LET OP: Alex heet vanaf oktober 2018 Binck Select. Zie hier alle informatie.

Alex vermogensbeheer is sinds 2008 actief op de Nederlandse markt en richt zich op beleggende klanten met een vrij besteedbaar vermogen vanaf €25.000.-. Naast vermogensbeheer kunt u bij Alex ook zelf beleggen op de beurs met “Alex zelf beleggen”. Alex is onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Binck Bank N.V.

Alex vermogensbeheer belegt via een actief beleggingsbeleid. Uit een selectie van 2500 Europese en Amerikaanse aandelen selecteren zij door middel van technische analyse de aandelen voor de verschillende portefeuilles. Afhankelijk van uw profiel en samenstelling van uw portefeuille wordt uw portefeuille aangepast op basis van technische kwantitatieve modellen. Om neerwaarts risico af te dekken maakt Alex gebruik van een stoploss. Wanneer een aandeel zakt door de dynamische ondergrens wordt het aandeel verkocht. Verder kan in een negatief beurssentiment besloten worden om de portefeuille geheel of gedeeltelijk om te zetten naar obligatietrackers.

In 2014 en 2015 heeft Alex te maken gehad met veel negatieve publiciteit. Bij de VEB hebben zich honderden beleggers gemeld met klachten. Het resultaat is een onderzoek van de VEB naar Alex Vermogensbeheer. De klachten betreffen voornamelijk beleggers die ontevreden zijn over de behaalde rendementen in 2014. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekend. Kiest u voor Alex vermogensbeheer dan kiest u voor een zeer actief beleggingsbeleid. Dit betekent concreet dat zowel zeer hoge als zeer lage rendementen in een jaar kunnen voorkomen. Dit moet wel bij u passen. Lees hier meer over in onze rapportage. U vindt hier uitgebreide informatie over het beleggingsbeleid en risicobeleid van Alex vermogensbeheer.


20 strafpunten voor Alex Vermogensbeheer

De AFM legde in juli 2016 een boete op voor misleidende reclames voor Alex Vermogensbeheer. Wij hebben het boetebesluit grondig bestudeerd en nemen de conclusies van de AFM over. Dit heeft ertoe geleid dat wij 20 strafpunten toekennen aan Alex Vermogensbeheer. Hierdoor daalt de beoordeling van Alex van 4 naar 2 sterren. 

BeoordeeldAlex is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Naam aanbieder
Alex
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Binckbank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 25.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1999
Onderscheidingen
-
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement