Dit is wat Knab vertelt over hun historie en diensten: “Zullen we anders gewoon een bank oprichten?” Geen alledaagse gedachte die zo’n zes jaar geleden aan de wieg stond van de eerste online bank van Nederland. Inmiddels bedienen we ruim 155.000 klanten met zo’n 275 medewerkers en een hele hoop techniek. Knab blijft zich verder ontwikkelen. Zo willen we in de toekomst niet meer alleen bank zijn, maar vooral de persoonlijke assistent voor ál je financiële zaken. Knab helpt mensen om moeiteloos en tijdig alles uit je geldzaken te halen. Een flinke belofte, en dat is precies waar we jou bij nodig hebben.Klanten geven ons gemiddeld een 8,9 (bron: Consumentenbond) en prijzen vooral de persoonlijke en goede service.Het begon allemaal met een particuliere bank maar we bieden inmiddels ook een zakelijk bankpakket dat zich richt op de behoeften van de zzp’er en kleine ondernemer.Het beleggingsbeleid van Knab Beleggen is gericht op de lange termijn. We gaan niet mee in de waan van de dag, maar richten het vizier op de toekomst. Er vinden niet continu allerlei wijzigingen plaats in de modelportefeuilles. Het beleggingsbeleid is daarom wat ‘saai’. Juist door rustig te blijven, kunnen eventuele stormen getrotseerd worden".
Video Knab


BeoordeeldKnab is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Knab
Naam aanbieder
Knab
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Aegon Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100,-
Vestiging(en)
Hoofddorp
Jaar actief
2012
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Knab


Knab Beleggen maakt gebruik van vier risicoprofielen: Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief.
Op basis van je antwoorden op hun vragen stellen zij een risicoprofiel voor je vast. Dat geeft aan in welke mate je bereid bent risico te lopen en in hoeverre je, gezien je financiële situatie, risico kunt lopen met het geld op je beleggingsrekening.

Voor elk risicoprofiel is een modelportefeuille samengesteld met daarin een mix van beleggingscategorieën. Denk hierbij aan aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed. Knab belegt via beleggingsfondsen. Dit kunnen passieve (index-)beleggingsfondsen zijn, maar ook actief beheerde beleggingsfondsen.

Het beleggingsbeleid is gericht op de lange termijn. Knab zegt niet mee te gaan in de waan van de dag, maar het vizier op de toekomst te richten. Er vinden niet continu allerlei wijzigingen plaats in de modelportefeuilles. Het beleggingsbeleid is daarom volgens Knab wat 'saai'. Volgens Knab kan juist door rustig te blijven eventuele stormen getrotseerd worden.

Per risicoprofiel is een strategische beleggingsverdeling vastgesteld. Dit kun je volgens Knab zien als de voorkeurs-beleggingsverdeling op de lange termijn over de verschillende beleggingscategorieën. De strategische beleggingsverdeling is gebaseerd op de verwachtingen van risico en rendement van de verschillende beleggingen. Gemiddeld genomen zullen ze onder normale marktomstandigheden op langere termijn deze strategische beleggingsverdeling aanhouden.

Voor kortere periodes kan volgens Knab, in beperkte mate, afgeweken worden van de strategische (voorkeurs-) beleggingsverdeling. Dit kan gebeuren als, bijvoorbeeld door economische ontwikkelingen, de korte termijn risico- en rendementsverwachtingen van de verschillende beleggingscategorieën wijzigen en zij mogelijkheden zien om hiervan te profiteren of om juist bepaalde risico's te voorkomen.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Geen
ActiefOver de beleggingscategorieën heen vindt beperkt actief beleid plaats. De strategische beleggingsverdeling is gebaseerd op de verwachtingen van risico en rendement van de verschillende beleggingen. De beleggingscategorieën worden voornamelijk ingevuld met passieve instrumenten (ETF's en/of indexfondsen)
ModelportefeuilleVoor elk risicoprofiel is een modelportefeuille samengesteld met daarin een mix van beleggingscategorieën. Denk hierbij aan aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed. Er wordt regelmatig bekeken of de modelportefeuilles nog aansluiten bij de door ons vastgestelde risicoprofielen en bij de ontwikkelingen op de markt.
Groei
Indextrackers
Nee
Caceis
NeeKnab / Aegon Bank N.V. kent geen organisatiestructuur met partners. Wel hebben een aantal leden van het Management Team belegd via Knab Beleggen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Knab


Doorlopende kosten
Periodieke kosten€12 per jaar. Verder heb je ook een Knab Plus rekening nodig om gebruik te kunnen maken van beleggen. Dit kost €60 per jaar. Deze kosten zijn niet meegenomen.

BeheerfeeDe beheervergoeding is 0,50% inclusief BTW met een maximum van €2000,- per jaar.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Knab rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Knab Beleggen is per januari 2018 gestart met een nieuwe dienstverlening. Hierdoor zijn er nog geen rendementscijfers beschikbaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensiefZeer defensiefSpeculatiefZeer speculatief
2020
-
-
-
-
-
-
-
2019
-
-
-
-
-
-
-
2018
-
-
-
-
-
-
-
2017
-
-
-
-
-
-
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Knab


Knab biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Knab

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement