij SaxoBank
-
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Bustelberg


Doorlopende kosten
Periodieke kosten140 euro per jaar aan bijdrage toezichtskosten (incl. BTW)
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. BTW) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

1,57% tot €100.000
1,45% over het meerdere tot en met €250.000
1,33% over het meerdere tot en met €500.000
1.21% over het meerdere tot en met €1.000.000
1.09% over het meerdere tot en met €1.250.000
1.04% over het meerdere tot en met €1.500.000
1.02% over het meerdere tot en met €2.000.000
0.97% over het meerdere tot en met €2.500.000
0.85% over het meerdere tot en met €4.100.000

De beheerfee wordt per kwartaal of optioneel maandelijks in rekening gebracht.

Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in fee via InsingerGillissen bedraagt per jaar 0,225% van het beheerd vermogen met een minimum van 200 euro per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Bustelberg rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn netto. Bustelberg vermeldt echter niet op basis van welk inlegbedrag of welke portefeuille ze berekend zijn. De rendementen zijn niet geverifieerd.

ProfielDefensiefGemiddeldBeperkt offensiefOffensief
2022
-7,0%
-7,9%
-8,3%
-9,0%
2021
3,9%
7,1%
11,4%
12,4%
2020
4,2%
5,8%
3,8%
3,0%
Inzicht in alle rendementen van Bustelberg?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Bustelberg


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Fred Van Deijck
Senior Vermogensbeheerder
Dhr Peter Cordes
Beleggingsadviseur


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement