Private banking in Nederland

Een overzicht van alle private banks in Nederland


Vind uw beste private bank!

Als u over een groter dan gemiddeld vermogen beschikt, ontstaat al gauw de behoefte aan individueel vermogensbeheer met nog extra dienstverlening, of op maat gesneden advies. Wat is dan de private bank die het beste bij u past? Private banking is maatwerk. Daarom is er niet één beste private bank aan te wijzen. De bank die het beste bij u past, hangt af van uw voorkeuren en de mogelijkheden voor uw inlegbedrag. Ook speelt het vertrouwen en de klik met de adviseur of private banker meestal een grote rol in de keuze. Toch kunt u veel doen om uw beste private bank te vinden. Door private banks te vergelijken, heeft u inzicht in de verschillen en zorgt u dat u met de juiste partijen om tafel komt te zitten. Private banking vergelijken kan hier. Private banking vergelijken

Vergeleken met vermogensbeheer, is het aantal private banks in Nederland beperkt. Zij zijn op twee handen te tellen. Maar ook tussen deze partijen valt er genoeg te kiezen. Er zijn vier grootbanken, die ook een private banking dienstverlening aanbieden en verder een aantal kleinere, gespecialiseerde private banken. 


De selectie begint al met uw vrij belegbaar vermogen. Er is slechts 1 partij (Delen Private Bank) die geen ondergrens hanteert. Bij de helft van de aanbieders kunt u terecht met een half miljoen euro besteedbaar vermogen, bij de andere helft start de dienstverlening vanaf 1 miljoen euro. 


U kunt private banking vergelijken op kosten. Meestal rekenen private banks een percentage van uw vermogen als beheervergoeding, maar dit kan ook afhangen van uw risicoprofiel. Ook kunt u private banking vergelijken op rendementen en beleggingsbeleid. Maar mogelijk spelen deze factoren minder een rol bij uw vergelijking, en zoekt u vooral een private bank vanwege de extra dienstverlening en hebt u op dat gebied specifieke wensen. Zeker in deze dienstverlening zijn maatwerk en de persoonlijke aandacht doorslaggevende factoren.


Zoekt u een geschikte private bank? Doe dan eerst een online vergelijking. Op basis daaarvan  helpt een vermogenscoach van Finner helpt u graag verder om samen de beste keuze voor u en uw vermogen te maken. Als u dit prettiger vindt dan kunt u ons ook rechtstreeks bellen om een belafspraak te maken.Private banks in Nederland in een notendop


ABN Amro MeesPierson 

ABN Amro biedt private banking aan onder het label ABN Amro MeesPierson. Op de Nederlandse markt voor private banking is dit een van de grootste aanbieders. Vermogensbeheer is integraal onderdeel van een breed pakket aan financiële diensten waar u gebruik van kunt maken. U kunt terecht bij ABN Amro MeesPierson met een vrij besteedbaar vermogen vanaf €500.000,-.


Bank ten Cate & Cie

Bank ten Cate & Cie is een private bank die al bestaat sinds 1881. Het is de enige bank in Nederland die eigendom is van een familie. Een familiebedrijf dat de waarde kent van maatwerk. De individuele wensen van de klant staan dan ook centraal. Bij Bank ten Cate heeft vermogensbeheer de focus. Verder is er een beperkt aanbod van overige bankdiensten. Er geldt een minimum inleg van €1.000.000,-.


Delen Private Bank

Delen Private Bank was tot voor kort bekend onder de naam Oyens & Van Eeghen. De van oorsprong Belgische private bank wil de waarden van een familiebedrijf vasthouden, met als kerntaak het beheer van vermogen. Delen Private Bank combineert digitaal gemak met een persoonlijke service, zoals een vast aanspreekpunt. Als enige private bank hanteert Delen geen minimumvermogen.


ING Private Banking 

Grootbank ING biedt klanten die over minimaal een half miljoen euro aan vrij belegbaar vermogen beschikken, toegang tot de private banking dienstverlening. Dit doet de bank onder het label ING Private Banking. Een persoonlijke relatiemanager stelt uw situatie, uw wensen en uw vermogen centraal bij het individuele vermogensbeheer of advies. 


InsingerGilissen 

InsingerGilissen begeleidt vermogende particulieren, stichtingen, verenigingen en institutionele partijen bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen. De dienstverlening draait om beleggen, zowel via vermogensbeheer of individueel advies. Met een vrij belegbaar vermogen vanaf een miljoen euro kunt u er terecht, ook voor tal van extra diensten.


Van Lanschot Kempen 

Van Lanschot Kempen is een private bank met verschillende vestigingen in Nederland., De bank richt zich op vermogensbehoud - en opbouw voor klanten. Vanaf een half miljoen euro vrij belegbaar vermogen kunt u terecht bij Van Lanschot Private Banking. Naast beleggen biedt Van Lanschot Kempen een breed pakket aan financiële diensten aan.


Rabobank Private Banking 

Ook de derde grootbank, Rabobank, biedt een dienstverlening voor vermogende klanten onder het label Rabobank Exclusief. Voor deze private banking dienstverlening komt iemand in aanmerking met een vrij besteedbaar vermogen van een half miljoen euro. 


J. Safra Sarasin

J. Safra Sarasin is van origine een Zwitserse private bank, ondertussen uitgegroeid tot een internationale private banking groep. De private bank is ook actief in Nederland en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarnaast legt J. Safra Sarasin de nadruk op conservatieve beheerste groei voor hun relaties.


Triodos Bank

Triodos Bank staat vooral bekend om zijn duurzame dienstverlening. Vanaf een miljoen kunt u gebruik maken van een private bankier. Men kan Triodos de duurzame private bank noemen. De bank wil met de inzet van het toevertrouwde vermogen een positieve maatschappelijke impact maken. 


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement