Index Capital vermogensbeheer

LET OP (16-10-2023): Index Capital, met dochterlabel BeCapital, wordt onderdeel vanSemmie groep. Lees hier meer over Semmie vermogensbeheer.

Index Capital is - als indexbelegger pur sang - het uiteindelijke resultaat van een persoonlijke worsteling en zoektocht in de financiële sector van de partners van Index Capital. Zij hebben decennialang gewerkt bij gerenommeerde private banks. En in de loop der jaren kwamen zij volgens eigen zeggen tot de volgende inzichten:

(1) De belangen van een private bank en van u zijn verschillend
(2) Bij beleggen gaat het niet om veel "kennis en kunde", maar om gedrag en kosten en
(3) Beleggen is veel eenvoudiger dan alle 'professionals' u willen doen laten geloven.

Deze inzichten waren zowel confronterend als ontnuchterend. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de start van Index Capital vermogensbeheer. De missie van Index Capital is om

(1) kostenefficiënt indexbeleggen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk beleggers
(2) het klantbelang leidend te laten zijn in alles wat we doen (of niet doen) en
(3) kritisch te zijn naar de financiële sector en niet te aarzelen om misstanden helder en eerlijk te benoemen.

Index Capital vermogensbeheer is opgericht in 2012. U kunt beleggen bij Index Capital vanaf €250.000,-

Video Index Capital


BeoordeeldIndex Capital is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Index
Naam aanbieder
Index Capital
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Index Capital N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Breda, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.
Jaar actief
2012
Onderscheidingen
Index Capital heeft voor de derde keer op rij de IEX Gouden Stier gewonnen als Beste Vermogensbeheerder van Nederland, die als doel heeft om de complexe Nederlandse beleggingsmarkt begrijpelijker en toegankelijker te maken voor consumenten.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie Index Capital 2023

Finner vroeg Index Capital naar zijn visie voor 2023:


"Wij zijn indexbeleggers pur sang. Onze kernovertuiging is dat beurzen en markten niet te voorspellen zijn. Daar hoort dus bij dat we ons niet laten verleiden tot het doen van allerlei visies, verwachtingen en voorspellingen."


Beleggingsbeleid Index Capital


Index Capital is een vermogensbeheerder die als pionier in Nederland zich volledig gespecialiseerd heeft in indexbeleggen. Mede daardoor is zij inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere indexbeleggers van Nederland.

Veel mensen denken dat het bij succesvol beleggen gaat om kennis en kunde.
Volgens Index Capital gaat het vooral om twee andere zaken, namelijk gedrag en kosten.

Index Capital beschikt over tientallen wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat een succesvolle beleggingservaring gegarandeerd is, wanneer een belegger zich strikt houdt aan de volgende regels:

(1) beleg met zo laag mogelijke kosten.
(2) beleg met een zo groot mogelijke spreiding.
(3) blijf weg bij de waan van de dag
(4) laat emoties (zoals hebzucht en angst) geen rol spelen

Index Capital is een indexbelegger en zal zich nooit laten leiden door de waan van de dag. Bovendien: markten, beurzen en beurskoersen laten zich nu eenmaal niet voorspellen. Naast het voorgaande ligt de toegevoegde waarde in het Index Capital Selectieproces, een zeer gestructureerd proces op basis van ca. 50 variabelen waarbij uit meer dan 10.000 indexbeleggingen wereldwijd een aantal excellente trackers wordt geselecteerd. Voorbeelden van selectiecriteria zijn onder andere de structuur van de tracker, kosten, spreiding, risicomanagement, correlatie, standaard deviatie, herbalanceringsrichtlijnen en fiscale optimalisaties.

Samengevat: er zijn volgens Index Capital veel partijen die schermen met het begrip indexbeleggen. Veel van die partijen zijn actieve beleggers die gebruik maken van trackers. In de visie van Index Capital is dit geen indexbeleggen. Index Capital is naar eigen zeggen één van de zeer weinige partijen in Nederland die haar beleggingsbeleid volledig conform de daadwerkelijke visie van indexbeleggen heeft ingericht.

Negatieve uitsluiting
PassiefIndex Capital is 100% indexbelegger.
ModelportefeuilleIndex Capital biedt zes modelportefeuilles aan, die allen zes tevens in een duurzame variant beschikbaar zijn.
Groei
IndextrackersIndex Capital belegt alleen in indexbeleggingen (trackers en indexfondsen).
NeeIndex Capital is principieel tegen beleggingen in 'eigen producten' of huisfondsen, omdat dit zou conflicteren met hun kernwaarde onafhankelijkheid.
Saxo Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Index Capital


Doorlopende kosten
Periodieke kostenDe jaarlijkse bijdrage in de toezichtskosten AFM/DNB bedraagt per jaar €120,- excl BTW (€145,- incl. BTW).
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheervergoeding van 0,73% (incl. btw)
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeCliënten betalen een all-in fee aan Saxo Bank. Deze all-in fee is afhankelijk van het inlegbedrag.

All-In Service fee via Saxo bank (btw-vrij):
0,125% tot € 50.000,-
0,09% over het meerdere tot € 500.000,-
0,05% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,03% over het meerdere vanaf € 1 miljoen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Index Capital rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielDefensiefMatig defensiefMatig offensiefOffensiefZeer offensief
2022
-10,5%
-13,4%
-14,1%
-14,6%
-15,2%
2021
7,0%
12,3%
18,2%
22,3%
27,6%
2020
2,4%
2,8%
2,9%
2,9%
2,8%
Inzicht in alle rendementen van Index Capital ?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Index Capital


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Remco Mattijssen
directeur-eigenaar
Remco Mattijssen is eindverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid binnen Index Capital en reeds lang gecertificeerd DSI belegger. Zijn huidige registratie van het Dutch Securities Institute (DSI, Adviseren Beleggen Maatwerk Retail) past binnen de nieuwste vereisten voor beleggingsprofessionals. Remco Mattijssen heeft decennialang ervaring als beleggingsdeskundige.
De heer Rob Israël
directeur-eigenaar
Rob Israël is medeverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid binnen Index Capital. Als één van de beleidsbepalers binnen Index Capital is hij gecertificeerd door het Dutch Securities Institute (DSI, Adviseren Beleggen Standaard Retail). Samen met zijn decennialange ervaring als belegger levert hij een waardevolle bijdrage aan het inhoudelijke beleggingsbeleid van Index Capital.
De heer Hans Dubbeldam MFP
directeur-eigenaar
Hans Dubbeldam MFP is medeverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid binnen Index Capital. Als één van de beleidsbepalers binnen Index Capital is hij gecertificeerd door het Dutch Securities Institute (DSI, Adviseren Beleggen Standaard Retail). Samen met zijn decennialange ervaring als vermogensadviseur levert hij een waardevolle bijdrage aan het inhoudelijke beleggingsbeleid van Index Capital.
De heer Paul Kramer FFP
directeur-eigenaar
Paul Kramer FFP is medeverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid binnen Index Capital. Als één van de beleidsbepalers binnen Index Capital is hij gecertificeerd door het Dutch Securities Institute (DSI, Adviseren Beleggen Standaard Retail). Samen met zijn decennialange ervaring als belegger levert hij een waardevolle bijdrage aan het inhoudelijke beleggingsbeleid van Index Capital.
De heer Dennis de Beer
directeur-eigenaar
Dennis de Beer is medeverantwoordelijk voor het beleggingsbeleid binnen Index Capital. Als één van de beleidsbepalers binnen Index Capital is hij gecertificeerd door het Dutch Securities Institute (DSI, Adviseren Beleggen Maatwerk Retail). Samen met zijn decennialange ervaring als belegger levert hij een waardevolle bijdrage aan het inhoudelijke beleggingsbeleid van Index Capital.


Index Capital

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement