Goedkoopste broker vinden?

Deel dit artikel
goedkoopste broker

U wilt zelf aan de slag op de beurs en bent daarom op zoek naar de goedkoopste broker? Maar is dat voor u ook de beste broker? En hoe bepaalt u wat voor u de beste online broker is? Waarom zou u niet gewoon voor de goedkoopste broker of goedkoopste beleggingsrekening kiezen? Finner helpt u met kosten vergelijken. 


In dit artikel:


Wat is de goedkoopste broker?

Wat de goedkoopste broker is hangt af van uw situatie. De kosten kunnen namelijk flink verschillen afhankelijk van het type financiële producten (aandelen, opties e.d.) waar u in belegt en of u een actieve belegger bent. Voor het vergelijken van kosten bij zelf beleggen dient u onderstaande kosten mee te nemen. Kosten beleggen vergelijken: welke brokertarieven zijn er?


Transactiekosten: 

Handelen op de beurs brengt kosten met zich mee. Voor het aan- en verkopen van beleggingsproducten (zoals aandelen, opties en beleggingsfondsen) rekenen brokers transactiekosten. Afhankelijk van de producten waarin u belegt en hoe vaak u handelt zal de broker transactiekosten in rekening brengen. Veel brokers bieden een aanbod van beurzen wereldwijd. Let erop dat de transactiekosten per beurs flink kunnen verschillen. Aandelen kopen op buitenlandse beurzen is doorgaans duurder dan aandelen op Nederlandse beurzen. Service fee: 

Lage tarieven op transacties zijn niet altijd goed nieuws; de meeste brokers brengen namelijk ook een service fee in rekening. De service fee betaalt u voor het aanhouden van een beleggingsrekening. Dit kan in sommige gevallen een grotere kostenpost zijn dan de transactiekosten. Valutakosten:

Kosten die vaak over het hoofd gezien worden, maar die een behoorlijke impact hebben op uw transactiekosten, zijn valutakosten. Dit is een opslag op de transactiekosten wanneer u in een andere valuta dan euro’s belegt. Deze zijn vaak verwerkt in de koers en ziet u dus niet terug op uw rekening. Hier ontstaan grote verschillen tussen brokers. Fondskosten:

Deze kosten betaalt u alleen als u in fondsen belegt. Fondskosten lopen langzaam uit het fonds en worden dus niet apart bij u in rekening gebracht. Andere kosten: 

Er zijn vele andere kosten of brokertarieven die een broker in rekening kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan het administreren van de effecten, uitbetalen van dividend en coupons. Ook betaalt u soms kosten voor aanvullende informatie, zoals realtime koersen of bepaalde beleggingstools. Sommige aanbieders rekenen daarnaast inactiviteitskosten. Bij grootbanken dient u vaak ook een betaalrekening te openen, dit brengt uiteraard ook kosten met zich mee waar u rekening mee moet houden. Het kan voor iedere belegger verschillen welke partij de goedkoopste broker is. Bekijk daarom alle kleine lettertjes goed. Verschillen in dienstverlening bij brokers

Bij het vergelijken van brokers wordt het u moeilijk gemaakt. Veel aanbieders bieden meerdere dienstverleningen of beleggingsrekeningen aan. Dit geldt ook voor de grote banken. Zo biedt ABN AMRO de dienstverleningen ABN AMRO Zelf Beleggen Basis en Zelf Beleggen Plus. Online broker Saxo Bank biedt Saxo Investor (voorheen Binck Green van Binck Bank). Welke het goedkoopste beleggingsplatform of de goedkoopste beleggingsrekening is hangt af van uw handelsprofiel. Houd hier rekening mee bij het vergelijken. Daarnaast zijn er brokers waar je helemaal niet terecht kunt voor aandelen handel, maar alleen voor fondsen. Hierbij kun je denken aan Fitvermogen (onderdeel van Nationale Nederlanden), Robeco, en Centraal Beheer. Wilt u goedkoop online beleggen maar zelf helemaal geen transacties hoeven doen? Dan kunt u beter op zoek naar een vermogensbeheerder om uw vermogen te laten beleggen. Het openen van een rekening kan in sommige gevallen al met een minimale inleg van enkele tientjes. Zo kunt u laagdrempelig beginnen met beleggenKosten beleggen vergelijken op Finner

Op Finner.nl kunt u eenvoudig de kosten van goedkope brokers vergelijken. Wij hebben alle kosten en voorwaarden van brokers verzameld en hebben software ontwikkeld waarmee u eenvoudig alle kosten kunt berekenen. Omdat er vele verschillende manieren zijn om zelf te beleggen hebben wij een aantal standaardprofielen gemaakt. 


Kosten beleggen vergelijkenGoedkope broker ook de beste broker?

De goedkoopste broker hoeft niet altijd een goede broker te zijn. Naast de kosten kunnen voor u ook andere zaken een rol spelen bij de keuze voor een broker, zoals de mogelijkheden van het online beleggingsplatform, de voorwaarden van de rekening (zoals uitlenen van effecten) en de informatievoorziening en educatie. Belangrijk is om goed te kijken naar het complete plaatje. Uiteindelijk belegt u niet alleen om kosten te besparen maar juist om een goed rendement te behalen. Hoewel lage kosten belangrijk zijn, is de goedkoopste manier van beleggen dus niet altijd het beste.Online goedkope brokers vergelijken

Op Finner.nl kunt u eenvoudig alle brokers vergelijken. Op basis van uw wensen en handelsprofiel selecteren wij de beste brokers voor uw situatie. Onze software berekent direct de kosten van het beleggingsplatform en geeft u inzicht in alle opties, voorwaarden en mogelijkheden van het beleggingsplatform. Via Finner vraagt u een gratis informatiepakket aan van de online brokers of opent u eenvoudig een gratis rekening.

 


Goedkope broker vinden? Vergelijk alle brokers van NederlandOok interessant:

Aandelen kopen - 5 handige tips

Online beleggen voor beginners

Beste broker voor uw situatie – 5 tips

Onderzoek gratis online beleggen; is een gratis broker een goed idee?

Ontvang één van onze gratis ebooks. 


Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement