De actief beheerde profielfondsen zijn geïntroduceerd in 2012 en het kantoor bevindt zich in Amstelveen. Perlas profielfondsen zijn geschikt voor o.a. pensioenopbouw voor werknemers of zzp'ers (banksparen box 1) en vrije vermogensopbouw (box 3).

Perlas is een eigen merk van de vermogensbeheerder Ostrica. En maakt hierdoor gebruik van de 21 jaar lange ervaring van Ostrica. Perlas streeft naar laagdrempelige en transparante beleggingsoplossingen met een hoog rendement en beperkt risico. De nadruk ligt hierbij op het beperken van risico voor een stabiele groei.

Het minimum inlegbedrag is 50 euro.

Video Perlas


BeoordeeldPerlas is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Perlas
Naam aanbieder
Perlas
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Ostrica B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
2012
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Perlas


Bij Perlas heeft u de keuze uit 3 wereldwijde fondsen: een defensief, neutraal en een offensief fonds. U kiest zelf het fonds dat het beste aansluit bij uw wensen en beleggingshorizon. Als u belegt in Perlas maakt u gebruik van de beleggingsexpertise van Ostrica. Ostrica is een kwantitatief vermogensbeheerder die met modelmatige beleggingsstrategieën 20 jaar ervaring heeft.

Het doel is een laag risico te combineren met een bovengemiddeld rendement. De missie is om beleggers onder alle omstandigheden rust en comfort te bieden. Dit doen zij door met behoud van rendement te beleggen in aandelen en obligaties met slechts maximaal 50% van het risico van de markt. Ostrica zorgt voor een brede wereldwijde spreiding over verschillende beleggingscategorieën. Echter ondanks een gedegen fundamentele- en technische analyse laat het tijdstip waarop een sterke koersval zich voordoet zich moeilijk voorspellen. Daarom hanteert Ostrica een actief beschermingsbeleid voor aandelen, obligaties en valuta, waarbij per portefeuille wordt bepaald wat de basis allocatie naar vermogenscategorieën moet zijn.

De kern van het beleggingsproces van Ostrica wordt gevormd door het zogenaamde "Ostrica mens-en-machine" proces. Dit proces combineert de toegevoegde waarde van zowel de mens als de computer. Bedrijfsspecifieke en macro-economische factoren van sectoren en landen worden op een consistente en kwantitatieve manier door de Beheerder geanalyseerd. De researchafdeling van de Beheerder maakt daartoe gebruik van intern gecreëerde databanken, die worden gevoed door diverse dataleveranciers, zoals Datastream, Factset, Bloomberg, MSCI, Reuters, etc. Op basis van deze databanken zijn multifactormodellen ontwikkeld die worden gestuurd en gecontroleerd door menselijke verwachtingen en opinies. Deze fundamentele analyse is gericht op het vinden van inconsistenties en trendwijzigingen. Er wordt onder andere gezocht naar (relatief) aantrekkelijk gewaardeerde financiële instrumenten van bedrijven met een kwalitatief hoogstaand management.

De beleggingsfilosofie van Ostrica kan het best worden omschreven als een combinatie van traditionele fundamentele analyse met kwantitatief gereedschap. De Beheerder is van mening dat de toegevoegde waarde van de mens op het beleggingsproces gericht moet zijn op het identificeren van structurele veranderingen in financiële markten, waarbij de kwantitatieve methoden ingezet kunnen worden om grote hoeveelheden data snel te analyseren en om de gewichtsfactoren voor de verschillende variabelen binnen het proces vast te stellen. Dit voorziet hierdoor in een consistent en gestructureerd besluitvormingsproces, waarbij zowel beoordelingen als historische gegevens binnen econometrische modellen worden gecombineerd. Bovenstaande betekent dat subjectieve informatie (menselijke aannames en/of inzichten) in beginsel alleen wordt gebruikt binnen het besluitvormingsproces waar dat mogelijk waarde toevoegt.


Geen
ActiefAls label van vermogensbeheerder Ostrica
Modelportefeuille3 profielfondsen waarvan klant participaties aankoopt
Groei Fondsen zijn gericht op vermogensopbouw voor toekomstige doelstellingen, meestal pensioen.
Beleggingsfondsen3 actief beheerde profielfondsen met beschermingsstrategie
Ja
-
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Perlas


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe jaarlijkse beheervergoeding is verwerkt in de fondskosten.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Perlas rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De getoonde rendementen zijn netto na kosten

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielBorgplanKernplanDynamischplan
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-6,8%
-9,6%
-9,1%
2021
6,2%
10,4%
17,4%
Inzicht in alle rendementen van Perlas?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Perlas


Perlas biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement