Attent Vermogensbeheer

LET OP: Attent Vermogensbeheer is gefuseerd met Auréus Vermogen en gaat onder die naam verder. U kunt hun profiel hier raadplegen.

Attent vermogensbeheer bestaat sinds 2002 en is actief vanuit Maastricht. Verder heeft Attent vestigingen in Oosterbeek en Lanaken (België). Tot 2016 was de partij ook bekend als Dohmen & Otten vermogensbeheer. Attent vermogensbeheer houdt zich bezig met vermogensbeheer en richt zich met de dienstverlening op DGA’s, particulieren, stichtingen en pensioen BV’s.


Attent vermogensbeheer streeft naar een optimaal rendement, maar verliest daarbij het risicoprofiel en de beleggingstermijn niet uit het oog. Bij het samenstellen van uw beleggingsportefeuille baseert de vermogensbeheerder zich op de zogenaamde Mosae Plannen. Dit zijn zeven beleggingsportefeuilles die het zelf heeft samengesteld en die volgens eigen zeggen in het verleden hun dienst hebben bewezen in zowel stijgende als dalende markten. Deze portefeuilles waarborgen een goede beleggingsspreiding en zijn geschikt voor diverse risicoprofielen.

Attent
Naam aanbiederAttent VermogensbeheerType beheerIndividueel beheer
Onderdeel vanD&O Vermogensbeheer B.V.Minimum inlegbedrag€ 150.000,-
Vestiging(en)Maastricht, Oosterbeek, LanakenJaar actief2002
Onderscheidingen

Beleggingsbeleid Attent Vermogensbeheer

Vermogensbeheer bij Attent is een beleggingsdienstverlening met een minimuminleg van Eur 150.000,- . Clienten maken in overleg met hun vermogensbeheerder een keuze uit 5 risicoprofielen. Er kan belegd worden in individuele aandelen en obligaties, beleggingsfondsen, indextrackers en afgeleide beleggingsinstrumenten.


Attent Vermogensbeheer is specialist in Value Investing. Value Investing is beleggen in bedrijven die op de beurs ver onder hun intrinsieke waarde gewaardeerd zijn. Naast de macro-economische factoren worden de beleggingen voortdurend in kaart gebracht en beoordeeld. Zo dienen bedrijven producten te maken of diensten te leveren die consumenten op lange termijn nodig hebben en dienen deze producten of diensten gemakkelijk te begrijpen zijn.


Als bedrijven door deze selectie komen, worden ze nader onder de loep genomen. In dat geval wordt gekeken naar de cijfers en de kwaliteit van het bedrijf. Het bedrijf moet financieel gezond zijn en mag geen of nauwelijks verlies hebben geleden in de laatste jaren. Bedrijven met hoge schulden worden uitgesloten. In tijden van financiele malaise kunnen bedrijven met een gezonde balans en een sterke kaspositie hier volgens Attent vermogensbeheer voordeel mee behalen en sneller herstellen.


Een ander vereiste van de bedrijven die mogelijk in de portefeuille worden opgenomen is dat deze bedrijven een capabel en betrokken management hebben. Commitment van het management is volgens Attent vermogensbeheer van groot belang voor de groei van de onderneming op lange termijn.

DuurzaamGeen
Actief vs PassiefActief
Portefeuille samenstellingModelportefeuilleStandaard wordt er belegd via een modelportefeuille. Optioneel is maatwerk mogelijk.
Doel beleggingsbeleidAanvulling inkomen, GroeiEr is een portefeuille mogelijk die volledig gericht is op inkomen
ProductenAandelen, ObligatiesFocus op individuele aandelen en obligaties aangevuld met indextrackers en eventueel beleggingsfondsen.
Eigen productenNee
Depot bankBinck Bank, InsingerGilissen, KBC, NIBC MarketsOok Binck Bank België, Daarnaast ook nog VP Bank
Vermogen partners meebelegdJa

Kosten Attent Vermogensbeheer

Doorlopende kosten
Periodieke kosten
Beheerfee1,25% per jaar (incl. BTW, min €1.500,-)
Performance fee
Transactiekosten
ServicefeeGemiddeld tussen 0.1% – 0.2% per jaar (max €450,- incl BTW. Op basis van depotbank Binck)
Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille
Kosten afbouw portefeuille

Attent Vermogensbeheer Rendement

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.


Attent vermogensbeheer belegt deels via maatwerk portefeuilles. Het getoonde rendement is het gemiddelde rendement van de klanten met hetzelfde risicoprofiel. Attent had in 2017 geen enkele klant meer in Profiel 1 vandaar dat er geen rendement is vermeld.

ProfielProfiel 1Profiel 2Profiel 3Profiel 4Profiel 5
2019
2018
2017-3,2%0,6%2,5%2,7%
20160,3%3,9%7,5%12,5%17,2%