Ostrica is een vermogensbeheerder en financiële dienstverlener, opgericht in 1997. Ze bieden ondernemers, particulieren en professionele beleggers naast vermogensbeheer ook risicomanagement, inkomensstrategieën, fondsoplossingen en financieel advies met betrekking tot het vermogen.

Ostrica onderscheidt zich door de combinatie van mens en computer in de beleggingsstrategie. Ze noemen dit het ‘mens en machine’ – beleggingsconcept. Specialisten van vlees en bloed leveren fundamentele analyses van bedrijven en sectoren en macro-economische analyses aan. Deze analisten worden door computers bijgestaan in de zoektocht naar consistente outperformance. Er wordt gewerkt met kwantitatieve modellen en -gereedschap. Ostrica heeft zelf een kennissysteem gecreëerd, dat uit aangeleverde data multifactor modellen bouwt. Aandelen en obligaties worden op deze wijze gewaardeerd en gesorteerd op een groot aantal factoren.

Ostrica heeft een actief risicobeheer, gericht op bescherming en instandhouding van het vermogen. Voor iedere belegger heeft Ostrica een passende beleggingsstrategie. Deze bestaan onder meer uit defensieve strategieën voor vermogensbehoud, inkomensstrategieën voor een aanvulling op het inkomen en offensieve strategieën gericht op toekomstig inkomen.

BeoordeeldOstrica is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Ostrica
Naam aanbieder
Ostrica
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Ostrica B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
1997
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Ostrica


Ostrica is een Nederlandse vermogensbeheerder met meer dan 25 jaar ervaring en is gevestigd in Amstelveen. Ze zijn gespecialiseerd in het verantwoord laten groeien van uw vermogen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een “inhouse” ontwikkeld beschermingsmechanisme dat bij koersdalingen het waardeverlies beperkt. Ostrica zet haar eigen kwantitatieve modellen in, met als doel stabielere rendementen behalen voor haar relaties. Ze streven naar continue groei, maar óók naar het behoud van uw vermogen.

Ostrica denkt met u mee in de mogelijkheden die passen bij uw situatie. Vanaf het moment dat u contact met hen opneemt, krijgt u een eigen aanspreekpunt (een DSI gecertificeerde beleggingsadviseur) waarmee u kunt sparren over uw doelstellingen en portefeuille. Samen met u richt Ostrica een beleggingsportefeuille in die volledig is afgestemd op uw wensen en mogelijkheden.

Ostrica's beleggingsstrategie is gericht op het behalen van bovengemiddelde rendementen met de helft van het marktrisico. Ze bieden de mogelijkheid om uw vermogen te beleggen in verschillende profielen om uw risico te spreiden. Met behulp van hun kwantitatieve modellen, kunnen zij daarnaast aantoonbaar bescherming bieden als de beurzen tegenvallen. Doordat Ostrica met minder risico belegt, zorgt zij voor een stabielere vermogensontwikkeling met jaarlijks gemiddelde rendementen tussen de 3% en 7% bovenop de risicovrije rente, afhankelijk van het gekozen profiel.

Ostrica's experts kijken dagelijks naar de ontwikkelingen in de markt en hoe deze van invloed zijn op uw portefeuille. Dit op basis van eigen kwantitatieve modellen. Hiermee volgen zij niet de standaard indexfondsen, maar selecteren ze juist actief op basis van uw opgegeven wensen en doelen. De visie van Ostrica is: ‘’Rendement maken begint met het beperken van verliezen’’.

Ostrica biedt beschermd vermogensbeheer aan vanaf € 250.000. Voor vermogens lager dan € 250.000 kunnen belangstellende terecht bij Perlasplan, een dochteronderneming van Ostrica. Hier profiteert de relatie van dezelfde beschermde beleggingsfilosofie.

Geen
ActiefOp basis van kwantitatief beleggingsmodel
ModelportefeuilleZie hoofddoelstelling
WaardebehoudMet behoud van rendement beleggen in aandelen/obligaties met minder dan 50% van het risico van de markt (zgn. trackers)
BeleggingsfondsenIn de subfondsen wordt belegd in aandelen, obligaties en opties/futures. Ostrica belegt in 7 obligatie sub-categorieën wereldwijd. Opties dienen uitsluitend als beschermingstool als onderdeel van de beschermingsstrategie.
JaHet unieke beleggingsbeleid met protectie kan uitsluitend in eigen producten plaatsvinden
Saxo Bank
JaSinds 1998
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Ostrica


Doorlopende kosten
Periodieke kostenDe periodieke kosten bestaand uit de Servicefee van de depotbank en de beheervergoeding aan Ostrica. Deze kosten worden ieder kwartaal berekend en achteraf ingehouden.
BeheerfeeDe beheerfee is afhankelijk van de omvang van de portefeuille en bedraagt:
0,75 % bij € 250.000 tot € 500.000
0,65 % bij € 500.000 tot € 1 miljoen
0,50 % bij € 1 miljoen tot € 2,5 miljoen
0,45 % bij € 2,5 miljoen tot € 5 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee is afhankelijk van het belegde vermogen gemiddeld tussen de 0,01% en 0,05% (BTW vrijgesteld). Maximaal 450 euro.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Ostrica rendement


De beheerfee en kosten depotbank (servicefee) moeten nog in mindering worden gebracht op het rendement. Alle fondskosten zijn reeds in mindering gebracht.

Sinds 2014 voert Ostrica een beschermstrategie op de portefeuilles. De rendementen daarvoor zijn niet op basis van deze strategie behaald. Ostrica is GIPS compliant sinds 2006

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielBasisTotaalOndernemendAandelen
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-4,8%
-6,6%
-7,2%
-7,4%
2021
7,0%
15,4%
18,0%
23,4%
Inzicht in alle rendementen van Ostrica?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Ostrica


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Hans Nibbering
Co-Founder
Kai Yuen
Managing Director
Sven Driessen
Investments
Vincent Donovan
Investments
Bruno Reinders
Investments
Bob Toussaint DSI
Relationship Management
Ad van Ling DSI
Relationship Management
Maxim Wakker
Relationship Management


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement