Degiro is in 2008 opgericht door vijf oud Binck-medewerkers. De focus van Degiro lag aanvankelijk op diensten voor de zakelijke markt. Sinds september 2013 is het echter ook voor particuliere beleggers mogelijk om te handelen op het platform van Degiro. Sinds de start in Nederland biedt Degiro tarieven die ver onder de huidige markttarieven liggen. De tarieven die u betaalt zijn afhankelijk van het account dat u kiest. U heeft de keuze uit basic, active en trader. Bij deze accounts gaat u akkoord dat Degiro uw effecten uitleent, het zogenoemde “securities lending”. Dit betekent dat uw effecten kunnen worden uitgeleend aan derden. Dit brengt een extra risico met zich mee, namelijk het risico om uw beleggingstegoeden te verliezen. Het uitlenen van effecten is naast de transactiekosten een extra bron van inkomsten voor Degiro. Mede hierdoor kunnen de transactiekosten laag worden gehouden.

U kunt bij aanmelding ook voor een zogenoemde Custody account kiezen. Uw effecten worden dan niet uitgeleend. Er gelden dan wel andere tarieven en u kunt in minder producten handelen.

Het handelsplatform van Degiro is een eenvoudige webtrader met basisfunctionaliteiten en een aantal tools. Het platform biedt uitgebreide handelsmogelijkheden. U kunt handelen in aandelen, opties, futures, obligaties, turbo’s, beleggingsfondsen en trackers. Afhankelijk van het type product zijn er ruim 50 beurzen beschikbaar (beleggen gaat gepaard met risico).

BeoordeeldDegiro is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NL Degiro is geen bank en aangehouden liquiditeiten vallen daarmee niet onder het depositogarantiestelsel.
AFM vergunning NL Onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).
KIFID registratie Geregistreerd bij het KIFID en de uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NL Ook vele andere Europese talen.
Niet uitlenen effecten / Bij Degiro wordt het uitlenen van effecten standaard gedaan. Degiro is daarbij altijd de tegenpartij en stelt 104% collateraal beschikbaar. Er kan daarom pas schade voor de klant ontstaan op het moment dat zowel de inlenende partij als Degiro failliet gaan. Daarbij is de schade voor de klant beperkt tot het verschil in waarde tussen de uitgeleende effecten en het collateraal. Wanneer u niet wilt dat uw effecten worden uitgeleend kunt u ook kiezen voor het Custody profiel. Kosten en handelsmogelijkheden zijn dan wel minder gunstig. De verschillen tussen de handelsprofielen zijn terug te vinden in de review.
GRATIS realtime koersinformatie Alleen voor Euronext (Amsterdam, Brussel, Lissabon, Parijs), Frankfurt, CME (VS) en CHI-X gratis realtime koersinformatie. Voor overige beurzen kunt u tegen betaling een realtime koersabonnement afsluiten.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividend Cashdividend en couponverwerking gratis. Stock dividend € 7,50 per dividend. Let op: wanneer u kiest voor het Custody profiel betaalt u €1,00 + 3,00% per dividenduitkering (maximaal 10,00%).
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties 1 euro per contract
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten / Overboeken van Degiro naar een andere broker. Kostprijs met minimum van € 100 per regel. Van een andere broker naar Degiro €10,- per regel, gratis voor portefeuilles >€3000,-.
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten / Voor sommige beurzen gelden kosten voor het opzetten van handelsmogelijkheden. Dit is 2,50 euro per jaar per beurs (max 0,25% de jaarlijkse maximale accountwaarde). Voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel gelden deze kosten niet. Ook is het mogelijk dat u een negatief rendement maakt op aangehouden liquiditeiten.
Overige voorwaarden / Voor transacties in Trackers (ETF's), Beleggingsfondsen, Obligaties en Hefboomproducten binnen de Kernselectie worden geen transactiekosten gerekend indien u voldoet aan de fair use policy. De Kernselectie bestaat uit ongeveer 200 ETF's, 200 Beleggingsfondsen, 70 obligaties en 30 onderliggende waardes waarvan u in hefboomproducten kunt handelen. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Degiro heeft in juli 2020 een boete van 300.000 euro gekregen van de AFM omdat de broker haar klanten aan grote risico’s heeft blootgesteld. Door belangenverstrengeling tussen Degiro en HiQ Invest -een hedgefund en tevens klant van Degiro waarvan Degiro mede-eigenaar is – hebben beleggers hun effecten feitelijk als onderpand gegeven, zonder dat ze daarvoor toestemming hadden gegeven. HiQ Invest nam teveel risico en had voortdurend tekorten, terwijl de instrumenten van HiQ Invest in een stichting werden bewaard waar ook de financiële instrumenten van alle andere cliënten van DeGiro werden bewaard.

Degiro
Naam aanbieder
Degiro
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
Degiro B.V.
Jaar actief
2008
Vestiging(en)
Amsterdam
Onderscheidingen
48 internationale awards

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement