Semmie wijzigt tarieven

Semmie wijzigt haar tarieven per 1 juni 2024 en verhoogt het minimale inlegbedrag van € 500 naar € 1000. De tarievenwijziging heeft een grote impact op zowel het huidige klantenbestand als potentiële nieuwe klanten met een portefeuilleomvang van minder dan € 25.000.


De kostenwijziging bestaat uit:

  •  Een verhoging van de variabele beheerkosten van 0,75% naar 0,85% tot een half miljoen, en van 0,65% naar 0,75% voor bedragen daarboven.
  •  De introductie van een jaarlijks minimum aan beheerkosten van € 85.
  •  De introductie van een maandelijkse fee van € 3,99 voor het aanhouden van de beleggingsrekening.


Vooral kleine beleggers gaan door de nieuwe kosten van Semmie aanzienlijk meer betalen. Bekijk hieronder de jaarlijkse kosten in de oude en nieuwe situatie op basis van een gemiddeld risicoprofiel met een aantal voorbeeld bedragen.


InlegbedragOud tariefNieuw tarief% verschil
€ 5.000,-0,94%2,85%+203%
€ 25.000,-0,94%1,23%+31%
€ 50.000,-0,94%1,14%+21%
€ 100.000,-0,94%1,09%+16%
€ 500.000,-0,84%0,95%+13%
€ 1.000.000,-0,84%0,95%+13%

*Het is mogelijk om vanaf € 1000 te beleggen bij Semmie, maar vanwege de nieuw geïntroduceerde kostenstructuur wordt dit afgeraden, aangezien de jaarlijkse kosten kunnen oplopen tot meer dan 13%.

**Voor een kindrekening en rekeningen die worden afgesloten via een adviseur (tussenpersoon) gelden afwijkende tarieven.


Kosten hebben impact op uw rendement. In ons artikel over de kosten van vermogensbeheer leest u welk effect kosten hebben op het rendement.Semmie Vermogensbeheer

Semmie is een vermogensbeheerder die naar eigen zeggen streeft naar een excellente service. Semmie biedt een geavanceerd beleggingsplatform en de mogelijkheid voor persoonlijk contact op momenten dat u dat wenst. De mederwerkers van Semmie zijn 7 dagen per week beschikbaar, inclusief de avonden en weekenden.

Semmie biedt verschillende beleggingsopties aan die aansluiten bij uiteenlopende beleggingsdoelen. Klanten kunnen kiezen uit een persoonlijke, zakelijke, lijfrente en/of kinderrekeningen, waarbij de inleg wordt belegd in een van de drie modelportefeuilles.

Semmie is volgens eigen zeggen gericht op een marktconform rendement. Ze werkt met lange termijn doelen en heeft een risicomijdend beleggingsbeleid. Semmie hanteert vier risicoprofielen. Defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Het minimale inlegbedrag voor al deze profielen bedraagt €1000.

Naast de vermogensbeheerdienstverlening biedt Semmie ook de mogelijkheid aan om fiscaal aantrekkelijk aanvullend pensioen op te bouwen met een pensioenrekening. Het minimale inlegbedrag voor deze dienstverlening bedraagt ook €1000,-

BeoordeeldSemmie is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Semmie
Naam aanbieder
Semmie
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Sem.nl B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2014
Onderscheidingen
Beste keuze 2020 Online Vermogensbeheer IEX Gouden Stier, Genomineerd voor de Dutch FinTech Awards

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Semmie


Bij Semmie staat men voor periodiek en gespreid beleggen voor de lange termijn. Je bouwt eenvoudig vermogen op door (periodiek) geld te storten op je beleggingsrekening. Door te kiezen voor een brede spreiding van onze beleggingen proberen we de risico-rendementsverhouding te optimaliseren.

De visie wordt tastbaar dankzij de investment beliefs van Semmie. Investment beliefs geven aan hoe ze bij Semmie denken dat de financiële markten werken en op welke wijze ze in deze markten waarde voor beleggers kunnen creëren.

De investment beliefs van Semmie zijn als volgt:
1. Beleggen doe je voor de lange termijn.
2. Beleggen doe je in een breed gespreide portefeuille.
3. Beleggen doe je door het volgen van een passief beleid, tenzij dit niet goed mogelijk is
4. Beleggen in liquide markten doe je tegen lage kosten.
5. Beleggen doe je in bedrijven en overheden die rekening houden met ESG-factoren.
6. Beleggen doe je zoveel mogelijk in begrijpelijke financiële instrumenten.
7. Beleggingen in private markten voegen waarde toe aan de portefeuille, ondanks hogere beheerkosten


Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert Semmie?
Bij Semmie ligt de focus op het samenstellen van goed gespreide beleggingsportefeuilles, zonder beïnvloed te worden door de waan van de dag. Beleggers krijgen een beleggersprofiel toegewezen op basis van een vragenlijst over kennis, ervaring, beleggingsdoel, financiële situatie, risicobereidheid en duurzaamheidsvoorkeur. Het beleggersprofiel bepaalt de inrichting van de beleggingsportefeuille.

Beleggingsbeslissingen worden voorgesteld op basis van het vastgestelde beleid en besproken in maandelijkse beleggingsvergaderingen. Er wordt periodiek gecontroleerd of de modelportefeuilles nog aansluiten bij het beleggingsbeleid van Semmie, en indien nodig worden aanpassingen gemaakt.

Negatieve uitsluitingUitsluiten wapens, tabak en kolen
PassiefDe beleggingsstrategie van Semmie wordt gedreven door de investment belief dat je met actief beleid niet per se de markt verslaat. Degedachte hierachter is dat het namelijk onmogelijk is om structureel hogere rendementen te behalen (op delange termijn) door actief te handelen. Semmie maakt daarom geen beslissingen om de markt te verslaan.Daarnaast streeft Semmie ernaar om een marktconform rendement voor haar beleggers te behalen. Dit doet Semmie door de gewichten van de benchmarks te volgen. Ieder kwartaal wordt er een herbalancering gedaan naar de oorspronkelijke gewichten van de portefeuille.
ModelportefeuilleDe modelportefeuilles kent vier smaken: defensief (obligaties: 70%/aandelen: 30%), neutraal (50/50), offensief (30/70) en zeer offensief (0/100)
Groei Semmie belegt voor een groei van het vermogen van haar cliënten, voor zowel het eigen vermogen als voor het vermogen van een kind of kleinkind. Bij Semmie staan we voor periodiek en gespreid beleggen voor de lange termijn. Je bouwt eenvoudig vermogen op door (periodiek) geld te storten op je beleggingsrekening. Door te kiezen voor een brede spreiding van onze beleggingen probeert Semmie de risico-rendementsverhouding te optimaliseren.
Indextrackers
Nee
Eigen bewaarstichtingSemmie beschikt over haar eigen effectenadministratie. Dit houdt in dat het bijhoudt hoeveel geld iemand heeft ingelegd en welke beleggingen daarvoor aangekocht zijn. Dit maakt het bedrijf minder afhankelijk van externe partijen en kan daarnaast zelf kiezen hoe de processen ingericht worden.
JaDe directie en medewerkers van Semmie beleggen in de modelportefeuilles van Semmie.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Semmie


Doorlopende kosten
Periodieke kostenOp maandelijkse basis wordt er € 3,99 aan administratiekosten in rekening gebracht.
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
0,85% van € 1000,- tot € 500.000,-
0,75% vanaf € 500.000,-
0,50% via een tussenpersoon

Beheerfee van 0,85% heeft een minimum van €85 per jaar. Als er een rekening wordt geopend via een tussenpersoon, geldt er een minimum van 50 euro per jaar. Deze minimum beheerfee geldt alleen niet voor kindrekeningen.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeNiet van toepassing

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Semmie rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn gebaseerd op de modelportefeuilles. Aangezien alle cliënten van Semmie in deze modelportefeuille beleggen is dit representatief. Sinds juli 2016 heeft Semmie klanten belegd via deze portefeuilles.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-14,6%
-17,4%
-20,2%
-
2021
8,5%
13,4%
18,5%
-
Inzicht in alle rendementen van Semmie?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Semmie


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Sem van Berkel jr.
CEO
Koen Kersten
Analyst Asset Management
Ronald Latenstein
CFO
Marlize van Bodengraven
COO
Alex de Waal
CIO
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement