Aegon Beheerd Beleggen

Deel dit artikel

LET OP:Sinds 15 oktober 2021 is het niet meer mogelijk om een nieuwe Aegon BeheerdBeleggen af te sluiten. Vergelijk eenvoudig alternatieven in onze  vermogensbeheer vergelijker.

AEGON N.V. is opgericht in 1983 tijdens de fusie van AGO en Ennia. AEGON heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Amerika, Europa en Azië. De onderneming levert wereldwijd levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan zo'n 47 miljoen klanten.


Voor Nederlandse beleggers biedt AEGON de beleggersrekening aan. Dit is een online rekening waar u zelf kunt beleggen in beleggingsfondsen en indexfondsen. Op de Aegon beleggersrekening kunt u uitsluitend handelen in Aegon producten. Het assortiment bestaat uit zo’n 8 beleggingsfondsen en indexfondsen.

Daarnaast heeft Aegon de vermogensbeheerdienstverlening Beheerd Beleggen en Beheerd Beleggen Lijfrente voor mensen die met fiscaal aantrekkelijk voordeel willen beleggen voor het pensioen. In beide dienstverleningen wordt in twee fondsen van Aegon belegd, een aandelen- en obligatiefonds. U kunt in vier verschillende risicoprofielen beleggen.


Aegon
Naam aanbiederAegonType beheerOnline beheer
Onderdeel vanAegon Bank N.V.Minimum inlegbedrag€ 6.500,-
Vestiging(en)Den HaagJaar actief1983
Onderscheidingen-Beleggingsbeleid Aegon


Aegon zegt het volgende over haar beleggingsbeleid:

Er is voor elk risicoprofiel een modelportefeuille samengesteld met beleggingsfondsen en liquide middelen. Voor zakelijke waarden wordt belegd in het Aegon Diversified Equity Fund II en voor vastrentende waarden wordt belegd in het Aegon Diversified Bond Fund. Voor de invulling van liquide middelen houdt Aegon geld cash aan op uw beleggingsrekening. Het Aegon Diversified Equity Fund II en het Aegon Diversified Bond Fund zijn beleggingsfondsen die speciaal voor de Nederlandse klanten van Aegon zijn ontwikkeld. Ze worden beheerd door Aegon Investment Management B.V.

Binnen de Aegon beleggingsfondsen wordt een combinatie van twee beleggingsstijlen gehanteerd:
1. Actief beleggen: dit betekent dat er wordt gestreefd een belangrijke benchmark (bijvoorbeeld een Wereld Aandelen Index) te verslaan om op die manier extra rendement te behalen. Met een benchmark, ook wel index genoemd, bedoelt men een objectieve maatstaf (bijvoorbeeld een selectie aandelen of obligaties) waarmee het resultaat van een portefeuille wordt vergeleken. Vaak staan hier ook hogere kosten en een hoger risico tegenover.
2. Passief beleggen (ook wel indexbeleggen genoemd): dit heeft als doelstelling exact een index te volgen. Bijvoorbeeld alle aandelen of obligaties die onderdeel uitmaken van de index. In de praktijk zal na aftrek van kosten altijd net een iets lager rendement dan de index worden behaald. Met name bij aandelen en staatsobligaties is het lastig de markt te verslaan en daarom is het beleggen in een index een kostenefficiënte oplossing, omdat de kosten lager zijn dan bij actief beleggen.

Binnen het Aegon Diversified Equity Fund II en het Aegon Diversified Bond Fund is een balans gevonden
tussen deze twee beleggingsstijlen. Het Aegon Diversified Equity Fund II belegt passief in aandelen wereldwijd en actief in beursgenoteerd vastgoed en grondstoffen. Het Aegon Diversified Bond Fund belegt passief in staatsobligaties en belegt actief in bedrijfsobligaties, high yield obligaties Europa, high yield obligaties Verenigde Staten, emerging market debt, asset backed securities en liquiditeiten.

Verantwoord beleggen:

Aegon heeft een uitsluitingslijst van ondernemingen waarin niet belegd wordt om ethische redenen, gebaseerd op internationale verdragen. Daarnaast heeft Aegon een aantal bedrijven waarmee een dialoog gevoerd wordt omdat ze niet op de uitsluitingslijst staan, maar wel gedrag vertonen of producten hebben die niet in lijn zijn met de normen en waarden van Aegon. Dit noemt Aegon engagement.

Het beleggingsbeleid van Aegon is gericht op de lange termijn, met name voor de lijfrenteoplossingen. Volgens Aegon heeft beleggen op de lange termijn een risicodempend effect. Het bereiken van een lange termijndoelstelling vereist immers een lange termijn beleggingsbeleid.

Voor elk risicoprofiel heeft Aegon een modelportefeuille samengesteld met beleggingsfondsen en liquide middelen (cash). De fondsen worden beheerd door Aegon Investment Management B.V. Naarmate uw beleggingsdoel dichterbij komt, wordt het beleggingsrisico afgebouwd door de samenstelling van uw portefeuille te veranderen. Dit wordt gedaan door het gedeelte dat in zakelijke waarden belegd is te verlagen.

DuurzaamNegatieve uitsluiting
Actief vs PassiefActiefActieve handel met zowel indextrackers als actieve beleggingsfondsen
Portefeuille samenstellingModelportefeuille
Doel beleggingsbeleidGroei
ProductenBeleggingsfondsen, Indextrackers
Eigen productenJa
Depot bank-
Vermogen partners meebelegdNee


Kosten Aegon


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse variabele beheerfee van 0,35% (incl. btw) beheervergoeding per jaar
Performance fee
Transactiekosten
ServicefeeDe servicevergoeding bedraagt €30 per jaar incl. btwAegon rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Aegon wil of kan deze niet inzichtelijk maken.


Team Aegon


Aegon biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
Reacties zijn gesloten
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement