BeCapital is in 2020 begonnen met het aanbieden van Indexbeleggen voor de beginnende investeerders. BeCapital is onderdeel van de vermogensbeheerder Index Capital en hanteert dezelfde passieve beleggingsstrategie.

BeCapital is naar eigen zeggen geschikt voor beginnende investeerders die houden van transparantie, een directe aanpak en niet dagelijks bezig willen zijn met de beleggingen. Daarnaast streeft BeCapital naar zowel een financieel als maatschappelijk rendement door duurzaamheidsoverwegingen mee te nemen in het beleggingsbeleid. Klanten hebben dagelijks online inzage in het belegde vermogen en kunnen starten met een minimale inleg van €2.500,-. Bij een inleg van meer dan €250.000,- kun je als klant terecht bij het moederbedrijf Index Capital.

                                            

 


Niet beoordeeldBeCapital is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

BeCapital
Naam aanbieder
BeCapital
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Index Capital N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 2.500,-
Vestiging(en)
Breda
Jaar actief
2020
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid BeCapital


1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert BeCapital haar dienstverlening?

Het beleggingsbeleid van BeCapital is gebaseerd op de wetenschap dat markten en beurzen niet te voorspellen zijn. Het beleid binnen BeCapital kenmerkt zich door het nauwkeurig volgen van financiële markten tegen zo laag mogelijke kosten. BeCapital blijft weg van ‘timing’ en de waan van de dag. Alle kennis en verwachtingen mogen verondersteld worden in de koers van een liquide/courant financieel product te zijn verwerkt. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat naarmate de beleggingshorizon langer is de kans op een gemiddeld negatief rendement afneemt naar zelfs nihil. BeCapital is overtuigd van de noodzaak van een goede, vooraf bepaalde verdeling van het te beleggen vermogen over de verschillende beleggingscategorieën (de zogenaamde strategische vermogensverdeling) en over verschillende regio’s binnen de modelportefeuilles en binnen het door de cliënt gekozen risicoprofiel.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?

Voor de invulling van de beleggingsdepots gebruikt BeCapital indextrackers (ETF’s) en indexfondsen. Door te beleggen in indexproducten wordt op een liquide, transparante manier met lage kosten een afgewogen belang opgebouwd in de wereldwijde beleggingscategorieën. BeCapital onderscheidt zich door zich bij beleggingskeuzes/inrichten van portefeuilles niet te laten leiden door beslissingen welke voortvloeien uit emotie of worden bepaald door de waan van de dag. Uit veel onderzoek blijkt dat keuzes gemaakt op basis van emotie niet/nauwelijks tot het optimale marktrendement leiden.
BeCapital heeft een duidelijk omschreven strategie per beleggingscategorie waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen enerzijds zakelijke waarden (aandelen, vastgoed, grondstoffen) en anderzijds vastrentende waarden (obligaties).

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

Aan de hand van het gekozen risicoprofiel is vooraf rationeel bepaald hoe het vermogen gealloceerd wordt over de verschillende beleggingscategorieën en regio’s welke BeCapital hanteert. Omdat markten en beurzen onvoorspelbaar zijn, zijn verwachtingen nooit opgenomen in het beleggingsbeleid bij BeCapital. Daardoor zijn de tactische (korte termijn) en strategische (lange termijn) vermogensverdeling aan elkaar gelijk. BeCapital hanteert geen specifiek beleid met betrekking tot het afdekken van valuta’s. Er wordt geen actief gebruik gemaakt van beleggen met geleend geld.

Starten met beleggen bij BeCapital kan vanaf een minimale inleg van €2.500,-

CombinatieDe selectiecriteria qua duurzaamheid zijn een combinatie van zowel "best in class" als "negatieve uitsluiting".
PassiefBeCapital is 100% indexbelegger.
ModelportefeuilleBeCapital biedt vier duurzame modelportefeuilles aan
Groei
IndextrackersBeCapital belegt alleen in indexbeleggingen (trackers en indexfondsen).
NeeBeCapital is principieel tegen beleggingen in 'eigen producten' of huisfondsen, omdat dit zou conflicteren met hun kernwaarde onafhankelijkheid.
Saxobank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten BeCapital


Doorlopende kosten
Periodieke kosten€24,- per jaar voor de beleggingsrekening
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel: 0,45% tot € 50.000 0,35% vanaf € 45.000
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee via Binckbank (btw-vrij): < € 50.000 = 0.125% (per jaar) € 50.000 = 0.09% over het meerdere

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


BeCapital rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. BeCapital wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Team BeCapital


BeCapital biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

BeCapital

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement