Binck is in 2020 overgenomen door SaxoBank. In 2021 moet duidelijk worden of deze dienstverlening blijft bestaan. In afwachting van de veranderingen is de beoordeling voor 2021 voorlopig ingetrokken. Binck heeft in 2017 een volledig nieuwe “laten beleggen” propositie geintroduceerd. Deze vermogensbeheer oplossingen bestaan uit Binck Forward en Binck Comfort.


Binck Forward

Binck forward is gelanceerd in 2017 na de overname van vermogensbeheerder Pritle. Binck forward is de nieuwe naam van Pritle en biedt online vermogensbeheer via life-cycle beleggingen met hoofdzakelijk indexfondsen. Life-cycle beleggen houdt in dat u een doel kiest en een looptijd, naarmate uw doel dichterbij komt wordt uw portefeuille steeds defensiever belegd. Binck kiest voor passief vermogensbeheer met indexfondsen en een focus op lage kosten. Uw portefeuille wordt 1 keer per kwartaal gebalanceerd om in lijn te brengen met uw doel en risicoprofiel.Wanneer u afwijkt van het groeipad dat nodig is om uw doel te behalen krijgt u automatisch bericht met wat nodig is daar weer op te komen. Het openen van een rekening en de samenstelling van uw portefeuille gaat volledig online -binnen 10 minuten- waarna het onderhoud van uw portefeuille geautomatiseerd verloopt. Online vermogensbeheer van Binck is mogelijk vanaf €10,-. Iedere euro blijft dagelijks opvraagbaar bij Binck. Binck heeft beleggingsspecialisten beschikbaar via chat, telefoon en email om u bij te staan wanneer gewenst.


Binck Comfort

Binck Comfort is gelanceerd in september 2017 en heeft als focus vermogensbehoud. Het vermogen wordt door Binck beheerd aan de hand van een persoonlijk beheerplan waarin een buffer en reserve zijn vastgesteld, hieruit volgt de initiële beleggingsmix. Uw vermogen wordt vervolgens verdeeld over 2 Binck fondsen en wordt volledig door de computer bepaald. Binck Comfort hanteert een algoritmisch risicomodel om te bepalen welk deel van uw vermogen in de twee verschillende beleggingsfondsen wordt belegd. Ze streven ernaar om bij een sterke daling van de beurs het verlies tot de buffer te beperken. De reserve is het vaste deel van uw belegd vermogen, dat ze proberen te beschermen tegen verliezen wanneer de aandelenmarkt daalt. U kunt deelnemen vanaf 10.000 euro. Bekijk het volledige profiel van Binck Comfort op onze website.Binck Select

U kunt deze strategie alleen nog telefonisch afsluiten.Binck select wordt niet meer actief aangeboden. Binck Select is de nieuwe naam voor Alex Vermogensbeheer. Sinds 2008 is Alex al onderdeel van Binck. Het beleggingsbeleid van Alex bleef onafhankelijk en kenmerkte zich door de grote mate van automatisering (computergestuurde aan- en verkoopbeslissingen). In het najaar van 2018 besloot BinckBank te stoppen met het merk Alex, maar de onderliggende dienstverlening lijkt gelijk te blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beleggingsbeleid, de kostenlading en de mogelijkheid gebruik te maken van de seminars van Binck Academy. Ook behouden huidige Alex klanten hun rekening- en portefeuillegegevens. Het beleggingsbeleid onderscheidt zich van de andere dienstverleningen van Binck door de focus op individuele effecten. De mogelijkheid is aanwezig dat het model de volledige portefeuille omzet in obligatie-ETF's op het moment dat de beurzen omlaag gaan. Deelnemen kan vanaf 25.000 euro.Een aanvullend pensioen opbouwen is ook mogelijk bij Binck. U kunt dan gebruik maken van Binck Pensioen. Dit is een lijfrenterekening, wat betekent dat u hiervoor alleen in aanmerking komt als u in het verleden minder pensioen heeft opgebouwd dan het door de overheid gestelde maximum. Omdat Binck Pensioen een lijfrenterekening is, kunt u uw inleg van uw inkomen aftrekken, wat fiscaal voordeel oplevert. U heeft zich dan wel te houden aan uw jaarruimte en uw vermogen staat vast, totdat u met pensioen gaat.

Niet beoordeeldBinck is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Binck
Naam aanbieder
Binck
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
BinckBank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.500,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2000
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Binck


Bij Binck Forward maakt u online een beleggingsprofiel aan door een vragenlijst in te vullen. U kunt daarna een doel aanmaken en een doelvermogen instellen. Op basis van uw looptijd en risicoprofiel wordt geautomatiseerd een portefeuilleverdeling vastgesteld. Binck Forward maakt gebruik van modelportefeuilles. Het beleggingsbeleid is het best te kwalificeren als life-cycle beleggen waarbij risico nauwkeurig op maat kan worden gesneden per financieel doel.

Voor ieder financieel doel met hetzelfde risiconiveau wordt dezelfde samenstelling aan hoofdzakelijk indexfondsen gebruikt. Afhankelijk van uw doel en looptijd berekent het model welke percentages per fonds moeten worden aangehouden en waarborgt zo wereldwijde risicospreiding. Naarmate uw doel dichterbij komt bouwt het computermodel het risico af. U gaat dan steeds in minder risicovolle fondsen beleggen, zoals geldmarktfondsen.

Uw portefeuille wordt minimaal 1 keer per kwartaal geherbalanceerd. Er worden dan indexfonden aangekocht of verkocht om uw portefeuille in lijn te brengen met uw doel en risicoprofiel. Daarbij wordt rekening gehouden met de resterende horizon en wanneer u een bepaald doel bereikt wilt hebben.


Geen
PassiefDe nadruk ligt op passief beleggen. In aandelen, beursgenoteerde vastgoed bedrijven en obligaties wordt belegd op basis van indextrackers.
ModelportefeuilleBinckBank heeft op basis van uitgebreid kwalitatief en kwantitatief onderzoek een reeks fondsen en indextrackers geselecteerd die de basis vormen voor uw portefeuille. In hoeveel van de geselecteerde fondsen u belegt hangt af van uw persoonlijke risicoprofiel en het risiconiveau dat u per doel selecteert. Deze kunt u zelf online instellen en kosteloos aanpassen wanneer u wilt.
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersIn de meeste beleggingscategorieën wordt belegd in fondsen die een index nabootsen. In sommige beleggingscategorieën beleggen ze in een zogeheten ''actief beheerd fonds'' dat als doelstelling heeft een beter rendement dan de index te realiseren. In de meeste gevallen maakt BinckBank gebruik van kostenefficiënte fondsen die een index volgen. , In de meeste beleggingscategorieën wordt belegd in fondsen die een index nabootsen. In sommige beleggingscategorieën beleggen ze in een zogeheten ''actief beheerd fonds'' dat als doelstelling heeft een beter rendement dan de index te realiseren. In de meeste gevallen maakt BinckBank gebruik van kostenefficiënte fondsen die een index volgen.
NeeBinckBank kiest producten volledig onafhankelijk.
ING
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Binck


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen. Er zijn geen andere periodieke kosten dan de service fee.
BeheerfeeDe beheerfee is 0,5% incl. BTW
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Binck rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De getoonde netto rendementen voor 2016 zijn afhankelijk van uw profiel en looptijd. Het rendement voor het offensieve profiel is op basis van een profiel met resterende horizon van >20 jaar, voor gebalanceerd geldt een horizon van >10 jaar en voor defensief een periode van >5 jaar. Het individuele rendement kan afwijken afhankelijk van looptijd, de timing van stortingen en onttrekkingen en de door de klant gemaakte wijzigingen in uw portefeuille.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2021
-
-
-
2020
2,0%
2,6%
2,8%
2019
7,9%
13,5%
25,6%
2018
-1,9%
-2,9%
-5,2%
2017
1%
3,2%
6,9%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Binck


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Leander Tijssen Msc
Quant. Investment Analyst
Dhr Dennis van Ooteghem Phd
Quant. Investment Analyst
Dhr Eduard Hoorenman Msc Vba
Team lead Q.I.A.
Dhr Sander Hesterman Msc
Investment Analyst


Binck

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement