SEM vermogensbeheer

LETOP! Medio 2023 zijn de activiteiten van SEM Vermogensbeheer verder gegaan onder dochterlabel Semmie Vermogensbeheer. De beoordeling voor SEM Vermogensbeheer is daarom ingetrokken.

SEM is opgericht in 2008 door SEM van Berkel. Zijn jarenlange ervaring als market maker en trader op de Amsterdamse Optiebeurs vormen de basis voor SEM (Secured Effecten Management). De beleggingsfilosofie van SEM is Rendement & Zekerheid; een meerjarige beleggingshorizon, die zoekt naar duurzaam rendement met een beperking van de risico’s.


De belangrijkste doelstelling van SEM vermogensbeheer is om de waarde van de portefeuille te behouden en grote schommelingen tegen te gaan. De beleggingsportefeuille bestaat uit een selectie van Europese of Amerikaanse aandelen. Om risico’s in de portefeuille te beperken maakt SEM vermogensbeheer gebruik van optieconstructies.

SEM biedt meerdere vermogensbeheer diensten aan vanaf €100.000,-. Op basis van het risicoprofiel en de wensen van de klant worden de portefeuilles belegd in Nederlandse of Amerikaanse aandelen.

Onder het label semmie.nl richt SEM zich op jonge professionals, jonge ouders en grootouders. Een rekening openen kan online en de dienst is beschikbaar vanaf €50,-. Uw portefeuille wordt belegd in indextrackers.

SEM
Naam aanbiederSEMType beheerIndividueel beheer
Onderdeel vanSem.nl B.V.Minimum inlegbedrag€ 100.000,-
Vestiging(en)AmsterdamJaar actief2008
Onderscheidingen
BeoordelingGeen gegevens beschikbaar
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

Beleggingsbeleid SEM


SEM gelooft in gedegen vermogensbeheer, gericht op de lange termijn. Klanten van SEM willen voorkomen dat zij extreme verliezen (meer dan 50%) lijden die zij alleen over een lange tijd weer kunnen goedmaken. Klanten willen rust in de portefeuilles en leveren daar graag een stukje rendement voor in. Rendement en zekerheid zijn pijlers waar het vermogensbeheer van SEM op rust.

Het beleggingsbeleid van SEM kenmerkt zich door gebruik te maken van optieconstructies rondom de aandelenposities. Deze constructies kunnen zowel een defensief als een meer offensief karakter hebben. SEM stemt van tevoren, in een oriëntatiegesprek met u af, welke risico’s u kunt en wilt lopen.

Het uitgangspunt bij het samenstellen van de beleggingsportefeuille is een grondige fundamentele analyse. Op basis van meerdere criteria wordt vervolgens een modelportefeuille samengesteld waarin noteringen uit verschillende sectoren worden opgenomen.

SEM stelt een aandelenportefeuille samen, gebaseerd op de best presterende fondsen volgens hun analyses. Afhankelijk van uw risicoprofiel belegt u in aandelen uit de AEX, AMX ,AScX NYSE, Nasdaq, AMEX en/of S&P. Dit in de meeste gevallen in combinatie met opties. Naast de beschermende en rendement verhogende functie van opties kunnen ook optieconstructies voor speculatievere doeleinden worden opgenomen. Met opties kunt u de portefeuille beschermen tegen onverwachte koersdalingen en speelt tevens in op de actuele marktbewegingen. Afhankelijk van uw gewenste risico- en vermogensontwikkeling beheert, beschermt en optimaliseert SEM uw vermogen doorlopend met een actief beleggingsbeleid. Het minimum inlegbedrag is 100000.

DuurzaamGeen
Actief vs PassiefActief
Portefeuille samenstellingModelportefeuille
Doel beleggingsbeleidWaardebehoud
ProductenAandelen, Opties / FuturesActief beleggingsbeleid met optiesconstructies
Eigen productenNee
Depot bankSaxo Bank (oud)
Vermogen partners meebelegdNee

Kosten SEM

Doorlopende kosten
Periodieke kosten
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg en het gekozen profiel via een degressieve staffel:

Defensief:
1,21% tot €100.000
1,09% over het meerdere tot €200.000
0,97% over het meerdere tot €300.000
0,85% over het meerdere tot €400.000
0,73% over het meerdere tot €500.000
0,61% over het meerdere vanaf €500.000

Gematigd offensief:
1,45% tot €100.000
1,33% over het meerdere tot €200.000
1,21% over het meerdere tot €300.000
1,09% over het meerdere tot €400.000
0,97% over het meerdere tot €500.000
0,85% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,73% over het meerdere vanaf € 1 miljoen
Performance fee
Transactiekosten
ServicefeeServicefee via staffel binck bedraagt afhankelijk van het belegd vermogen 0,01 tot 0,15% per jaar.
Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille
Kosten afbouw portefeuille

SEM rendement


De getoonde rendementen zijn bruto en gebaseerd op een representatief aantal portefeuilles. De kosten dienen hier nog vanaf getrokken te worden om tot het netto rendement te komen.

ProfielDefensiefGematigd offensief
2022
202114,0%14,2%
20201,2%3,9%