Ostrica is een vermogensbeheerder en financiële dienstverlener, opgericht in 1997. Ostrica biedt ondernemers, particulieren en professionele beleggers naast vermogensbeheer ook risicomanagement, inkomensstrategieën, fondsoplossingen en financieel advies met betrekking tot het vermogen.

Ostrica onderscheidt zich volgens eigen zeggen door de combinatie van mens en computer in de beleggingsstrategie. Ostrica noemt dit het ‘mens en machine’ – beleggingsconcept. Fundamentele analyse van bedrijven en sectoren en macro-economische analyses leveren de specialisten van vlees en bloed aan. Deze analisten worden door computers bijgestaan in de zoektocht naar consistente outperformance. Er wordt gewerkt met kwantitatieve modellen en -gereedschap. Ostrica heeft zelf een kennissysteem gecreëerd, dat uit aangeleverde data multifactor modellen bouwt. Aandelen en obligaties worden op deze wijze gewaardeerd en gesorteerd op een groot aantal factoren.

Ostrica heeft een actief risicobeheer, volgens eigen zeggen gericht op bescherming en instandhouding van het vermogen. Voor elke belegger heeft Ostrica een passende beleggingsstrategie. Deze bestaan onder meer uit defensieve strategieën voor vermogensbehoud, inkomensstrategieën voor een aanvulling op het inkomen en offensieve strategieën gericht op toekomstig inkomen.

BeoordeeldOstrica is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Ostrica
Naam aanbieder
Ostrica
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Ostrica B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
1997
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Ostrica


Ostrica is een kwantitatief vermogensbeheerder die met modelmatige beleggingsstrategieën al 25 jaar ervaring heeft. Het doel is een laag risico te combineren met een bovengemiddeld rendement. Het is hun missie om beleggers onder alle omstandigheden rust en comfort te bieden door met behoud van rendement te beleggen in aandelen en obligaties met slechts maximaal 50% van het risico van de markt. Ostrica zorgt voor een brede wereldwijde spreiding over verschillende beleggingscategorieën. Echter ondanks een gedegen fundamentele- en technische analyse laat het tijdstip waarop een sterke koersval zich voordoet zich moeilijk voorspellen. Daarom hanteert Ostrica een actief beschermingsbeleid voor aandelen, obligaties en valuta, waarbij per portefeuille wordt bepaald wat de basis allocatie naar vermogenscategorieën moet zijn.

De kern van het beleggingsproces van Ostrica wordt gevormd door het zogenaamde 'Ostrica mens-en-machine' proces. Dit proces combineert de toegevoegde waarde van zowel de mens als de computer. Bedrijfsspecifieke en macro-economische factoren van sectoren en landen worden op een consistente en kwantitatieve manier door de Beheerder geanalyseerd. De researchafdeling van de Beheerder maakt daartoe gebruik van intern gecreëerde databanken, die worden gevoed door diverse dataleveranciers, zoals Refinitiv, Bloomberg, MSCI, etc. Op basis van deze databanken zijn multifactormodellen ontwikkeld die worden gestuurd en gecontroleerd door menselijke verwachtingen en opinies. Deze fundamentele analyse is gericht op het vinden van inconsistenties en trendwijzigingen. Er wordt onder andere gezocht naar (relatief) aantrekkelijk gewaardeerde financiële instrumenten van bedrijven met een kwalitatief hoogstaand management.

De beleggingsfilosofie van Ostrica kan het best worden omschreven als een combinatie van traditionele fundamentele analyse met kwantitatief gereedschap. Dit biedt (potentiële) Participanten een transparant en gestructureerd beleggingsproces. De Beheerder is van mening dat de toegevoegde waarde van de mens op het beleggingsproces gericht moet zijn op het identificeren van structurele veranderingen in financiële markten, waarbij de kwantitatieve methoden goed ingezet kunnen worden om grote hoeveelheden data snel te analyseren en om de optimale gewichtsfactoren voor de verschillende variabelen binnen het proces vast te stellen. Dit voorziet hierdoor in een consistent en goed gestructureerd besluitvormingsproces, waarbij zowel beoordelingen als historische gegevens binnen econometrische modellen worden gecombineerd. Bovenstaande betekent dat subjectieve informatie (menselijke aannames en/of inzichten) in beginsel alleen wordt gebruikt binnen het besluitvormingsproces waar dat mogelijk waarde toevoegt.

Geen
ActiefOp basis van kwantitatief beleggingsmodel
ModelportefeuilleZie hoofddoelstelling
WaardebehoudMet behoud van rendement beleggen in aandelen/obligaties met minder dan 50% van het risico van de markt (zgn. trackers)
BeleggingsfondsenIn de subfondsen wordt belegd in aandelen, obligaties en opties/futures. Ostrica belegt in 7 obligatie sub-categorieën wereldwijd. Opties dienen uitsluitend als beschermingstool als onderdeel van de beschermingsstrategie.
JaHet unieke beleggingsbeleid met protectie kan uitsluitend in eigen producten plaatsvinden
Binck Bank
JaSinds 1998
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Ostrica


Doorlopende kosten
Periodieke kostenDe periodieke kosten bestaand uit de Servicefee van de depotbank en de beheervergoeding aan Ostrica. Deze kosten worden ieder kwartaal berekend en achteraf ingehouden.
BeheerfeeDe beheerfee is afhankelijk van de omvang van de portefeuille en bedraagt:
0,73 % bij € 250.000 tot € 500.000
0,61 % bij € 500.000 tot € 1 miljoen
0,48 % bij € 1 miljoen tot € 2,5 miljoen
0,42 % bij € 2,5 miljoen tot € 5 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee is afhankelijk van het belegde vermogen gemiddeld tussen de 0.01% en 0.05% (excl. btw). Maximaal 495 euro (BTW vrijgesteld).

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Ostrica rendement


De beheerfee en kosten depotbank (servicefee) moeten nog in mindering worden gebracht op het rendement. Alle fondskosten zijn reeds in mindering gebracht.

Sinds 2014 voert Ostrica een beschermstrategie op de portefeuilles. De rendementen daarvoor zijn niet op basis van deze strategie behaald. Ostrica is GIPS compliant sinds 2006

* De getoonde rendementen over 2022 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielBasisTotaalOndernemendAandelen
2022*
-3,2%
-3%
-2,9%
-1,9%
2021
7,0%
15,4%
18,0%
23,4%
2020
-1,9%
-2,6%
-4,2%
-5,4%
2019
9,3%
15,8%
19,5%
22,8%
2018
-3,6%
-5,9%
-7,3%
-8,5%
2017
0,8%
4,1%
5,6%
6,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Ostrica


Ostrica biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Ostrica

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement