DEGIRO is één van de bekendste aanbieders in Nederland op het gebied van zelf beleggen. Het handelsplatform biedt uitgebreide handelsmogelijkheden tegen lage kosten. U kunt handelen in aandelen, opties, futures, obligaties, turbo’s, beleggingsfondsen en trackers. Afhankelijk van het type product zijn er ruim 50 beurzen beschikbaar. Belangrijk om te weten is dat DEGIRO werkt volgens het execution-only principe, wat inhoudt dat u zelf de beleggingen moet doen, en dat DEGIRO hierin niet adviseert.

DEGIRO is in 2008 opgericht door vijf oud Binck-medewerkers. De focus van DEGIRO lag aanvankelijk op diensten voor de zakelijke markt. Sinds september 2013 is het echter ook voor particuliere beleggers mogelijk om te handelen op het platform van DEGIRO. Sinds de start in Nederland biedt DEGIRO tarieven die ver onder de huidige markttarieven liggen. De tarieven die u betaalt zijn afhankelijk van het account dat u kiest. U heeft de keuze uit basic, active en trader. Bij deze accounts gaat u akkoord dat DEGIRO uw effecten uitleent, het zogenoemde “securities lending”. Dit betekent dat uw effecten kunnen worden uitgeleend aan derden. Dit brengt een extra risico met zich mee, namelijk het risico om uw beleggingstegoeden te verliezen. Het uitlenen van effecten is naast de transactiekosten een extra bron van inkomsten voor DEGIRO.

In 2019 werd DEGIRO overgenomen door de Duitse online broker Flatex. Beide brokers bleven met hun eigen merknaam en handelsplatform actief in Nederland. Wel hebben Nederlandse klanten sinds de overname een eigen geldrekening bij FlatexDEGIRO bank.

DEGIRO biedt ook de mogelijkheid om een aanvullend pensioen op te bouwen, met fiscale voordelen. U opent dan een pensioenrekening bij DEGIRO en belegt zelf uw geld, om op die manier uw vermogen te laten groeien. Uw maximale (periodieke) inleg is gebonden aan uw jaarruimte.

DEGIRO in opspraak
DEGIRO kwam de afgelopen jaren meerdere keren in opspraak. De broker werd door de AFM op de vingers getikt vanwege belangenverstrengeling en het niet op orde hebben van vermogensscheiding. Daarnaast oordeelde het financieel klachteninstituut Kifid dat DEGIRO tekortschiet in de dienstverlening. Ondertussen werd DEGIRO overgenomen door het Duitse Flatex. Na meerdere conflicten met de Nederlandse toezichthouder maakte FlatexDEGIRO in 2021 de overstap naar de Duitse toezichthouder. Dit biedt DEGIRO o.a. de mogelijkheid om orders van klanten door te verkopen, iets waar de AFM op tegen is. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat DEGIRO in de beoordeling is gezakt van 4 naar 3 sterren.

Let op: het is momenteel niet mogelijk om een zakelijke rekening te openen bij DEGIRO.

BeoordeeldDEGIRO is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke broker wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt over de organisatie, dienstverlening(en), voorwaarden en kosten krijgt de partij een beoordeling.

LET OP: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.


Beoordeling
Toelichting
Bankvergunning NLDEGIRO is geen Nederlandse bank en aangehouden liquiditeiten vallen daarmee niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Moederbedrijf Flatex heeft wel een bankvergunning in Duitsland. Het beursgenoteerde FlatexDEGIRO is in Nederland geregistreerd als ‘bijkantoor’ bij De Nederlandsche Bank, waardoor in Nederland de diensten mogen worden aangeboden via de Duitse vergunning. Geld op een DEGIRO geldrekening bij FlatexDEGIRO Bank AG wordt beschermd tot een bedrag van €100.000 via het Duitse depositogarantiestelsel. DEGIRO valt ook onder het Duitse beleggerscompensatiestelsel, dat eventuele verliezen uit niet-geretourneerde activa compenseert tot 90% (met een maximum van €20.000).
AFM vergunning NLPer 22 april 2021 heeft FlatexDEGIRO zich laten registreren als bijkantoor in Nederland. De flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, die opereert onder de naam DEGIRO, is de Nederlandse vestiging van flatexDEGIRO Bank AG. flatexDEGIRO Bank AG staat primair onder toezicht van de Duitse de Duitse toezichthouder Bundesanstalt für Finanzaufsichtsaufsicht (BaFin).Dit betekent dat flatexDEGIRO Bank Dutch Branch in Nederland opereert via de Duitse vergunning en daarmee niet meer onder rechtstreekse controle van de AFM en DNB valt. In Nederland staat flatexDEGIRO Bank Dutch Branch wel onder integriteitstoezicht van DNB en gedragstoezicht van de AFM.
KIFID registratie Geregistreerd bij het KIFID en de uitspraken worden als bindend geaccepteerd.
Klantenservice NLOok vele andere Europese talen.
Niet uitlenen effecten / Bij DEGIRO wordt het uitlenen van effecten standaard gedaan. DEGIRO is daarbij altijd de tegenpartij en stelt 104% collateraal beschikbaar. Er kan daarom pas schade voor de klant ontstaan op het moment dat zowel de inlenende partij als DEGIRO failliet gaan. Daarbij is de schade voor de klant beperkt tot het verschil in waarde tussen de uitgeleende effecten en het collateraal.
GRATIS realtime koersinformatieAlleen voor Euronext (Amsterdam, Brussel, Lissabon, Parijs), Frankfurt, CME (VS) en CHI-X gratis realtime koersinformatie. Voor overige beurzen kunt u tegen betaling een realtime koersabonnement afsluiten.
GRATIS uitbetaling cash- en stockdividendCashdividend en couponverwerking gratis. Stock dividend € 7,50 per dividend. Let op: wanneer u in het verleden heeft gekozen voor het Custody profiel betaalt u €1,00 + 3,00% per dividenduitkering (maximaal 10,00%).
GRATIS uitoefening / toewijzing van opties1 euro per contract
GEEN inactivity fee
GRATIS deponeren / overboeken effecten / Overboeken van DEGIRO naar een andere broker. Kostprijs met minimum van € 100 per regel. Van een andere broker naar DEGIRO €10,- per regel, gratis voor portefeuilles >€3000,-.
GEEN betaalrekening verplicht
Geen CFD broker
Overige kosten / Voor transacties in Trackers (ETF's), Beleggingsfondsen, Obligaties en Hefboomproducten binnen de Kernselectie worden geen transactiekosten gerekend indien u voldoet aan de fair use policy. De Kernselectie bestaat uit ongeveer 200 ETF's, 200 Beleggingsfondsen, 70 obligaties en 30 onderliggende waardes waarvan u in hefboomproducten kunt handelen. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor sommige beurzen gelden kosten voor het opzetten van handelsmogelijkheden. Dit is 2,50 euro per jaar per beurs (max 0,25% de jaarlijkse maximale accountwaarde). Voor Euronext Amsterdam en Euronext Brussel gelden deze kosten niet. Ook is het mogelijk dat u een negatief rendement maakt op aangehouden liquiditeiten.
Overige voorwaarden DEGIRO heeft in juli 2020 een boete van 300.000 euro gekregen van de AFM omdat de broker haar klanten aan grote risico’s heeft blootgesteld. Door belangenverstrengeling tussen DEGIRO en HiQ Invest -een hedgefund en tevens klant van DEGIRO waarvan DEGIRO mede-eigenaar is – hebben beleggers hun effecten feitelijk als onderpand gegeven, zonder dat ze daarvoor toestemming hadden gegeven. HiQ Invest nam teveel risico en had voortdurend tekorten, terwijl de instrumenten van HiQ Invest in een stichting werden bewaard waar ook de financiële instrumenten van alle andere cliënten van DEGIRO werden bewaard.

DEGIRO
Naam aanbieder
DEGIRO
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Onderdeel van
flatexDEGIRO Bank AG
Jaar actief
2008
Vestiging(en)
Amsterdam
Onderscheidingen
80 internationale awards

De beste broker vinden?Vergelijk brokers

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement