SEM is opgericht in 2008 door SEM van Berkel. Zijn jarenlange ervaring als market maker en trader op de Amsterdamse Optiebeurs vormen de basis voor SEM (Secured Effecten Management). De beleggingsfilosofie van SEM is Rendement & Zekerheid; een meerjarige beleggingshorizon, die zoekt naar duurzaam rendement met een beperking van de risico’s.

De belangrijkste doelstelling van SEM vermogensbeheer is om de waarde van de portefeuille te behouden en grote schommelingen tegen te gaan. De beleggingsportefeuille bestaat uit een selectie van Europese of Amerikaanse aandelen. Om risico’s in de portefeuille te beperken maakt SEM vermogensbeheer gebruik van optieconstructies.

SEM biedt meerdere vermogensbeheer diensten aan vanaf €100.000,-. Op basis van het risicoprofiel en de wensen van de klant worden de portefeuilles belegd in Nederlandse of Amerikaanse aandelen.

Onder het label semmie.nl richt SEM zich op jonge professionals, jonge ouders en grootouders. Een rekening openen kan online en de dienst is beschikbaar vanaf €50,-. Uw portefeuille wordt belegd in indextrackers.

Niet beoordeeldSEM is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
SEM
Naam aanbieder
SEM
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Sem.nl B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid SEM


Het beleggingsbeleid van SEM kenmerkt zich door gebruik te maken van optieconstructies rondom de aandelenposities. Deze constructies kunnen zowel een defensief als een meer offensief karakter hebben. SEM stemt van tevoren, in een oriëntatiegesprek met u af, welke risico's u kunt en wilt lopen.

SEM stelt een aandelenportefeuille samen, gebaseerd op de best presterende fondsen volgens hun analyses. Afhankelijk van uw risicoprofiel belegt u in aandelen uit de AEX, AMX ,AScX NYSE, Nasdaq, AMEX en/of S&P. Dit in de meeste gevallen in combinatie met opties. Naast de beschermende en rendementsverhogende functie van opties kunnen ook optieconstructies voor speculatievere doeleinden worden opgenomen. Met opties kunt u de portefeuille beschermen tegen onverwachte koersdalingen en speelt tevens in op de actuele marktbewegingen. Afhankelijk van uw gewenste risico- en vermogensontwikkeling beheert, beschermt en optimaliseert SEM uw vermogen doorlopend met een actief beleggingsbeleid.

Geen
Actief
Modelportefeuille
Waardebehoud
Aandelen, Beleggingsfondsen, Opties / FuturesActief beleggingsbeleid met optiesconstructies
JaEr kan belegt worden in SEM rendement certificaten
Binck Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten SEM


Doorlopende kosten
Periodieke kosten65 euro administratiekosten per jaar exclusief BTW
BeheerfeeVanaf 1%. Afhankelijk van inlegbedrag een oplopende korting. Bij inleg groter dan 500.000 euro 0,5%. Exclusief BTW.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeServicefee via staffel binck gemiddeld 0.1%.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


SEM rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen van SEM dienen ter indicatie en zijn volgens hen een gemiddelde gebaseerd op een representatief aantal portefeuilles in het betreffende profiel.

ProfielSEM conversieSEM mandjeSEM Maatpak
2021
-
-
-
2020
-
-
-
2019
-
-
-
2018
-
-
-
2017
6,3%
5,6%
7,5%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team SEM


SEM biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

SEM

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement