Stan&Wende is in 2017 opgericht door Wouter van Leusen vanuit de overtuiging dat duurzaam/groen/impact beleggen voor iedereen toegankelijk en laagdrempelig moet zijn. Door een samenwerking met fondsenplatform/NNEK worden de duurzame beleggingsportefeuilles op efficiënte wijze beheerd.

- Bijdragen aan een groene, eerlijk, menselijke wereld
- Gegarandeerd 100% duurzaam
- Duurzaam ZZP-Pensioen

De beleggingsportefeuilles van Stan&Wende worden geselecteerd op basis van 7 duurzaamheidscriteria: stemmen, engagement, uitsluitingen, ESG integratie, best in class, norm-based en UNPRI ondertekening, Hierdoor vallen de portefeuilles onder de donkergroene (artikel 9) portefeuilles volgens de SFDR-wetgeving van Europa.

Bij Stan&Wende kun je beginnen met een eenmalige storting van € 5.000, of vanaf € 100 per maand. Stan&Wende biedt ook de mogelijkheid aan om fiscaal aantrekkelijk aanvullend pensioen op te bouwen met een pensioenrekening

Niet beoordeeldStan&Wende is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Stan&Wende
Naam aanbieder
Stan&Wende
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Van Leusen Financieel Bewust Zijn
Minimum inlegbedrag
€ 5.000,-
Vestiging(en)
Haarlem, Culemborg
Jaar actief
2017
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Stan&Wende


Stan&Wende staat voor 100% duurzaam beleggen en eerlijk rendement. De duurzame beleggingsportefeuilles bestaan uit maatschappelijk verantwoorde beleggingsfondsen: investeringen in bedrijven en overheden die rekening houden met People, Planet, Profit.

1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert Stan&Wende haar dienstverlening?

Stan&Wende werkt maatschappijbewust, prijsbewust en doelbewust. Volgens 10 fundamentele overtuigingen:

- Beleggen doe je verantwoord en duurzaam
- Kijk naar de lange termijn
- Vermijd markttiming
- Beleg zonder emotie
- Kijk verder dan krantenkoppen
- Beleg onafhankelijk
- Vermijd onnodige kosten
- Wees slim in je spreiding
- Beleg met een doel
- Beleggen is voor jou altijd te begrijpen

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert Stan&Wende?

Beleggen loont
Een functionerende kapitaalmarkt zorgt ervoor dat de koersen zodanig zijn dat investeerders door de tijd heen beloond worden voor het genomen risico. Dit verwachte rendement wordt niet bereikt door het selecteren van het ‘winnende’ aandeel of het selecteren van het ‘beste’ beleggingsfonds. Ook wordt het rendement niet bepaald door de keuze van het tijdstip waarop je moet beleggen (‘markttiming’). Nee, een investeerder wordt beloond vanwege het feit dat hij kapitaal verstrekt aan ondernemingen. Het rendement van beleggen staat in verhouding tot het genomen risico. Door te beleggen in aandelen en obligaties worden beleggers in staat gesteld in de loop der tijd vermogen op te bouwen.

Spreiding is essentieel
Voor het verlagen van het risico streeft Stan&Wende een zo breed mogelijke spreiding na. Vermijdbare risico’s zijn: het hebben van te weinig verschillende aandelen, het volgen van marktvoorspellingen, het speculeren in bijvoorbeeld rentebewegingen en het uitsluitend vertrouwen op informatie van analisten van derde partijen of van kredietbeoordelaars. Voor al deze risico’s is spreiding essentieel. Hoewel het de risico’s van marktverliezen niet uitsluit, helpt spreiding het willekeurige geluk van individuele investeringen in een portefeuille uit te sluiten.

Risico en rendement zijn met elkaar verbonden
Langjarig wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat aandelen over een langere periode gemiddeld een goed jaarlijks rendement geven. Voor aandelen is dat jaarlijks ruim 8%, voor obligaties ruim 4%. In obligaties beleg je in de eerste plaats niet voor het gemiddeld rendement van 4% maar omdat je het neerwaarts rendement beperkt wenst te houden. Dit betekent in geval van aandelen niet dat je ieder jaar 8% rendement zult maken. Dat gaat dus met ups en downs. Met Stan&Wende accepteer je dat de markt tussentijds zal stijgen en dalen omdat je erop mag vertrouwen dat je op langere termijn een goed rendement zult maken.

Constructie bepaalt de prestatie
De verdeling over verschillende beleggingscategorieën is grotendeels verantwoordelijk voor het rendement van de portefeuille. De volgende stappen bepalen ongeveer 80% van je rendement.
Stap 1: Verdeling in aandelen, obligaties en microkredieten
Stap 2: Geografische verdeling: wereldwijd, bepaalde regio’s, emerging markets
Stap 3: Beleggingen met een verwacht hoger rendement en/of lager risico: microkredietfonds, themafonds, sectorfonds

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

Stan&Wende belegt in duurzame beleggingsfondsen met een beursnotering in Euro’s. Daarnaast belegt Stan&Wende alleen in producten die op Europese beurzen kunnen worden aangekocht of verkocht. Stan&Wende belegt in de beleggingscategorieën Aandelen, Obligaties en Microkrediet. Binnen de beleggingscategorie Obligaties onderscheidt Stan&Wende Staatsobligaties, Bedrijfsobligaties en High Yield obligaties. Binnen de beleggingscategorie Aandelen wordt er onderscheid gemaakt tussen aandelen uit ontwikkelde landen (developed markets) en aandelen uit opko

Best in class, Duurzame doelstelling, Negatieve uitsluitingAlle beleggingen bij Stan&Wende zijn donkergroen. De selectie gebeurt op basis van 7 duurzame beleggingscriteria, 17 SDG's en de Europese wetgeving: artikel 9 SFDR.
Actief
ModelportefeuilleStan&Wende werkt met 5 modelportefeuilles: zeer defensief (microkrediet), defensief, neutraal. offensief en zeer offensief.
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen
Nee
Niet van toepassingFondsenplatform van NNEK
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Stan&Wende


Doorlopende kosten
Periodieke kostenJaarlijkse vaste kosten van € 20,- per rekening
BeheerfeeU betaalt een eenmalige administratievergoeding van € 90,- voor het openen van een rekening.

Daarnaast betaalt u een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
0,55% tot € 300.000,-
0,45% over het meerdere tot € 600.000,-
0,35% over het meerdere vanaf € 600.000,-

10% van de beheerfee gaat naar het goede doel. Momenteel is dat stichting WakaWaka.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeServicekosten van 0,30% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Stan&Wende rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Dit zijn netto meetkundige rendementen, na aftrek van alle kosten (fondskosten, administratiekosten en de beheerkosten). Stan & Wende vermogensbeheer is actief sinds 2017.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2022
0,7%
-13,6%
-15,6%
-16,5%
-17,1%
2021
4,3%
5,0%
10,8%
17,1%
21,2%
2020
-5,2%
3,9%
6,0%
7,9%
4,8%
Inzicht in alle rendementen van Stan&Wende?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Stan&Wende


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Wouter van Leusen CFP, RLP
Partner
Wouter is financieel lifeplanner en duurzaam vermogensadviseur. Samen met Hubrien Meijaard is hij partner van Stan&Wende.
Dhr. Hubrien Meijaard CFP, RLP
Partner
Hubrien is financieel lifeplanner en duurzaam vermogensadviseur. Samen met Wouter van Leusen is hij partner van Stan&Wende.


Stan&Wende

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement