Uw online broker vergelijken?

Deel dit artikel

U wilt zelf aan de slag op de beurs en bent daarom op zoek naar een goede online broker. Maar welke partijen zijn er?  En hoe bepaalt u wat voor u de beste online broker is? In dit artikel leest u meer over hoe een online broker kunt vergelijken. Wat doet een broker?

‘Broker’ is een Engelse term voor een beurshandelaar, dit kan zowel in effecten, goederen of waren zijn. Op de beleggingsmarkt hebben we het voornamelijk over een “stock broker” of wel een effectenmakelaar. Een broker is een schakel tussen de belegger en de beurs en werkt uitsluitend in opdracht van anderen. De broker neemt opdrachten aan van partijen, zoals particuliere beleggers of institutionele beleggers (bijvoorbeeld pensioenfondsen). Een broker kan actief zijn in alle financiële producten, zoals aandelen, fondsen, opties en obligaties. Alle brokers in Nederland bieden tegenwoordig hun diensten online aan en staan dan ook bekend als online brokers.Welke online brokers zijn er? 

Er zijn tientallen online brokers op de Nederlandse markt. Hier vindt u een overzicht van de brokers in Nederland. Vrijwel alle Nederlandse grootbanken zijn actief als online broker. De meeste particuliere beleggers geven echter de voorkeur aan een gespecialiseerde online broker zoals Binckbank, Degiro, Lynx, Tradersonly en Saxobank. Tegenwoordig zijn er ook veel buitenlandse partijen actief, zoals Mexem, Plus500 en IG. Deze partijen opereren onder een Europese vergunning en vallen onder het toezicht van het land van herkomst. De Britten hebben de FCA (Financial Conduct Authority) en op Cyprus houdt de CySEC toezicht. Belangrijk om te realiseren is dat de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) geen toezicht houdt op partijen die met een Europees paspoort in Nederland opereren (vestigingsland anders dan Nederland).  De beste online broker? 

Er zijn veel partijen waar u kunt beleggen. Maar hoe selecteert u de beste broker? Wie de beste is kan per situatie verschillen. Wij raden in ieder geval aan om over de volgende zaken na te denken voordat u op zoek gaat naar een geschikte online broker: 1. Hoe is uw ervaring met beleggen? 

Sommige brokers zijn met name geschikt voor de actieve en ervaren beleggers. Andere brokers bieden veel educatiemogelijkheden en tools om u te leren beleggen.2. Een voorkeur voor bepaalde beleggingen? 

Heeft u een voorkeur voor aandelen, opties, of toch beleggingsfondsen? Let dan op of de broker deze beleggingen ook in het assortiment heeft opgenomen.   3. Hoe actief gaat u beleggen? 

Sommige brokers zijn met name interessant als u (zeer) actief handelt - meerdere transacties per maand. Er gelden dan scherpere tarieven en de informatievoorziening sluit beter aan.4. Informatie nodig van de broker? 

Heeft u bepaalde informatie nodig? Zoals realtime koersen van bepaalde beurzen, koop- en verkoopadviezen van bepaalde bedrijven? Kijk goed bij welke broker dit mogelijk is.Uw online broker vergelijken? 

Als uw uitgangspunten helder zijn dan kunt u uw online broker vergelijken. Op Finner.nl bieden we een compleet beeld van de kosten, voorwaarden, handelsmogelijkheden en tools van de diverse brokers.1. Kosten brokers: 

Een goedkope broker vinden? Alles wat u bespaart aan kosten komt ten goede aan uw rendement. Vergelijk daarom alle kosten. Niet alleen de transactiekosten, maar ook andere kosten zoals de valutakosten of service fee. 2. Tools van het platform:

Sommige brokers bieden uitgebreide mogelijkheden als het gaat om tools om beter mee te beleggen. Denk aan de mogelijkheid om zelf grafieken te maken, fundamentele analyse tools of een fondsenselectietool. Educatie van beleggers kan ook een speerpunt van een broker zijn. 3. Handelsmogelijkheden van het platform: 

Kunt u via de broker in alle producten, beurzen en landen beleggen waar u naar op zoek bent? Er zijn grote verschillen in type producten en de beurzen die aangeboden worden.4. Rekeningvoorwaarden:

Let op bijzondere voorwaarden van de broker. Wordt uw geld uitgeleend aan derde partijen? Heeft de partij een vergunning van de AFM? Worden de effecten afzonderlijk bewaard door de online broker? Uw online broker vergelijken via Finner.nl!

Op Finner.nl kunt u eenvoudig alle brokers vergelijken. Op basis van uw wensen en handelsprofiel selecteren wij de beste brokers voor uw situatie. Onze software berekent direct de kosten van het platform en geeft u inzicht in alle opties, voorwaarden en mogelijkheden van het platform. Via Finner.nl opent u eenvoudig een rekening, of vraagt u een informatiepakket aan van de broker van uw keuze. Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement