Valse start voor Saxo Bank

Let op: was u klant bij Binck en bent u overgezet naar Saxobank? Dan ervaart u, net als veel oud Binck-klanten, mogelijk problemen tijdens en na de verhuizing. Meer hierover leest u in onze Saxobank review.

Saxo Bank is een van oorsprong Deense bank die zich richt op het aanbieden van dienstverleningen voor zowel zelf beleggen als laten beleggen. Door de overname van Binckbank werd Saxo Bank in één keer één van de grootste brokers van Nederland (gevestigd in Amsterdam). Binckklanten werden in 2021 overgezet naar het platform van Saxo Bank. Voor zelfbeleggers biedt Saxo Bank het platform SaxoInvestor met de pakketten Green, Blue en Black. Voor vermogensbeheer wordt het product SaxoWealthCare geboden.

Sinds 1992 geeft Saxo Bank toegang tot wereldwijde financiële markten, met verschillende producten en platforms voor particuliere beleggers, institutionele beleggers, banken en brokers. In 2001 kreeg de bank de status van Europese bank en sindsdien is de bank snel gegroeid. De focus van Saxo Bank ligt op de ontwikkeling van haar handelsplatforms en hierdoor een prominente aanbieder van online beleggen te zijn. Het minimale inlegbedrag voor de vermogensbeheerdienstverlening SaxoWealthCare is € 10.000,-

Lees hier meer over vermogensbeheer bij SaxoBank.

BeoordeeldSaxoBank is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLSaxo Bank is een handelsnaam van BinckBank N.V. dat een Nederlandse bankvergunning heeft onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Uw tegoeden zijn hierdoor verzekerd tot een maximum van € 100.000 per persoon per bank.
AFM vergunning NLOnder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).
KIFID registratie Geregistreerd bij het KIFID onder de naam van Binckbank N.V.. De uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NLIn principe kan alle communicatie in het Nederlands verlopen. Wel lijken sommige teksten gemakzuchtig door een vertaalprogramma te zijn vertaald en lopen Engels en Nederlands soms door elkaar.
Niet uitlenen effectenNiet standaard. Bij Saxo Bank is er wel de mogelijkheid om tegen een vergoeding de effecten te kunnen laten uitlenen. Voor het uitlenen van uw effecten ontvangt u dan een vergoeding die Saxo Bank, na aftrek van kosten, 50/50 met u deelt.
GRATIS realtime koersinformatieAlleen voor Euronext (Amsterdam, Brussel, Lissabon, Parijs). Het abonnement dient u wel zelf eerst te activeren. Voor overige beurzen kunt u tegen betaling een koersabonnement afsluiten.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties€2.75 per contract (minimum €11)
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten / Overboeken naar SaxoInvestor is gratis. Overboeken van SaxoInvestor naar een andere partij kost 25 euro per regel
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten
Overige voorwaarden Geen transactiekosten bij periodiek beleggen in een selectie van beleggingsfondsen en ETF's met AutoInvest.

SaxoBank
Naam aanbieder
SaxoBank
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
Saxo Bank A/S
Jaar actief
1992
Vestiging(en)
Amsterdam
Onderscheidingen
-

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement