ER Capital N.V. is opgericht in 2011 door dhr Sebo Eelkman Rood en is gevestigd in Rotterdam. ER Capital is een zelfstandige vermogensbeheerder en richt zich met de dienstverlening op DGA’s, particulieren, stichtingen en pensioen BV’s. Ze bieden zowel vermogensbeheer als beleggingsadvies aan vanaf €100.000,-.

Bij het invullen van de beleggingsportefeuille hanteert ER Capital vermogensbeheer het motto: “Big is beautiful”. Dit wil zeggen dat de portefeuille voornamelijk belegd wordt in grote bedrijven die een dividend uitkeren. Dit sluit met name goed aan bij hun cliënten die een aanvulling op hun inkomen wensen te behalen uit het vermogen. De portefeuille bestaat voornamelijk uit individuele aandelen en obligaties. Door consequent te kiezen voor waardebehoud i.p.v. groei wordt het beleggingsrisico verminderd.

BeoordeeldER Capital is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
ER
Naam aanbieder
ER Capital
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
ER Capital Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Rotterdam
Jaar actief
2011
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid ER Capital


Het beleggingsbeleid van ER Capital wordt volgens hen uitgevoerd door beleggingsspecialisten met een ruime ervaring en uitgebreide expertise. Op basis van de vermogensbeheerovereenkomst zal uw portefeuille volgens ER Capital met voldoende spreiding worden ingericht en zal een continue monitoring plaatsvinden of de samenstelling blijft voldoen aan uw doelstellingen. De ontwikkelingen op de financiële markten worden nauwlettend in de gaten gehouden.

De beleggingsstijl heeft volgens ER Capital een paar karakteristieke kenmerken en is degelijk van aard. Ze hebben een sterke voorkeur voor aandelen van ondernemingen met een stabiele (vrije) kasstroom en een aantrekkelijk dividend in combinatie met een innovatief karakter. Succesvolle productontwikkeling heeft volgens ER Capital nu eenmaal een beter potentieel voor goede marges en (winstgevende) groei. Ze zoeken eveneens naar spreiding over sectoren. Bij obligaties wordt vooral gestuurd op rentegevoeligheid. Dit gedeelte wordt kosten technisch efficiënt ingericht. Op strategisch niveau worden de boven- en ondergrenzen voor elke beleggingscategorie (aandelen, obligaties, liquiditeiten) bepaald. Op basis van hun specifieke indicatorblok (inclusief macro-economische verwachtingen) vindt een tactische allocatie plaats.

ER Capital streeft er naar om geen beleggingsfondsen in uw portefeuille op te nemen vanwege de hogere kostenbasis. Echter, een uitzondering kan worden gemaakt indien op beleggingsgebied een duidelijke toegevoegde waarde kan worden geleverd. Ze beheren zelf geen eigen fondsen, waardoor ze een volledig onafhankelijke fondskeuze kunnen bepalen.

Kortom, ER Capital kenmerkt het beleggingsproces als gestructureerd, consistent en gedisciplineerd, waarbij wordt gestreefd naar een juiste balans tussen uw rendementsdoelstelling en het daarbij passende risiconiveau.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Best in classTen aanzien van het duurzame screeningsbeleid hanteert ER Capital een Best-in-Class beleid, zowel voor de individuele titels als de Indexbeleggingsfondsen. ER Capital Vermogensbeheer sluit zich aan bij het beleid van de partijen: S&P Corporate Sustainability voor de individuele bedrijven en Morningstar voor de fondsen.
ActiefER Capital Vermogensbeheer vult de portefeuilles van haar cliënten zoveel mogelijk met individuele titels.
Maatwerk, ModelportefeuilleUitgangspunt voor ieder relatie is dat de persoonlijke wensen en eisen die iemand aan zijn of haar vermogen stelt, middels onze beleggingsoplossing worden gerespecteerd. Het is dus niet zo dat wij uitsluitend een aantal modelportefeuilles aanbieden. Er is voldoende ruimte voor eigen wensen en eisen., ER Capital Vermogensbeheer werkt met vier modelportefeuilles die ieder een eigen risico/rendement karakteristieken hebben.
Aanvulling inkomen, Groei Door middel van aandelenselectie streeft ER Capital ernaar om een aantrekkelijk dividend uit te keren. Naast de aandelen wordt er in de profielen defensief, gebalanceerd en offensief in obligaties belegd welke voor stabiliteit zorgen in de portefeuille maar ook aantrekkelijke rente-inkomsten, Binnen het profiel offensief-aandelen ligt de nadruk op groei van het vermogen.
Aandelen, Obligaties, Opties / FuturesER Capital heeft een lexicon met daarin 150 kwaliteitsaandelen die actief worden geselecteerd en gevolgd door een eigen analistenteam. Beleggingsfondsen en trackers worden bij voorkeur niet opgenomen. ER Capital kiest ook hier voor kwalitatief goede obligaties die op een efficiënte manier worden opgenomen in een portefeuille. Uitgangspunt daarbij is dat de kosten moeten opwegen tegen het te behalen rendement. Afhankelijk van de wensen van de relatie, kunnen opties een onderdeel zijn van een portefeuille. Denk daarbij aan het generen van extra inkomsten of het beschermen van het vermogen., In de profielen defensief, gebalanceerd en offensief wordt naast trackers op brede obligatie-indices belegd in individuele obligaties., ER Capital biedt de mogelijkheid om in opties en futures te handelen. Opties en futures worden niet actief ingezet in de vermogensbeheer portefeuille.
Nee
Binck Bank, InsingerGilissen
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten ER Capital


Doorlopende kosten
Periodieke kostenToezichtskosten (AFM/DNB) zijn €242,- per jaar (incl. BTW).
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
1,21% tot € 250.000
0,97% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,73% over het meerdere tot € 5 miljoen
0,48% over het meerdere vanaf € 5 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee via Binckbank (btw-vrij):
< €50.000 = 0,20% (per jaar)
< €250.000 = 0,10% over het meerdere
< € 5.000.000 = 0,05% over het meerdere

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


ER Capital rendement


Het getoonde rendement is het bruto rendement van de modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van de beheervergoeding, transactiekosten en service fees.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiefGebalanceerdOffensiefOffensief aandelen
2023*
2,2%
2,6%
2,9%
3,4%
2022
-10,5%
-11,0%
-11,3%
-11,4%
2021
7,7%
10,1%
17,2%
23,3%
2020
1,6%
0,4%
-0,5%
-0,7%
Inzicht in alle rendementen van ER Capital?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team ER Capital


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Steven van 't Hof
Directeur Vermogensbeheer
Dhr. Han van Rhee
Senior Vermogensbeheerder


ER Capital

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement