Hier leest u onze professionele review van het handelsplatform van Flatex. Het platform is getest op ruim 25 variabelen onderverdeeld in: 1. Analysemogelijkheden 2. Handelsmogelijkheden en 3. Extra Functionaliteiten. Deze Flatex review is geüpdatet in november 2021.

Bijzonderheden:
-Focus ligt op lage kosten en niet op analysetools of extra functionaliteiten
-De transactiekosten zijn laag en er is geen service fee, echter kunnen er wel indirecte kosten zijn. 
-Niet geschikt voor beginners.
-Niet geschikt voor fondsbeleggers.

Algemeen: Flatex biedt een eenvoudig handelsplatform met basis functionaliteiten. De focus ligt duidelijk op het goedkoop aanbieden van beleggen, en niet op analysetools of extra functionaliteiten. Daardoor is het platform wel makkelijk in gebruik. Met meer dan 10.000 producten zijn de handelsmogelijkheden ruim. Echter zijn opties, futures en veel populaire beleggingsfondsen en trackers niet beschikbaar.

Flatex is niet geschikt voor beginners of fondsbeleggers. Het verdienmodel van Flatex zit deels in provisies en het doorverkopen van transacties. Dit kan leiden tot hogere indirecte kosten die voor een beginner lastig te overzien zijn, zoals spread- en fondskosten. Fondsbeleggers betalen bij Flatex tot 1,2% hogere kosten door distributievergoedingen

In Nederland biedt biedt het moederbedrijf van Flatex, flatexDEGIRO, haar diensten ook aan via dochtermaatschappij DeGiro. Dit merk heeft in Nederland met name de focus.


1. AnalysemogelijkhedenFundamentele analyse: Niet beschikbaar.

Technische analyse: Flatex biedt zeer beperkte mogelijkheden voor technische analyse. U kunt een aantal voortschrijdende gemiddelden, RSI en volume toevoegen aan de grafiek. U kunt 10 jaar terugkijken in de grafiek, indien de data beschikbaar is.

Analistenadviezen: Niet beschikbaar.

Aandelenselectietool: Flatex biedt geen tools om te kunnen kiezen uit het aanbod van producten. U kunt zelf een specifiek product zoeken via de zoekfunctie.

Duurzaamheid: Flatex besteedt geen aandacht aan duurzaamheid.

Fondsenselectietool: Niet beschikbaar.

2. HandelsmogelijkhedenProducten:Aandelen, Beleggingsfondsen, CFD’s, Indextrackers, Obligaties, Turbo’s.

Het aanbod van beleggingsfondsen en indextrackers is (nog) niet toegespitst op Nederlandse beleggers. Onder Nederlandse beleggers populaire fondsen ontbreken in het aanbod. Voor de fondsen die wel beschikbaar zijn betalen beleggers door de distributievergoeding aanzienlijk hogere fondskosten dan bij andere Nederlandse brokers.

Aantal beurzen: Op dit punt is er een groot verschil met andere brokers. Waar bij andere brokers uw orders worden uitgevoerd op de beurs uit het land van herkomst, worden bij Flatex alle orders uitgevoerd op één beurs: Tradegate Exchange. Flatex ontvangt voor orders die zij daarheen stuurt, zelf een compensatie van Tradegate. Op deze Duitse beurs worden meer dan 10.000 effecten uit de hele wereld aangeboden. Zo zijn populaire aandelen uit Nederland, de VS en andere Europese landen verkrijgbaar. Een mogelijk voordeel is dat deze beurs elke dag van 8:00 uur tot 22:00 uur open is. Wij raden beleggers echter wel aan om extra scherp te zijn op de bied- en laatspreads en de uitvoering van de orders.

Orderinvoerscherm:Wie een rekening opent bij Flatex zal zien dat de spreads van populaire Nederlandse aandelen op Tradegate op het eerste gezicht even wijd zijn als voor diezelfde aandelen op een andere beurs. Wel is de prijsvorming en liquiditeit minder transparant. Andere brokers bieden vaak een orderboek van 5 levels, Flatex slechts één.

Ordertypes: 8 ordertypes - Limiet, Market, Stop market, Stoplimiet, Trailing stop, Trailing Stop Limit, OCO en Oco limit. 


Shortmogelijkheden: Het is bij Flatex alleen mogelijk om door middel van CFD’s short te gaan. Met beleggen in CFD’s gaan wel grotere risico’s gepaard. De handel in CFD’s is bij Flatex alleen mogelijk indien u risicoklasse E selecteert.

Handelen met marge: Bovenstaande geldt ook ten aanzien van het handelen met marge.

Valutatransacties: Flatex heeft een wereldwijd aanbod van effecten genoteerd in Euro’s. Zo hoeft u voor Amerikaanse aandelen bijvoorbeeld geen vreemde dollars aan te houden of de valuta te converteren; deze aandelen zijn in euro’s verhandelbaar. Hiermee bespaart u op de valutakosten. Voor eventuele transacties in niet-euro genoteerde producten wikkelt Flatex een valutaconversie af. Voor een conversie van euro naar dollar betaalt u bijvoorbeeld een opslag van 0,004, wat neerkomt op kosten van 0,34%.

3. Extra Functionaliteiten


Educatie: Geen

Agenda: Geen

Nieuws: Geen

Portefeuille: In uw portefeuilleoverzicht beheert u uw portefeuille en houdt u uw resultaten bij.

Favorietenlijst: Ja, genaamd Watchlist.


Schaduwportefeuille: Nee

Zakelijke rekening: Nee

Demoaccount: Nee, alleen voor een CFD-rekening kan een demo account aangemaakt worden.

Handelsplatform:
Website, App

Mobiel beleggen: Android App, iOS App


Flatex een geschikte broker voor u?


Flatex biedt een eenvoudig handelsplatform. De broker kan de dienst goedkoop aanbieden door enerzijds het platform simpel te houden. Anderzijds doordat verdiend wordt aan provisies, wat impact kan hebben op indirecte kosten als spread- en fondskosten. Flatex is daarom niet geschikt voor beginners of fondsbeleggers.

                                                    


 Toelichting
Meest geschikt voor:
Ervaren belegger
Specialiteit broker:Gratis aandelentransacties


De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement