Goedkoopste broker vinden?

U wilt zelf aan de slag op de beurs en bent daarom op zoek naar een goede en goedkope online broker? Maar welke partijen zijn er? En hoe bepaalt u wat voor u de beste online broker is? Waarom zou u niet gewoon voor de goedkoopste broker kiezen?Wat is de goedkoopste broker? 

Wat de goedkoopste broker is hangt af van uw situatie. De kosten kunnen namelijk flink verschillen afhankelijk van het type producten (aandelen, opties e.d.) waar u in belegt en hoe actief u hierin bent. Voor een goede vergelijking dient u in ieder geval de volgende kosten mee te nemen:  Transactiekosten: 

Voor het aan- en verkopen van beleggingsproducten (andere aandelen, opties en beleggingsfondsen) rekenen brokers transactiekosten. Afhankelijk van de producten waarin u belegt en hoe vaak u handelt zal de broker transactiekosten in rekening brengen. Service fee: 

Service fee is een verzamelnaam voor de kosten die de broker rekent voor administratieve handelingen. Denk bijvoorbeeld aan het administreren van de effecten, uitbetalen van dividend en coupons. Bij sommige brokers betaalt u geen service fee maar betaalt u apart voor bijvoorbeeld het uitbetalen van het dividend. Bekijk daarom alle voorwaarden goed. Valutakosten:

Kosten die vaak over het hoofd gezien worden, maar die een behoorlijke impact hebben op uw transactiekosten, zijn valutakosten. Dit is een opslag op de transactiekosten wanneer u in een andere valuta dan euro’s belegt. Deze zijn vaak verwerkt in de koers en ziet u dus niet terug op uw rekening. Hier ontstaan grote verschillen tussen brokers. Overige kosten: 

Er zijn vele andere kosten die een broker in rekening kan brengen. Denk aan kosten voor het activeren van bepaalde producten of diensten. Kosten voor aanvullende informatie, zoals realtime koersen of bepaalde beleggingstools. Bij grootbanken dient u vaak ook een betaalrekening te openen, dit brengt uiteraard ook kosten met zich mee. Het kan voor iedere belegger verschillen welke partij de goedkoopste broker is. Bekijk daarom alle kleine lettertjes goed. Bereken alle kosten op Finner.nl 

Op Finner.nl kunt u eenvoudig de kosten van goedkope brokers vergelijken. Wij hebben alle kosten en voorwaarden van brokers verzameld en hebben software ontwikkeld waarmee u eenvoudig alle kosten kunt berekenen. Omdat er vele verschillende manieren zijn om zelf te beleggen hebben wij een aantal standaardprofielen gemaakt: 

Goedkoopste broker ook de beste broker? 

De goedkoopste broker hoeft niet altijd de beste broker  te zijn. Naast de kosten kunnen voor u ook andere zaken een rol spelen bij de keuze voor een broker, zoals de mogelijkheden van het handelsplatform, de voorwaarden van de rekening (zoals uitlenen van effecten) en de informatievoorziening en educatie. Belangrijk is om goed te kijken naar het complete plaatje. Uiteindelijk belegt u niet alleen om kosten te besparen maar juist om een goed rendement te behalen. Online goedkope brokers vergelijken

Op Finner.nl kunt u eenvoudig alle brokers vergelijken. Op basis van uw wensen en handelsprofiel selecteren wij de beste brokers voor uw situatie. Onze software berekent direct de kosten van het platform en geeft u inzicht in alle opties, voorwaarden en mogelijkheden van het platform. Via Finner.nl opent u eenvoudig een rekening, of vraagt u een informatiepakket aan van de online broker  van uw keuze. Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement