Ostrica is een vermogensbeheerder en financiële dienstverlener, opgericht in 1997. Ostrica biedt ondernemers, particulieren en professionele beleggers naast vermogensbeheer ook risicomanagement, inkomensstrategieën, fondsoplossingen en financieel advies met betrekking tot het vermogen.

Ostrica wil zich onderscheiden door de combinatie van mens en computer in de beleggingsstrategie. Ostrica noemt dit het ‘mens en machine’ – beleggingsconcept. Fundamentele analyse van bedrijven en sectoren en macro-economische analyses leveren de specialisten van vlees en bloed aan. Deze analisten worden door computers bijgestaan in de zoektocht naar consistente outperformance. Er wordt gewerkt met kwantitatieve modellen en -gereedschap. Ostrica heeft zelf een kennissysteem gecreëerd, dat uit aangeleverde data multifactor modellen bouwt. Aandelen en obligaties worden op deze wijze gewaardeerd en gesorteerd op een groot aantal factoren.

Ostrica heeft een actief risicobeheer, gericht op bescherming en instandhouding van het vermogen. Voor elke belegger heeft Ostrica een passende beleggingsstrategie. Deze bestaan onder meer uit defensieve strategieën voor vermogensbehoud, inkomensstrategieën voor een aanvulling op het inkomen en offensieve strategieën gericht op toekomstig inkomen.

BeoordeeldOstrica is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Ostrica
Naam aanbieder
Ostrica
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Ostrica B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
1997
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie OStrica 2023

Finner vroeg Ostrica naar zijn visie voor 2023:


"De verwachting voor 2023 is dat de daling van de inflatie zal doorzetten. Hierdoor verwachten wij een up-side op zowel in aandelen als obligaties. De rentes zijn op hun hoogtepunt en onze verwachting is dat de centrale banken dit niet verder zullen verhogen of kunnen beginnen met verlagen van de rentes. Wij verwachten dat dit in de 2de helft van 2023 het geval zal zijn. Wij verwachten positieve rendementen voor al onze profielen en ook voldoen aan onze doelstellingen van marktrente + 2% tot 7%"


Beleggingsbeleid Ostrica


Ostrica is een Nederlandse vermogensbeheerder met meer dan 25 jaar ervaring en is gevestigd in Amstelveen. Ostrica is gespecialiseerd in het verantwoord laten groeien van het vermogen waarbij gebruik wordt gemaakt van een “inhouse” ontwikkeld beschermingsmechanisme dat bij koersdalingen het waardeverlies beperkt. Ostrica beheert het vermogen op zo'n manier dat zij streeft naar continue groei, maar óók naar behoud van het vermogen.
Bij Ostirca krijgt de relatie een vast aanspreekpunt (een DSI gecertificeerde beleggingsadviseur) waarmee hij/zij kan sparren over de beoogde doelstelling en de portefeuille. Samen met de klant richt Ostrica een beleggingsportefeuille in die volledig is afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de relatie.
Het contact met het eigen aanspreekpunt verloopt telefonisch, middels videobellen, via e-mail en uiteraard is de relatie altijd welkom op het kantoor in Amstelveen.
Ostrica biedt beschermd vermogensbeheer aan vanaf € 250.000. Voor vermogens lager dan € 250.000 kunnen belangstellende terecht bij Perlasplan, een dochteronderneming van Ostrica. Hier profiteert de relatie van dezelfde beschermde beleggingsfilosofie.

Beleggingsbeleid
De beleggingsstrategie is erop gericht rendement te behalen met de helft van het marktrisico. Ostrica biedt de mogelijkheid om het vermogen te beleggen in verschillende profielen om zo het risico te spreiden. Met behulp van de kwantitatieve modellen kan Ostrica daarnaast aantoonbaar bescherming bieden als de beurzen tegenvallen.
Doordat Ostrica met minder risico belegt, zorgt zij voor een stabielere vermogensontwikkeling met jaarlijks gemiddelde rendementen tussen de 3% en 8%, afhankelijk van het gekozen profiel.
De experts binnen Ostrica kijken dagelijks naar de ontwikkelingen in de markt en hoe deze van invloed zijn op de portefeuille. Dit op basis van eigen kwantitatieve modellen en hiermee niet de standaard indexfondsen te volgen maar juist actief te selecteren op basis van de door de relatie opgegeven wensen en doelen.
De visie van Ostrica is: ‘’Rendement maken begint met het beperken van verliezen’’.


Geen
ActiefOp basis van kwantitatief beleggingsmodel
ModelportefeuilleZie hoofddoelstelling
WaardebehoudMet behoud van rendement beleggen in aandelen/obligaties met minder dan 50% van het risico van de markt (zgn. trackers)
BeleggingsfondsenIn de subfondsen wordt belegd in aandelen, obligaties en opties/futures. Ostrica belegt in 7 obligatie sub-categorieën wereldwijd. Opties dienen uitsluitend als beschermingstool als onderdeel van de beschermingsstrategie.
JaHet unieke beleggingsbeleid met protectie kan uitsluitend in eigen producten plaatsvinden
Saxo Bank
JaSinds 1998
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Ostrica


Doorlopende kosten
Periodieke kostenDe periodieke kosten bestaand uit de Servicefee van de depotbank en de beheervergoeding aan Ostrica. Deze kosten worden ieder kwartaal berekend en achteraf ingehouden.
BeheerfeeDe beheerfee is afhankelijk van de omvang van de portefeuille en bedraagt:
0,75 % bij € 250.000 tot € 500.000
0,65 % bij € 500.000 tot € 1 miljoen
0,50 % bij € 1 miljoen tot € 2,5 miljoen
0,45 % bij € 2,5 miljoen tot € 5 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee is afhankelijk van het belegde vermogen gemiddeld tussen de 0,01% en 0,05% (BTW vrijgesteld). Maximaal 450 euro.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Ostrica rendement


De beheerfee en kosten depotbank (servicefee) moeten nog in mindering worden gebracht op het rendement. Alle fondskosten zijn reeds in mindering gebracht.

Sinds 2014 voert Ostrica een beschermstrategie op de portefeuilles. De rendementen daarvoor zijn niet op basis van deze strategie behaald. Ostrica is GIPS compliant sinds 2006

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielBasisTotaalOndernemendAandelen
2023*
5,1%
8,6%
9,8%
11,1%
2022
-4,8%
-6,6%
-7,2%
-7,4%
2021
7,0%
15,4%
18,0%
23,4%
2020
-1,9%
-2,6%
-4,2%
-5,4%
Inzicht in alle rendementen van Ostrica?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Ostrica


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Sven Driessen
Senior Portfoliomanager
Gerard Leenen
Fund Operations
Ad van Ling DSI
Relatiebeheerder
Thomas van Noort
Relatiebeheerder
Hans Nibbering
Managing Partner / CEO
Kai Yuen
Managing Director / CFO


Ostrica

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement