Knab vertelt het volgende over haar historie en diensten: “Zullen we anders gewoon een bank oprichten?” Geen alledaagse gedachte die in 2012 aan de wieg stond van de eerste online bank van Nederland. Inmiddels bedient Knab ruim 155.000 klanten met zo’n 275 medewerkers en een hele hoop techniek. Knab blijft zich verder ontwikkelen. Zo wil Knab in de toekomst niet meer alleen bank zijn, maar vooral de persoonlijke assistent voor alle financiële zaken van de klanten. Knab helpt mensen om moeiteloos en tijdig alles uit de geldzaken te halen".

Het begon allemaal met een particuliere bank maar Knab biedt inmiddels ook een zakelijk bankpakket dat zich richt op de behoeften van de zzp’er en kleine ondernemer.BeoordeeldKnab is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Knab
Naam aanbieder
Knab
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Aegon Bank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2012
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Knab Beheerd Beleggen


Knab Beleggen maakt gebruik van vier risicoprofielen: Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer Offensief.
Op basis van de antwoorden op een aantal vragen stelt Knab een risicoprofiel voor de klant vast. Dat geeft aan in welke mate de klant bereid is risico te lopen en in hoeverre de klant, gezien de financiële situatie, risico kan lopen met het geld op de beleggingsrekening.

Voor elk risicoprofiel is een modelportefeuille samengesteld met daarin een mix van beleggingscategorieën. Denk hierbij aan aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed. Knab belegt via beleggingsfondsen. Dit kunnen passieve (index-)beleggingsfondsen zijn, maar ook actief beheerde beleggingsfondsen.

Het beleggingsbeleid is gericht op de lange termijn. Knab zegt niet mee te gaan in de waan van de dag, maar het vizier op de toekomst te richten. Er vinden niet continu allerlei wijzigingen plaats in de modelportefeuilles. Het beleggingsbeleid is daarom volgens Knab wat 'saai'. Juist door rustig te blijven eventuele stormen getrotseerd worden is hierbij het idee.

Per risicoprofiel is een strategische beleggingsverdeling vastgesteld. Dit kan volgens Knab gezien worden als de voorkeurs-beleggingsverdeling op de lange termijn over de verschillende beleggingscategorieën. De strategische beleggingsverdeling is gebaseerd op de verwachtingen van risico en rendement van de verschillende beleggingen. Gemiddeld genomen zal Knab onder normale marktomstandigheden op langere termijn deze strategische beleggingsverdeling aanhouden.

Voor kortere periodes kan volgens Knab, in beperkte mate, afgeweken worden van de strategische (voorkeurs-) beleggingsverdeling. Dit kan gebeuren als, bijvoorbeeld door economische ontwikkelingen, de korte termijn risico- en rendementsverwachtingen van de verschillende beleggingscategorieën wijzigen en Knab mogelijkheden ziet om hiervan te profiteren of om juist bepaalde risico's te voorkomen.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Negatieve uitsluiting
ActiefOver de beleggingscategorieën heen vindt beperkt actief beleid plaats. De strategische beleggingsverdeling is gebaseerd op de verwachtingen van risico en rendement van de verschillende beleggingen. De beleggingscategorieën worden voornamelijk ingevuld met passieve instrumenten (ETF's en/of indexfondsen)
ModelportefeuilleVoor elk risicoprofiel is een modelportefeuille samengesteld met daarin een mix van beleggingscategorieën. Denk hierbij aan aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed. Er wordt regelmatig bekeken of de modelportefeuilles nog aansluiten bij de door ons vastgestelde risicoprofielen en bij de ontwikkelingen op de markt.
Groei
Indextrackers
Nee
Caceis
NeeKnab / Aegon Bank N.V. kent geen organisatiestructuur met partners. Wel hebben een aantal leden van het Management Team belegd via Knab Beleggen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Knab Beheerd Beleggen


Doorlopende kosten
Periodieke kostenJe hebt een Knab Plus rekening nodig om gebruik te kunnen maken van beleggen. Dit kost €72 per jaar. Deze kosten zijn niet meegenomen.

BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

0,60% tot € 25.000,-
0,50% over het meerdere vanaf € 25.000,-
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Knab Beheerd Beleggen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
6,3%
11,2%
16,0%
20,9%
Inzicht in alle rendementen van Knab?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Knab Beheerd Beleggen


Knab biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement