Groenstate Vermogensbeheer, opgericht in 1999, biedt volgens eigen zeggen met Twentse nuchterheid een uitgebreide reeks effectendiensten aan particuliere en zakelijke beleggers. Deze nuchtere aanpak moet de waan van de dag scheiden van de lange termijn trends en zorgen voor een consistente invulling van de portefeuille. De kernactiviteit van Groenstate is het beheren en adviseren van een beleggingsportefeuille, maar de dienstverlening is breder dan dat. Groenstate is bereid mee te denken over een breed scala aan financiële vraagstukken van de klant. Er wordt gewerkt met BinckBank, Insinger Gillissen en ABN Amro als depotbanken.

Groenstate Vermogensbeheer is van mening dat het beheer van vermogen alleen gewaarborgd kan zijn door een persoonlijke aanpak. De dienstverlening is maatwerk om een beleggingsportefeuille samen te stellen die bij de klant past. Daarbij kiest de vermogensbeheerder volgens eigen zeggen voor beleggingsoplossingen waarvan de risico’s helder en inzichtelijk zijn.


BeoordeeldGroenstate Vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Groenstate
Naam aanbieder
Groenstate Vermogensbeheer
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Groenstate Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50.000,-
Vestiging(en)
Hengelo, ’s Hertogenbosch
Jaar actief
1999
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Groenstate Vermogensbeheer


Groenstate hanteert de topdown methode. Eerst wordt, op basis van de beschikbare research, een macro-economisch beeld geschetst waarna een verdere uitdieping plaatsvindt. Groenstate vult de beleggingsportefeuilles actief in waarbij voor de specifieke invulling binnen de verschillende assetcategorieën gebruik kan worden gemaakt van een combinatie van actief beheerde fondsen, passieve indextrackers, individuele aandelen, obligaties en derivaten.

Maandelijks wordt een vergadering gehouden waarin diverse agendapunten worden besproken, zoals macro-economische ontwikkelingen, aandelenmarkten en rentemarkten, om te komen tot de meest optimale tactische asset allocatie.

Groenstate heeft nauwkeurig beschreven in welke verhoudingen de invulling per assetcategorie moet worden gedaan. Zo is bepaald in welke verhouding er belegd mag worden tussen aandelen ontwikkelde markten en aandelen opkomende markten. Ook is bepaald in welke verhouding zogeheten investment grade obligaties moeten staan ten opzichte van specials oftewel hoger risico obligaties. De verhoudingen worden regelmatig doorgerekend en gecontroleerd. Daarbij heeft Groenstate een geautomatiseerd rapportagesysteem waarbij ook de verhoudingen tussen de verschillende assetcategorieën gecontroleerd worden.

Verder heeft Groenstate bepaald of er al dan niet wordt belegd in de categorie “alternatieve beleggingen”, zoals hedge funds, grondstoffen en private equity, en zo ja, in welke mate en op welke wijze.

Groenstate zal in principe niet beleggen voor haar relaties met geleend geld. Groenstate zal, afhankelijk van de (economische) omstandigheden beoordelen of en hoe het valutarisico wordt afgeschermd.

Onbekend
Actief
Onbekend
Onbekend
Onbekend
Onbekend
Abn Amro, Binck Bank, InsingerGilissen
Onbekend
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Groenstate Vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee-
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Groenstate Vermogensbeheer rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Groenstate Vermogensbeheer wil of kan deze niet inzichtelijk maken.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Groenstate Vermogensbeheer


Groenstate Vermogensbeheer biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Groenstate Vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement