BUX is Europa’s snelst groeiende neobroker. Sinds 2014 maken zij het voor Europeanen mogelijk om eenvoudig en betaalbaar meer met hun geld te doen. Ze nemen barrières tot de financiële markten weg en veranderen de manier waarop naar beleggen wordt gekeken. Zo helpen ze een nieuwe generatie beleggers en traders met het ontdekken van de financiële markten. BUX Zero is momenteel beschikbaar in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Ierland en België.

De andere platforms van BUX zijn BUX Crypto en BUX X (CFD trading platform). In totaal is BUX beschikbaar in 10 Europese landen. Het hoofdkantoor staat in Amsterdam en enkele investeerders zijn Prosus Ventures, Tencent, HV Capital, en Velocity Capital Fintech Ventures.

BUX Zero biedt een speelse en gebruiksvriendelijke app om zelf te kunnen handelen in aandelen. De focus van BUX ligt op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor de jongere generatie. Daarnaast ligt de focus op educatie van (nieuwe) beleggers. Door middel van video's en in simpele taal geschreven artikelen probeert BUX beleggen toegankelijk te maken voor een grote doelgroep. BUX is in 2014 opgericht door oud-Binckbankbestuurder Nick Bortot.

BeoordeeldBux Zero is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

                                                                      MEER INFO Rekening openen

Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL / Bux heeft geen bankvergunning, maar uw vermogen wordt onder gebracht bij ABN AMRO Clearing. Hiermee valt het cashdeel op de ABN AMRO rekening alsnog onder het depositogarantiestelsel.
AFM vergunning NL
KIFID registratie Geregistreerd bij KIFID en uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NL
Niet uitlenen effectenBux kan uw effecten uitlenen. Daarbij is Bux altijd de tegenpartij van uw financiële instrumenten. Bij elke uitleentransactie zal BUX een onderpand wensen van de inlenende partij. Doordat Bux effecten kan uitlenen is er een extra risico voor de klant, namelijk het faillissementsrisico op BUX. Mocht dit gebeuren, dan kan BUX de uitgeleende Financiële Instrumenten niet meer terug leveren. Dit risico is afgedekt door Stichting BUX Custody, die het onderpand bewaart. Maar daarbij is er nog wel een risico voor de klant dat de waarde van het onderpand niet meer afdoende is om de uitgeleende financiële instrumenten terug te kopen in de markt. Daarbij is de schade voor de klant beperkt tot het verschil in waarde tussen de uitgeleende effecten en het onderpand.
GRATIS realtime koersinformatie / Er is wel realtime koersinformatie, maar dit is geen koersinformatie van reguliere beurzen zoals Euronext. Uw orders worden verwerkt door ABN AMRO. De afgegeven bied-laatprijzen kunnen afwijken van die van Euronext en dit kan in uw nadeel zijn. Er is geen orderboek zichtbaar; alleen de beste bied- en laatprijs.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van optiesNiet van toepassingGeen opties of futures beschikbaar
GEEN inactivity feeGeen inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effectenNiet mogelijk.
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD brokerBux is van oorsprong een CFD-broker. Echter zijn er geen CFD's verhandelbaar via de app Bux Zero. Dit kan nog wel bij de app Bux X.
Overige kosten / Door de invoering van een maandelijkse servicekosten (per 01-04-2023) zijn de directe kosten voor de klant toegenomen. Het voordeel van de relatief lage transactiekosten kan daarnaast verloren gaan in de uitvoering van de orders door hogere bied-laatspreads. Uw orders worden namelijk niet verwerkt op reguliere beurzen zoals Euronext. Extra scherpte van de belegger op de bied-laatspreads is dus gewenst.
Overige voorwaarden Je kunt maandelijks periodiek commissie vrij beleggen via een spaarplan.

Bux
Naam aanbieder
Bux Zero
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
Bux B.V.
Jaar actief
2014
Vestiging(en)
Amsterdam
Onderscheidingen
-

                                                                          

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement