Optimix is sinds 1983 actief als vermogensbeheerder. Destijds gestart met het beleggingsfonds Optimix. Optimix vermogensbeheer beheert op dit moment circa €2,5 miljard voor vermogende particulieren, instellingen en pensioenfondsen. Alle medewerkers investeren in dezelfde beleggingsoplossingen als cliënten van het kantoor. Optimix vermogensbeheer richt zich op cliënten met een vermogen groter dan 500.000 euro.

BeoordeeldOptimix is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Optimix
Naam aanbieder
Optimix
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Optimix Vermogensbeheer N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Groningen, Eindhoven
Jaar actief
1983
Onderscheidingen
Diverse Lipper en Morningstar awards voor de beleggingsfondsen

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Optimix


De basis van het beleggingsbeleid is de asset allocatie. Deze is volgens Optimix van doorslaggevende betekenis voor het rendement en het risico in uw portefeuille. Zij geloven daarom in alert en actief allocatiebeleid mét uitgesproken keuzes. Voor de invulling van de portefeuille kan gebruikgemaakt worden van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en indextrackers. Afhankelijk van de wensen en situatie van de klant worden de producten gekozen. In de portefeuille wordt vaak ook belegd in de Optimix huisfondsen. Wanneer er wijzigingen zijn in de samenstelling van de portefeuille worden deze altijd onderbouwd en gecommuniceerd. Verder belegt Optimix via een verantwoord beleggingsbeleid. Dit houdt in dat zij niet in ondernemingen beleggen die stelselmatig overtredingen plegen op gebied van mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieu en anticorruptie. Hierom heeft Optimix zich aangesloten bij de United Nations Global Compact.

Volgens Optimix is het universele principe achter optimaal beleggen het voorkomen van al te grote waardedalingen in een portefeuille en het participeren in positieve markten. Bij te grote waardedalingen moeten er onevenredig grote positieve rendementen geboekt worden om op het uitgangsniveau terug te komen. Bij minder extreme verliezen is de terugverdientijd korter. Het voorkomen van grote waardedalingen is voor Optimix een belangrijk oogmerk. Dit doen zij door actief en alert in te grijpen binnen de vermogensverdeling (asset allocatie) en daarnaast via hun eigen beleggingsfondsen.

Op aanvraag is uitgebreide documentatie van het beleggingsbeleid beschikbaar.

-
ActiefOptimix gelooft niet in uitsluitend actief of passief. Volgens Optimix behelst passief beleggen ook actieve keuzes. Bij Optimix combineren zij volgens eigen zeggen zowel actieve als 'passieve' beleggingen om het beste resultaat, ook qua kosten, voor hun cliënten te bewerkstelligen.
Maatwerk, Modelportefeuille
WaardebehoudFocus ligt meer op rijk blijven, minder op rijk worden
Beleggingsfondsen, Indextrackers, ObligatiesEr kan ook belegd worden in aandelen. De focus ligt echter op invulling van de categorie aandelen met beleggingsfondsen en indextrackers.
JaOptimix gebruikt de eigen fondsen als integraal onderdeel van de portefeuille. Optimix belegt in eigen producten maar je betaalt hierover geen beheerfee. De beheerfee zal dus structueel lager liggen dan de 1% (vrijgesteld van btw). De eigen producten zijn dus geen extra verdiencomponent naast de beheerfee.
Abn Amro, CaceisMeespierson, Caceis
JaMedewerkers beleggen in dezelfde beleggingsoplossingen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Optimix


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeU betaalt een all-in beheerfee van 1% (BTW vrijgesteld) per jaar. Bij vermogens groter dan €5 miljoen geldt een maatwerk tarief. Over het gedeelte belegd in Optimix fondsen betaalt u geen beheerfee.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeOptimix berekent geen service fee. Dit is gebaseerd op een belegging via een beleggersgiro. Mocht u maatwerk willen door bijvoorbeeld in alternatives willen beleggen dan gaat dit via een depotbank. Dat kan 0,2% tot 0,5% duurder zijn.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Optimix rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2022 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielGematigdGebalanceerdGroei
2022*
-1%
-0,4%
-0,2%
2021
9,3%
14,8%
19,8%
2020
4,3%
5,3%
5,4%
2019
8,9%
12,6%
16,1%
2018
-4,7%
-5,6%
-6,0%
2017
3,7%
5,4%
8,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Optimix


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
drs Jelte de Boer CFA
Hoofd Beleggingen
Tevens verantwoordelijk voor selectie externe fondsbeheerders.
Kin Cheung
Senior Fund Manager
drs Herbert Vroon
Senior Fund Manager
Jaap Bouma
Senior Portefeuille Man.
drs Arjen van der Meer CFA
Senior Fund Manager
drs Diemer de Vries RBA
Senior Portefeuille Man.


Optimix

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement