Semmie is opgericht in 2016 en is een online vermogensbeheerder, gevestigd in Amsterdam. Semmie is begonnen met het doel de beleggingswereld toegankelijk te maken voor mensen met een kleiner inlegbedrag die nog niet veel kennis hebben van beleggen. Maar, Semmie is toegankelijk voor iedereen die wil investeren in de toekomst.

Het doel van Semmie is om de investeringen van haar klanten transparanter te maken. Dit doen ze door klanten te informeren over onder andere de kosten van beleggen. Ook zorgt het online platform van Semmie ervoor dat klanten altijd inzicht en controle hebben over hun beleggingen. De laagdrempelige dienstverlening maakt dat ook mensen met minder kennis van de financiële markt bij Semmie kunnen beleggen.

Semmie is volgens eigen zeggen gericht op een steady rendement. Ze werkt met lange termijn doelen en heeft een risicomijdend beleggingsbeleid. Semmie hanteert drie risicoprofielen. Defensief, neutraal en offensief. Het minimale inlegbedrag voor al deze profielen bedraagt €500. Daarnaast is het mogelijk iedere maand tussen de €10 en €1.000 extra in te leggen.

Naast de vermogensbeheerdienstverlening biedt Semmie ook de mogelijkheid aan om fiscaal aantrekkelijk aanvullend pensioen op te bouwen met een pensioenrekening. Het minimale inlegbedrag voor deze dienstverlening bedraagt €50,-

BeoordeeldSemmie is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Semmie
Naam aanbieder
Semmie
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Sem.nl B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2014
Onderscheidingen
Beste keuze 2020 Online Vermogensbeheer IEX Gouden Stier, Genomineerd voor de Dutch FinTech Awards

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Semmie


Het uitgangspunt van Semmie bij het samenstellen van de beleggingsportefeuille is de verdeling van beleggingen wereldwijd. De efficiënte markt hypothese veronderstelt dat alle beschikbare informatie in de prijzen is verwerkt. De marktverdeling weerspiegelt de optimale portefeuille op lange termijn. Op middellange termijn kunnen waarderingen afwijken van de lange termijn trends. Semmie maakt een inschatting van het verwachte rendement en risico en belegt in de categorieën met een goede rendement/risico verhouding.
Bij de samenstelling van de portefeuille belegt Semmie niet alleen op basis van de marktkapitalisatie zoals pure index beleggers doen. Aanhangers van factor beleggen veronderstellen bijvoorbeeld dat aandelen van kleinere bedrijven beter presteren dan aandelen van grote bedrijven.
Andere factoren die Semmie kan meenemen in de portefeuille zijn:

- Value: aandelen met een lage waardering uitgedrukt in Koers/winst, Koers/boekwaarde, dividend rendement
- Hoog dividend: aandelen met een hoog dividend
- Minimum volatility: aandelen met een lage bewegelijkheid uitgedrukt in standaarddeviatie, beta
- Quality: aandelen van bedrijven met een hoge en stabiele winstmarge en groeiende winst
- Momentum: aandelen met een beter dan gemiddelde koersontwikkeling

Op basis van het vastgestelde beleid worden beleggingsbeslissingen voorgesteld. Deze worden ingebracht en besproken in de beleggingsvergadering. Na uitvoering wordt periodiek gecontroleerd of de portefeuille invulling nog aansluit bij de gewenste verdeling.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving beschikbaar over het beleggingsbeleid.

Best in class, Negatieve uitsluiting
ActiefSemmie heeft een actief beleid met passieve producten zoals trackers. Er wordt niet veel gehandeld maar er is wel de mogelijkheid binnen het beleggingsbeleid om in te spelen op mogelijke kansen en risico's in de markt. Onder normale omstandigheden zullen de gewichten van de beleggingstitels in de portefeuille op het maandelijkse rebalancemoment weer worden teruggezet naar het normgewicht.
ModelportefeuilleDe duurzame Semmie modelportefeuille kent vier smaken: laag risico, gemiddeld risico, hoger risico en zeer hoog risico.
Groei Semmie belegt voor een duurzame groei van het vermogen van haar cliënten, voor zowel het eigen vermogen als voor het vermogen van een kind of kleinkind. Semmie belegt alleen in bedrijven met een duurzame agenda. Verder is waardebehoud bij Semmie belangrijk, daarom bevatten de portefeuilles zeer liquide en breed gespreide beleggingsfondsen en trackers. Hierbij wordt altijd een gedeelte gealloceerd in kortlopende obligaties.
Indextrackers
Nee
Binck Bank
JaDe directie en medewerkers van Semmie beleggen allen in de modelportefeuille van Semmie.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Semmie


Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
0,75% van € 500,- tot € 100.000,-
0,65% vanaf € 100.000,-
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeNiet van toepassing

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Semmie rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn gebaseerd op de modelportefeuilles. Aangezien alle cliënten van Semmie in deze modelportefeuille beleggen is dit representatief. Sinds januari 2016 heeft Semmie klanten belegd via deze portefeuilles.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2022
-14,6%
-17,4%
-20,2%
-
2021
8,5%
13,4%
18,5%
-
2020
2,6%
2,7%
2,5%
-
2019
8,6%
13,3%
18,1%
-
2018
-3,7%
-4,9%
-6,0%
-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Semmie


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Sem van Berkel jr.
CEO
Sem van Berkel sr.
Adviseur
Koen Kersten
Analyst Asset Management


Semmie

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement