SEM is opgericht in 2008 door SEM van Berkel. Zijn jarenlange ervaring als market maker en trader op de Amsterdamse Optiebeurs vormen de basis voor SEM (Secured Effecten Management). De beleggingsfilosofie van SEM is Rendement & Zekerheid; een meerjarige beleggingshorizon, die zoekt naar duurzaam rendement met een beperking van de risico’s.

De belangrijkste doelstelling van SEM vermogensbeheer is om de waarde van de portefeuille te behouden en grote schommelingen tegen te gaan. De beleggingsportefeuille bestaat uit een selectie van Europese of Amerikaanse aandelen. Om risico’s in de portefeuille te beperken maakt SEM vermogensbeheer gebruik van optieconstructies.

SEM biedt meerdere vermogensbeheer diensten aan vanaf €100.000,-. Op basis van het risicoprofiel en de wensen van de klant worden de portefeuilles belegd in Nederlandse of Amerikaanse aandelen.

Onder het label semmie.nl richt SEM zich op jonge professionals, jonge ouders en grootouders. Een rekening openen kan online en de dienst is beschikbaar vanaf €50,-. Uw portefeuille wordt belegd in indextrackers.

BeoordeeldSEM is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
SEM
Naam aanbieder
SEM
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Sem.nl B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid SEM


SEM gelooft in gedegen vermogensbeheer, gericht op de lange termijn. Klanten van SEM willen voorkomen dat zij extreme verliezen (meer dan 50%) lijden die zij alleen over een lange tijd weer kunnen goedmaken. Klanten willen rust in de portefeuilles en leveren daar graag een stukje rendement voor in. Rendement en zekerheid zijn pijlers waar het vermogensbeheer van SEM op rust.

Het beleggingsbeleid van SEM kenmerkt zich door gebruik te maken van optieconstructies rondom de aandelenposities. Deze constructies kunnen zowel een defensief als een meer offensief karakter hebben. SEM stemt van tevoren, in een oriëntatiegesprek met u af, welke risico's u kunt en wilt lopen.

Het uitgangspunt bij het samenstellen van de beleggingsportefeuille is een grondige fundamentele analyse. Op basis van meerdere criteria wordt vervolgens een modelportefeuille samengesteld waarin noteringen uit verschillende sectoren worden opgenomen.

SEM stelt een aandelenportefeuille samen, gebaseerd op de best presterende fondsen volgens hun analyses. Afhankelijk van uw risicoprofiel belegt u in aandelen uit de AEX, AMX ,AScX NYSE, Nasdaq, AMEX en/of S&P. Dit in de meeste gevallen in combinatie met opties. Naast de beschermende en rendement verhogende functie van opties kunnen ook optieconstructies voor speculatievere doeleinden worden opgenomen. Met opties kunt u de portefeuille beschermen tegen onverwachte koersdalingen en speelt tevens in op de actuele marktbewegingen. Afhankelijk van uw gewenste risico- en vermogensontwikkeling beheert, beschermt en optimaliseert SEM uw vermogen doorlopend met een actief beleggingsbeleid. Het minimum inlegbedrag is 100000.

Geen
Actief
Modelportefeuille
Waardebehoud
Aandelen, Opties / FuturesActief beleggingsbeleid met optiesconstructies
Nee
Binck Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten SEM


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg en het gekozen profiel via een degressieve staffel:

Defensief:
1,21% tot €100.000
1,09% over het meerdere tot €200.000
0,97% over het meerdere tot €300.000
0,85% over het meerdere tot €400.000
0,73% over het meerdere tot €500.000
0,61% over het meerdere vanaf €500.000

Gematigd offensief:
1,45% tot €100.000
1,33% over het meerdere tot €200.000
1,21% over het meerdere tot €300.000
1,09% over het meerdere tot €400.000
0,97% over het meerdere tot €500.000
0,85% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,73% over het meerdere vanaf € 1 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeServicefee via staffel binck bedraagt afhankelijk van het belegd vermogen 0,01 tot 0,15% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


SEM rendement


De getoonde rendementen zijn bruto en gebaseerd op een representatief aantal portefeuilles. De kosten dienen hier nog vanaf getrokken te worden om tot het netto rendement te komen.

ProfielDefensiefGematigd offensief
2022
-
-
2021
14,0%
14,2%
2020
1,2%
3,9%
Inzicht in alle rendementen van SEM?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team SEM


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Sem van Berkel (Sr.)
Oprichter
De heer Sem van Berker Sr. is de oprichter van SEM en is verantwoordelijk voor de vermogensbeheer activiteiten.
De heer Sem van Berkel (Jr.)
Financieel Directeur
De heer Sem van Berkel Jr. is momenteel als financieel directeur verantwoordelijk voor de financiën.
mevrouw Marjan Wannee-Salomon
Relatiebeheer
Mevrouw Marjan Wannee-Salomon is verantwoordelijk voor Office Management en Relatiebeheer.


SEM

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement