De bank Lombard Odier is een Zwitsers familiebedrijf dat haar oorsprong heeft in 1796 en gespecialiseerd is in het vermogensbeheer en -advies ten behoeve van vermogende particulieren, stichtingen, religieuze organisaties en institutionele instellingen. Naast vermogensbeheer en -advies biedt Lombard Odier ook oplossingen op IT-gebied aan financiële instellingen. De zes partners van Lombard Odier zijn als eigenaren zowel betrokken bij de strategische leiding als ook bij de dienstverlening aan cliënten. De focus is gericht op de lange termijn, inhoud en onafhankelijkheid in combinatie met een laag risicoprofiel. Lombard Odier onderneemt geen corporate en investment banking activiteiten, doet niet aan kredietverlening (met uitzondering van effectenkredieten) en handelt niet voor eigen rekening. Wereldwijd heeft Lombard Odier op dit moment ca. 218 miljard euro onder beheer en is vertegenwoordigd in 18 landen. Lombard is de één na grootste private bank van Europa.

In Nederland is Lombard Odier sinds 1985 actief en opereert als branche van Lombard Odier (Europe) S.A. gevestigd te Luxemburg. Het Nederlandse kantoor biedt private banking, institutioneel vermogensbeheer en fiduciair management aan. Thans heeft Lombard Odier Nederland ca. Euro 9,5 miljard onder beheer.

BeoordeeldLombard Odier is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Naam aanbieder
Lombard Odier
Type beheer
Onderdeel van
Lombard Odier (Europe) S.A. Netherlands Branch
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1796
Onderscheidingen
IPE Conference & Awards heeft Lombard Odier's eigen pensioenfonds onderscheiden in 2012, het jaar daarop in 2013 heeft Lombard Odier van IPE een onderscheiding ontvangen voor haar Risk Based benadering.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement