Dexxi

Deel dit artikel

LET OP: Indexus Groep, met dochterlabel Dexxi, wordt onderdeel van Semmie groep. De beoordeling voor Dexxi vermogensbeheer is daarom ingetrokken.

Dexxi is de online dienstverlening van Indexus en opgericht in 2016. Indexus brengt sinds het jaar 2000 indexbeleggen via ETF's dagelijks in de praktijk. Indexbeleggen in de vorm van ETF’s kent volgens Dexxi een groot aantal voordelen ten opzichte van beleggen in andere beleggingsinstrumenten als aandelen, obligaties en (index-) beleggingsfondsen. De belangrijkste voordelen zijn, de automatische spreiding, de transparantie, de verhandelbaarheid en de kosten.

Dexxi is voor iedereen toegankelijk, ongeacht ervaring, kennis en vermogen. De instapdrempel is laag en er zijn geen moeilijke voorwaarden. Dexxi is geschikt voor beleggers van jong tot oud en van klein tot groot.

Dexxi speelt in op de trend dat meer en meer Nederlanders ervan overtuigd zijn dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben voor hun inkomen en vermogen later.
Vermogensbeheer door Dexxi is bedoeld voor beleggers met een defensieve tot offensieve doelstelling en mogelijk vanaf €100,-.

U kunt bij Dexxi terecht voor uw privé en zakelijke vermogen, maar ook voor uw pensioen of lijfrente.

Met Dexxi kunt u in drie stappen uw rekening openen. In uw persoonlijke dashboard verschijnt direct het voorstel. De beleggingsportefeuilles worden opgebouwd met ETF’s (indextrackers) en Dexxi draagt zorg voor de continuïteit.

Overleggen of heeft u vragen?
Dexxi is via de telefoon of chat op de website bereikbaar. U kunt ook een kennismakingsafspraak plannen om te bespreken wat Dexxi voor u kan betekenen; dat kan bij u thuis of op een van de vier kantoren in Nederland.


Dexxi
Naam aanbiederDexxiType beheerOnline beheer
Onderdeel vanIndexus Groep B.V.Minimum inlegbedrag€ 100,-
Vestiging(en)Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en HeerenveenJaar actief2016
Onderscheidingen-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-


Beleggingsbeleid Dexxi


Bij de opbouw en het beheer van beleggingsportefeuilles wordt passief belegd met als doel om tegen zo laag mogelijke kosten een brede spreiding te creëren over verschillende wereldmarkten en beleggingscategorieën. De portefeuilles krijgen maandelijks een herweging volgens duidelijk afgekaderde rendementseisen en risicobeperkingen. Zodoende zijn de portefeuilles volgens Dexxi continu in balans.

De meest gebruikte verdeling om aandelen te spreiden is het volgen van de zogenaamde MSCI World index, ofwel de wereld-index. Dat klinkt volgens Dexxi goed gespreid, maar houdt tegenwoordig in dat er nu circa 65% in Amerikaanse aandelen belegd wordt. Dat hoeft niet per se een slecht idee te zijn maar dat is vanuit het oogpunt van risicomanagement en spreiding wel belangrijk en wellicht wel wat eenzijdig.

Om optimaler te profiteren van de échte wereldwijde economie belegt Dexxi volgens de GDP-benadering. Bij het inrichten van de portefeuille kijkt Dexxi naar de economische grootte van een land of regio ten opzichte van de rest van de wereldeconomie. Naast een meer reële afspiegeling van de wereldeconomie leidt deze benadering volgens Dexxi ook tot een betere spreiding.

Portefeuilles bij Dexxi hebben ieder een specifiek gekozen verdeling over de wereldmarkten en beleggingscategorieën.

Beleggen bij Dexxi heeft de volgende overige kenmerken:
- Portefeuilles wereldwijd gespreid via ETF's;
- Transparant beleggingsbeleid;
- Beleggingsbeleid gericht op risicomanagement;
- Duurzaam beleggen via ESG criteria;
- All-in fee zonder extra kosten;
- Bijstorten of onttrekken is kosteloos;
- Begeleiding door ervaren adviseurs.

DuurzaamNegatieve uitsluiting
Actief vs PassiefPassiefDexxi bouwt de beleggingsportefeuilles op met indextrackers (ETF's). Eenmaal per maand vindt er een rebalance plaats.
Portefeuille samenstellingModelportefeuille
Doel beleggingsbeleidGroei
ProductenIndextrackersETF's ofwel Indextrackers
Eigen productenNee
Depot bankSaxo BankUw portefeuille wordt aangehouden bij de Binck bank
Vermogen partners meebelegdJa


Kosten Dexxi


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse All-in fee van 0,8% (incl. btw). In dit tarief zitten de beheervergoeding, de transactiekosten, de btw en de servicekosten van Binckbank. Het all-in tarief van 0,8% per jaar geldt tot een bedrag van €250.000.

Boven €250.000 tot €500.000 is het all-in tarief 0,6% per jaar.
En vanaf €500.000 is het all-in tarief 0,4% per jaar.
Performance fee
Transactiekosten
ServicefeeGeenDexxi rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Rendementen zijn op basis van modelportefeuilles. Dexxi is februari 2016 gestart, daarom worden alleen rendementen vanaf 2017 getoond. De staffel voor de all-in fee wordt doorberekend in de rendementen. De rendementen bij Finner zijn gebaseerd op een inleg tot €250.000,-. Legt u meer in dan kunnen de rendementen positief afwijken.

ProfielZeer defensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2022
-9%
-10,6%
-11,9%
-12,4%
-13,7%
2021
0,1%
8,3%
11,3%
15,3%
22,5%
2020
-0,9%
0,0%
1,0%
2,2%
3,4%

Team Dexxi


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 

Duco Frie
Managing Partner
Directeur Vermogensbeheer
Martijn Receveur
Managing Partner
Compliance Officer


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement