Pritle

LET OP! Pritle is overgenomen door BinckBank, dat bij haar beurt is overgenomen door Saxo Bank.

Pritle is in 2014 opgericht en heeft in 2015 vermogensbeheerder Fundix overgenomen. Pritle biedt online vermogensbeheer via life-cycle beleggingen met hoofdzakelijk indexfondsen. Life-cycle beleggen houdt in dat u een doel kiest en een looptijd, naarmate uw doel dichterbij komt wordt uw portefeuille steeds defensiever belegd. 

Pritle kiest voor passief vermogensbeheer met indexfondsen en een focus op lage kosten. Uw portefeuille wordt 1 keer per kwartaal gebalanceerd om in lijn te brengen met uw doel en risicoprofiel. 

Wanneer u afwijkt van het groeipad dat nodig is om uw doel te behalen krijgt u automatisch bericht met wat nodig is daar weer op te komen. Het openen van een rekening en de samenstelling van uw portefeuille gaat volledig online -binnen 10 minuten- waarna het onderhoud van uw portefeuille geautomatiseerd verloopt. Online vermogensbeheer van Pritle is mogelijk vanaf €10,-. Iedere euro blijft dagelijks opvraagbaar bij Pritle. Pritle heeft beleggingsspecialisten beschikbaar via chat, telefoon en email om u bij te staan wanneer gewenst. 

Pritle beleggingsbeleid

Bij Pritle maakt u online een beleggingsprofiel aan door een vragenlijst in te vullen. U kunt daarna een doel aanmaken en een doelvermogen instellen. Op basis van uw looptijd en risicoprofiel wordt geautomatiseerd een portefeuilleverdeling vastgesteld. Pritle maakt gebruik van modelportefeuilles. Het beleggingsbeleid is het best te kwalificeren als life-cycle beleggen waarbij risico nauwkeurig op maat kan worden gesneden per financieel doel. 

Voor ieder financieel doel met hetzelfde risiconiveau wordt dezelfde samenstelling aan hoofdzakelijk indexfondsen gebruikt. Afhankelijk van uw doel en looptijd berekend het computermodel welke percentages per fonds moeten worden aangehouden en waarborgt zo wereldwijde risicospreiding. Naarmate uw doel dichterbij komt bouwt het computermodel het risico af. U gaat dan steeds in minder risicovolle fondsen beleggen zoals geldmarktfondsen. 

Uw portefeuille wordt 1 keer per kwartaal geherbalanceerd. Er worden dan indexfonden aangekocht of verkocht om uw portefeuille in lijn te brengen met uw doel en risicoprofiel. Daarbij wordt rekening gehouden met de resterende horizon en wanneer u een bepaald doel bereikt wilt hebben.

Pritle kosten

Toelichting
FondskostenDe fondskosten zijn gemiddeld 0.2% per jaar. Afhankelijk van het profiel ligt dit tussen de 0.07% en de 0.28% per jaar.
TransactiekostenGeen. Er worden geen transactiekosten gerekend.
Service feeGeen
Periodieke kostenGeen. Er zijn geen andere periodieke kosten dan de service fee. Er worden geen kosten gerekend voor het aanhouden van beleggingen via Stichting Pritle.
BeheerfeeDe service fee is 0,5% incl. btw over het vermogensdeel tot EUR 250.000. Het deel daarboven wordt niet belast door Pritle.
Performance feeGeen
Tabel 1: Pritle kosten

Pritle rendement

Pritle is opgericht in 2015. De getoonde rendementen voor 2016 zijn afhankelijk van uw profiel en looptijd. Het rendement voor het offensieve profiel is op basis van een profiel met resterende horizon van >20 jaar, voor gebalanceerd geldt een horizon van >10 jaar en voor defensief een periode van >5 jaar. Uw individuele rendement kan afwijken afhankelijk van looptijd, de timing van uw stortingen en onttrekkingen en de door u gemaakte wijzigingen in uw portefeuille.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
20163,7%5,7%9,6%
2015
Tabel 2: Pritle rendementen