Fisher Investments Nederland is het Nederlandse filiaal van Fisher Investments Luxembourg (FIL). Fisher Investments Nederland werd opgericht in 2013. FIL is een portefeuillebeheerder en delegeert het dagelijkse portefeuillebeheer aan de moedermaatschappij, Fisher Investments. Fisher Investments is een onafhankelijke vermogensbeheermaatschappij die in 1979 werd opgericht door auteur en vermogensbeheerder Ken Fisher. Sinds 31 december 2017 bedraagt het beheerd vermogen van Fisher Investments en zijn wereldwijde dochterondernemingen meer dan EUR 103 miljard, waarvan meer dan EUR 62 miljard voor Noord-Amerikaanse particuliere beleggers, meer dan EUR 30 miljard voor institutionele beleggers en ruim EUR 9 miljard voor Europese particuliere beleggers. Fisher Investments biedt in Nederland vermogensbeheer aan met een inlegdrempel van 350.000 euro.

Victor Hoekstra, directeur van Fisher Investments Nederland, over de FIL-organisatie: "Wereldwijd onderscheidt Fisher Investments zich door het belang van de cliënten voorop te stellen, met een dienstverlening van wereldklasse en een persoonlijke aanpak. Eenvoudig gezegd is het doel van FIL om u te helpen uw financiële langetermijndoelen te bereiken. Fisher Investments ontwikkelt en beheert gediversifieerde portefeuilles die beantwoorden aan de persoonlijke doelstellingen van cliënten. De portefeuilles worden beheerd op basis van een specifieke beleggingsmethode die diepgeworteld is in ons eigen beproefde top-down-proces en onze filosofie. In tegenstelling tot banken, die beleggingsbeheer aanbieden naast een hele reeks andere complexe diensten, richt FIL zich uitsluitend op beleggingsoplossingen. Deze specialisatie biedt een alternatief aan beleggers die het beheer van hun vermogen willen uitbesteden.

BeoordeeldFisher Investments Nederland is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Fisher
Naam aanbieder
Fisher Investments Nederland
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Fisher Investments Luxembourg, Sàrl
Minimum inlegbedrag
€ 350.000,-
Vestiging(en)
Nederland (Fisher Investments Nederland), Luxemburg (Fisher Investments Luxembourg)
Jaar actief
2013
Onderscheidingen
ADVFN International Financial Awards, 2015, 2016, 2017. Wealth Management of the Year 2015. Financial Times: Top Financial Advisers, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid Fisher Investments Nederland


Als u cliënt bent van het Nederlandse filiaal van Fisher Investments Luxembourg (FIL), wordt het beheer van uw portefeuille gedelegeerd aan onze moedermaatschappij, Fisher Investments. Volgens hen zijn dit de kenmerken van hun beleggingsstrategie:

Wereldwijde, flexibele strategie
De portefeuilles van Fisher Investments zijn internationaal georiënteerd om te profiteren van beleggingskansen over de hele wereld. Daarnaast worden ze op grond van onderzoek door Fisher Investments afgestemd op uw persoonlijke behoeften en de marktverwachtingen van de beheerders. Alle beleggingsstrategieën worden beheerd door het vijfkoppige Investment Policy Committee van Fisher Investments. Bij elkaar beschikken de leden over ruim 130 jaar ervaring in de bedrijfstak. Ze worden ondersteund door hun eigen, wereldwijd actieve onderzoeksteam.

Top-downbenadering
Fisher Investments hanteert bij zijn portefeuillebeheer een dynamische top-downbenadering, die kan worden aangepast aan veranderende marktomstandigheden.

Fisher Investments is van mening dat circa 70% van het portefeuillerendement op lange termijn kan worden toegeschreven aan assetallocatie - de verdeling van uw activa over de diverse beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties en andere effecten die u op enig moment bezit.

Op het hoogste niveau verzamelt Fisher Investments uiteenlopende gegevens en analyseren we de huidige marktomstandigheden en historische en gedragsfactoren om marktprognoses op te stellen en besluiten te nemen over de assetallocatie. Fisher Investments verdeelt deze gegevens in drie categorieën, die we 'indicatoren' noemen:

• Economische indicatoren zoals monetair beleid, rentecurve, analyse van relatieve bbp-groei, veranderingen in wet- en regelgeving en boekhoudkundige normen.
• Politieke indicatoren, waaronder fiscale regels, de stabiliteit van regeringen en machtswisselingen.
• Sentimentsindicatoren, die vooral verschuivingen in de vraag naar beleggingscategorieën meten en daarnaast ook menselijke factoren in aanmerking nemen.

Fisher Investments is van mening dat circa 20% van het relatieve portefeuillerendement kan worden toegeschreven aan de sub-assetallocatie - beleggen in grote of kleinere bedrijven, in eigen land of daarbuiten, en in bepaalde typen aandelen (groeiaandelen of waardeaandelen). Fisher Investments bepaalt, uitgaande van de hierboven genoemde indicatoren, de beste mix van de factoren land, sector, bedrijfsgrootte en stijl. Zo komen de factoren overeen met de thema's op het hogere niveau van toekomstverwachtingen en prognoses.

Fisher Investments is van mening dat op termijn ruwweg 10% van het resterende totaalrendement van een gediversifieerde portefeuille wordt bepaald door de selectie van afzonderlijke effecten, nadat het effect van de factoren van een hoger niveau is verrekend. Voor elke sector waarin u wilt beleggen past Fisher Investments een fundamentele analyse toe om bedrijven te selecteren met strategische eigenschappen die verhoudingsgewijs de grootste concurrentievoordelen bieden.

De beleggingen in uw portefeuille kunnen bestaan uit afzonderlijke aandelen en obligaties, indexfondsen, derivaten, gestructureerde schuldbewijzen of beursgenoteerde schuldbewijzen.Geen
ActiefFisher Investments Luxembourg (FIL) is een groot voorstander van kapitalisme en het functioneren van vrije kapitaalmarkten. Fisher Investments gaat uit van het principe dat de koers van effecten uitsluitend wordt bepaald door vraag en aanbod en gelooft dat kapitaalmarkten algemeen bekende informatie efficiënt verwerken. Hoewel sommige beleggers van mening zijn dat de markten zo efficiënt zijn dat het verslaan van de markt onmogelijk is, is FIL van mening dat actief beheer waarde kan toevoegen
ModelportefeuilleOm een portefeuillestrategie samen te stellen die aansluit op uw doelen, moet Fisher Investments Luxembourg (FIL) zich een goed beeld vormen van uw financiële situatie, daar deze van invloed is op de activa die FIL voor u beheert. Al naar gelang uw financiële situatie beveelt FIL een strategie aan die naar zijn oordeel het best op uw persoonlijke omstandigheden aansluit.
Groei Het hoofddoel van FIE's beleggingsbeleid is groei van de portfolio van hun cliënten. Echter, door contanten aan de portefeuilles te onttrekken biedt FIL de cliënt desgewenst ook aanvullende inkomsten. Het beleggingsbeleid van FIL is er voornamelijk op gericht het vermogen van zijn cliënten te laten groeien.
Aandelen, Indextrackers, ObligatiesFisher Investments richt zich op het ondersteunen van klanten bij het bereiken van hun financiële doelen. Na het analyseren van de behoeften van de klant, stelt het bedrijf een gepersonaliseerde portefeuille samen die kan bestaan uit aandelen, obligaties, contanten, exchange traded funds (ETF's) en andere beleggingsinstrumenten.
-
-
-
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Fisher Investments Nederland


Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing volgens FIE.
BeheerfeeBeheervergoeding per jaar (incl. BTW, op degressieve basis):
1,82% < € 400.000
1,51% € 400.000 - € 1.000.000
1,36% € 1.000.000 - € 5.000.000
1.21% > € 5.000.000
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeVoor elke storting op uw rekening betaalt u een eenmalige vergoeding. De kosten hangen af van de omvang van uw storting. U betaalt (incl. btw):
0,61% < € 500.000
0,42% € 500.000 - € 1.000.000
0,3% € 1.000.000 - € 2.000.000
0% > € 2.000.000

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Fisher Investments Nederland rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Fisher Investments Nederland wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Team Fisher Investments Nederland


Fisher Investments Nederland biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement