KOEN Vermogensbeheer

Deel dit artikel
LET OP: KOEN Vermogensbeheer was onderdeel van Blauwtulp Wealth Management. Die zijn gefuseerd met Auréus Vermogen en houden op onder eigen naam te bestaan. Bekijk hun profiel hier.KOEN is opgericht door de partners van Blauwtulp Wealth Management uit passie voor het beleggingsvak en de wens om beleggen weer 'leuk' en 'herkenbaar' te maken. Met KOEN willen ze de succesvolle aandelenstrategie, die voorheen alleen gevoerd werd voor portefeuilles van €1.000.000 of meer, voor een groot publiek beschikbaar maken.Voor wie is KOEN er? ''KOEN is er voor iedereen die €20.000 of meer wil beleggen, graag zelf zijn of haar eigen keuzes maakt en veel waarde hecht aan kwalitatief goed beheer tegen een scherp en eerlijk tarief''.Wat maakt KOEN anders? ''KOEN onderscheidt zich van andere vermogensbeheerders op 3 belangrijke punten:1. Volgens KOEN bewegen de beurzen in cycli en zijn er perioden dat het beter is om niet (volledig) belegd te zijn. Als KOEN van mening is dat het risico te groot is, wordt het belang in aandelen tijdelijk teruggebracht en daarmee het risico verminderd.2. Spreiding van het vermogen doet KOEN onder meer met een selectie van ongeveer 60 (dit aantal kan variëren) individuele aandelen. Normaal gesproken worden dergelijke portefeuilles alleen gevoerd voor vermogens van minimaal €1.000.000.3. Door de samenwerking met broker Lynx kan KOEN deze bijzondere manier van vermogensbeheer aanbieden tegen een scherp all-in tarief van 0,1% per maand, met een minimum van €20 per maand''.KOEN
Naam aanbiederKOENType beheerOnline beheer
Onderdeel vanBlauwtulp B.V.Minimum inlegbedrag€ 25.000,-
Vestiging(en)RotterdamJaar actief2017
Onderscheidingen-Beleggingsbeleid KOEN

Aan de beleggingsfilosofie liggen volgens KOEN 3 basisprincipes ten grondslag


1. Actief beheer: KOEN is ervan overtuigd dat de financiële markten te verslaan zijn door spreiding en timing van de markt.2. Wetenschappelijk onderbouwd: de methode die KOEN gebruikt is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, erop gericht om de kans op een goede resultaten statisch gezien zo groot mogelijk te maken.3. Kostenbewustheid: door de portefeuilles in te vullen met individuele aandelen en trackers, beperkt KOEN de dubbele kosten van beleggingsfondsen zo veel mogelijk.Het beleggingsbeleid van KOEN onderscheidt zich van dat van andere beheerders door:1. Het relatief grote aantal individuele aandelen in de portefeuille. Dit aantal varieert, mede afhankelijk van de marktomstandigheden, maar ligt ongeveer rond de 60.2. De combinatie van verschillende analysedisciplines: fundamenteel, technisch en kwantitatief.


• Wat is fundamentele analyse?
Fundamentele analyse is een methode om de waarde van een aandeel te bepalen door te kijken naar economische, financiële en andere factoren die van invloed kunnen zijn op het bedrijf. Het doel is om te bepalen of een aandeel tegen de huidige beurskoers goedkoop, duur of redelijk geprijsd is.• Hoe gebruikt KOEN fundamentele analyse?
KOEN analyseert een aantal cijfers en ratio's om te bepalen of een bepaald aandeel goed koop en daarmee koopwaardig is. Hierbij combineert KOEN de actuele waardering met het groeipotentieel van de onderneming.• Wat is kwantitatieve analyse?
Kwantitatieve analyse is het gebruik van wiskundige berekeningen om aandelen en markten te analyseren. Bij kwantitatieve analyse wordt een groot aantal data met modellen geanalyseerd om de beste beleggingen te selecteren.• Hoe gebruikt KOEN kwantitatieve analyse?
KOEN scant ongeveer 10.000 aandelen uit de hele wereld. Uit dit grote aantal aandelen filtert het kwantitatieve model dat KOEN gebruikt aandelen die relatief goedkoop zijn en in een lange opwaartse trend zitten.• Wat is technische analyse?
Technische analyse is een analysemethode om de toekomstige richting van koersbewegingen te kunnen inschatten. Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van historische koersdata en ook volume data (volume heeft betrekking op het aantal verhandelde aandelen).• Hoe gebruikt KOEN technische analyse?
Uit de kwantitatieve analyse komt een selectie van aandelen die het meest kansrijk zijn. Voor de precieze timing van de aan- en verkoopmomenten gebruikt KOEN technische analyse. Het doel hiervan is om op zo gunstig mogelijke momenten te handelen.KOEN benadert de beurzen modelmatig. Dit heeft volgens hun onder meer als voordeel dat het bepalen of en wanneer een bepaalde positie gekocht of juist verkocht moet worden, volgens een vast stramien verloopt. Het maakt daarbij niet uit ‘wie er achter de knoppen zit’.

Kosten KOEN

Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing
Beheerfee1,2% inclusief BTW per jaar over het beheerde vermogen. De fee wordt op dagbasis in rekening gebracht. Er geldt een minimum van €240,- euro per jaar.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeNiet van toepassing

KOEN Rendement

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.Tot nu toe heeft KOEN alleen de portefeuille Ondernemend voor zijn klanten gevoerd vanaf 2016. De rendementen voor Doordacht en Vaardig zijn alleen beschikbaar als backtest en pas meegenomen vanaf respectievelijk 2019 en 2018. De rendementen van de portefeuille Ondernemend zijn bepaald door het gemiddelde rendement te berekenen van klanten die meedoen in deze strategie.ProfielDoordachtVaardigOndernemend
2019
-
-
-
2018
-
-6,3%
-10,8%
2017
-
-
16,4%
2016
-
-
17,5%Team KOEN

KOEN biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement