LET OP: Hof Hoorneman Bankiers is overgenomen door Van Lanschot Kempen. Verwacht wordt dat in de loop van 2021 de activiteiten worden ondergebracht bij Van Lanschot. Dit is mede afhankelijk van de officiële toestemming voor de overname van de autoriteiten. De beoordeling voor Hof Hoorneman Bankiers is daarom ingetrokken.Hof Hoorneman Bankiers is opgericht in 1989. Als zelfstandige bank biedt het diverse discretionaire beleggingsoplossingen aan vanaf €500.000,- en vermogensbeheer online vanaf €5.000,-. Hof Hoorneman belegt voornamelijk via de 'value stijl'. Er wordt wereldwijd belegd in met name ondergewaardeerde aandelen en obligaties in een breed gespreide portefeuille. Hof Hoorneman hanteert een actieve beleggingsstrategie in alle vormen van dienstverlenig. Hierbij is het belangrijkste doel om het vermogen van klanten te laten groeien. Persoonlijk contact staat centraal bij het bedienen van de cliënten. Hof Hoorneman is gevestigd in Gouda en heeft vestigingen in Arnhem, Laren, Groningen, 's-Hertogenbosch en Maastricht. De organisatie richt zich o.a. op vermogende particulieren, ondernemers, verenigingen en stichtingen.Hof Hoorneman biedt de volgende vermogensbeheer dienstverleningen aan:

(1) Vermogensbeheer Mandaat (vanaf €500.000,-): defensieve tot offensieve portefeuille die voornamelijk belegd is in grote bedrijven (large caps). De portefeuille bestaat uit aandelen en obligaties.

(2) Value Mandaat (vanaf €500.000,-): offensieve portefeuille die voornamelijk belegt is in aandelen met groeipotentieel. Het Value mandaat is alleen beschikbaar voor offensieve risicoprofielen

(3) Fondsenrekening (vanaf €250.000,-): Vermogensbeheer van Hof Hoorneman met focus op online met persoonlijk aanspreekpunt. De portefeuille wordt belegd in eigen beleggingsfondsen en optioneel fondsen van derden en indextrackers.

(4) Vermogensopbouw Rekening (vanaf €5.000,-): Dit is het volledige online vermogensbeheer van Hof Hoorneman. De portefeuille wordt belegd in eigen beleggingsfondsen en optioneel fondsen van derden en indextrackers.


Niet beoordeeldHof Hoorneman Bankiers is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Hof
Naam aanbieder
Hof Hoorneman Bankiers
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Hof Hoorneman Bankiers N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Gouda, Arnhem, Groningen, 's-Hertogenbosch, Laren (NH) en Maastricht.
Jaar actief
1989
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Hof Hoorneman Bankiers


Met een Vermogensbeheer Mandaat belegt u voor een gedeelte in wereldwijde, defensieve aandelen en deels in Investment Grade-obligaties. De verdeling tussen deze categorieën is afhankelijk van uw risicoprofiel. De belangrijkste criteria voor de selectie van aandelen zijn: de onderneming heeft een sterke balans, gezonde kasstromen, bovengemiddelde diversificatie naar regio’s en/of producten, een goed en historisch groeiend dividend, een beschermd bedrijfsmodel door een goede positie in een waardeketen en/of een merkenportefeuille en een aantrekkelijke waardering. Naast fundamentele analyse op het niveau van de individuele onderneming, vormen diversificatie en een overweging naar defensieve ondernemingen twee belangrijke factoren waar het Vermogensbeheer Mandaat op stuurt.

Doorgaans bestaat de portefeuille uit dertig tot veertig ondernemingen, verspreid over een aantal verschillende landen. De portefeuille bestaat gedeeltelijk uit erkende defensieve ondernemingen zoals de zogenaamde "consumer staples". Dit zijn ondernemingen die voorzien in alledaagse behoeften van een consument. Ook zijn er beleggingen in de portefeuille die doorgaans als iets risicovoller worden gezien. Van deze beleggingen hebben de analisten van Hof Hoorneman geanalyseerd dat de waardering en/of het risicoprofiel van de onderneming door de markt onvoldoende wordt erkend in de koersprijs. Het feit dat het beleid van dit mandaat zich specifiek richt op zeer grote ondernemingen heeft wel enige consequenties. De belangrijkste consequentie is dat deze ondernemingen door veel analisten worden gevolgd en dus min of meer efficiënt worden gewaardeerd. Je kunt dus minder je voordeel doen met het feit dat de onderneming niet of nauwelijks wordt gevolgd zoals bij kleine ondernemingen wel het geval kan zijn. Er is daarom minder sprake van significante onderwaardering op basis van marktinefficiëntie. Dit betekent volgens Hof Hoorneman echter niet dat een onderneming niet aantrekkelijk gewaardeerd kan zijn in het licht van de eerder gestelde criteria.

De uiteindelijke doelstelling van het aandelengedeelte van het Vermogensbeheer Mandaat is het realiseren van het beleid dat zich het beste laat typeren als Defensief Value beleggen. Hierbij staan de volgende drie punten centraal:
(1) Focus op diversificatie en kwaliteit; een gediversifieerde portefeuille met kwalitatief hoogwaardige ondernemingen die zich kenmerken door marktleidende posities en een lange historie van winst en dividendgroei.
(2) Focus op waarde; het selecteren van die ondernemingen die relatief weinig neerwaarts risico kennen en hierdoor ondermeer een aantrekkelijk dividendrendement hebben.
(3) Focus op een lange investeringshorizon; het selecteren van die ondernemingen die succesvol zijn en dit op de lange termijn kunnen blijven. Dit resulteert binnen de portefeuille in relatief weinig transacties.
(4) En tenslotte hun aandacht richten op de toekomst: Hoe en wanneer wordt die onderwaardering opgeheven?

Obligaties worden op vergelijkbare wijze onderzocht. De financiële omstandigheden van de betreffende onderneming worden geanalyseerd om te bezien of er sprake is van onderwaardering. Soms komt een koers van een obligatie fors onder druk als gevolg van negatief nieuws rond de onderneming. Een reden daarvan is dat de verhandelbaarheid van bedrijfsobligaties vaak geringer is dan van aandelen. Door gedegen onderzoek kan een goede inschatting gemaakt worden over de feitelijke onderliggende waarde van een obligatie. Als overtrokken koersreacties zorgen voor een aankoopmogelijkheid dan kan worden geprofiteerd van de onderwaardering.

Hof Hoorneman Value Mandaat
Hof Hoorneman biedt vanaf een offensief profiel ook het Value Mandaat. In dit mandaat wordt gezocht naar ondergewaardeerde aandelen met een relatief lage koers/winstverhouding en een relatief hoog dividendrendement. Dit mandaat is vooral interessant voor beleggers die op

Negatieve uitsluitingDe beleggingen worden op kwartaalbasis gecheckt op duurzaamheid door Sustainalytics
ActiefActief beleggingsbeleid o.b.v. het zogenaamde "Value beleggen" ofwel beleggen in ondergewaardeerde bedrijven.
Modelportefeuille
Groei Voor offensieve risicoprofielen
Aandelen, Beleggingsfondsen
Ja
Bank of NY/Mellon
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Hof Hoorneman Bankiers


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeDe beheerfee varieert van 0,73% tot 0,91% (incl. BTW) afhankelijk van het inlegbedrag en het risicoprofiel. Over het gedeelte belegd in Hof Hoorneman Beleggingsfondsen wordt geen beheervergoeding gerekend.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Hof Hoorneman Bankiers rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van de beheervergoeding en prestatievergoeding. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

De rendementen zijn op basis van de referentieportefeuille met een inleg van €500.000,-. Uw individuele rendement kan hier van afwijken.

ProfielDefensiefGematigd defensiefNeutraalGematigd offensiefOffensief
2020
2,8%
1,2%
-1,8%
-3,6%
-5,7%
2019
2,9%
8,4%
13%
17,4%
21,2%
2018
-0,6%
-3%
-3,6%
-4,8%
-5,2%
2017
0,6%
4,5%
6,4%
8,6%
10,8%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Hof Hoorneman Bankiers


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Najib Nakad CFA
Directeur
Binnen de vermogensbeheer producten is Najib Nakad verantwoordelijk voor de Obligatiezijde van de portefeuille en eindverantwoordelijke als Hoofd van het beleggingsteam voor het algehele beleggingsbeleid van Hof Hoorneman. Hierbij wordt hij ondersteund door het volledige obligatieteam van Hof Hoorneman.
Dhr Job Graven CFA
Senior Fundmanager
Binnen de vermogensbeheer producten is Job Graven verantwoordelijk voor de aandelenbeleggingen. Hierbij wordt hij ondersteund door het volledige aandelenteam van Hof Hoorneman.


Hof Hoorneman Bankiers

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement