Rendement 2e kwartaal: herstel maar nog geen winst in 2020

Deel dit artikel
Sterk herstel rendement vermogensbeheer 2e kwartaal 2020

Na een jaar (2019) met flinke beursstijgingen doken de cijfers begin 2020 diep in het rood als gevolg van het Coronavirus. In het tweede kwartaal leken landen wereldwijd de situatie met quarantaines en reisverboden meer in kaart te hebben, wat ook rust en herstel bracht op de beurs. Herstel zette in, maar bleek vooralsnog onvoldoende om verliezen om te buigen in winst.


Gezien de onzekerheid rondom het coronavirus en de impact op de economie wereldwijd ontvangen wij veel vragen van beleggers over wat nu te doen. Daarom hebben we onze artikelen en tips over beleggen tijdens de coronacrisis voor u gebundeld. Heeft u vragen of suggesties voor dit dossier? Stuur uw verzoek naar info@finner.nl. ProNL- Index: Rendement Vermogensbeheerders Q2 2020Gemiddeld klommen de portefeuilles van Nederlandse vermogensbeheerders weer op met 9,8% in het tweede kwartaal van dit jaar. Obligatieportefeuilles herstelden met 5,1% en zeer offensieve portefeuilles klommen 13,7%. 


ProNL- Index: Rendement Vermogensbeheerders YTD 2020Dit herstel bleek over de hele linie, zeer defensief tot en met zeer offensief, echter onvoldoende om de schade uit het eerste kwartaal te repareren. Er bleven op 30 juni 2020 verliezen staan, uiteenlopend van -2% zeer defensief tot en met -8,5% zeer offensief. Het aantal partijen dat dit jaar een plus weet te noteren is op 1 hand te tellen. Aan de andere kant waren er meer risicovol gepositioneerde partijen die in een neutraal profiel ook na dit kwartaal nog verliezen noteren van meer dan 10%. Hieruit blijkt het belang van een lange beleggingshorizon. Rendement actief vs. Passief | Q2 2020Waar in het vorige kwartaal in alle drie de profielen passieve partijen beter presteerden, geldt dat nu alleen voor offensief. Verschillen lopen op tot 0,33 procentpunt in het voordeel van actieve beheerders in een defensief profiel tot 0,77 procentpunt ten faveure van passieve beheerders in een offensief profiel.Rendement versus risico

Het gemiddeld rendement biedt een referentiekader voor het vergelijken van het rendement van uw huidige vermogensbeheerder. Belangrijk om te realiseren is dat elk rendement met een bepaald risico wordt behaald. Dit betekent dat een hoger rendement niet altijd beter hoeft te zijn. Een partij kan juist kiezen om meer of minder risico in de portefeuille te accepteren, afhankelijk van de uitgangspunten van u als klant of van de partij. Blijft het rendement structureel achter, dan is het goed om een goede vergelijking te maken van uw mogelijkheden. Nettorendementen van vermogensbeheerders

Elk kwartaal ontvangen wij de rendementen van vermogensbeheerders. U kunt de rendementen terugvinden op de pagina’s van de partijen en in de vergelijking van vermogensbeheerders. De getoonde rendementen in dit artikel zijn op basis van de gegevens van ruim 60 partijen in een gemiddeld profiel. Afhankelijk van de partij ontvangen wij bruto- of nettorendementen. In dit artikel zijn we voor de berekening van het gemiddelde nettorendement uitgegaan van de kosten bij 1 miljoen euro belegd vermogen.


Voor een volledige weergave van de rendementen verwijzen we u naar de vergelijking op finner.nl.  Per inlegbedrag worden de correcte gegevens voor uw situatie berekend door onze software. U kunt ook gebruik maken van een advies op maat voor een analyse van uw specifieke situatie.


Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement