Wijs & van Oostveen is opgericht in 1987 en is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Al meer dan 30 jaar is Wijs & van Oostveen voor haar cliënten actief op de internationale financiële markten. Daarbij is innovatie altijd een speerpunt geweest. Financiële markten ontwikkelen zich constant, waardoor ook weer meer kansen ontstaan. Beleggers hebben bij Wijs & van Oostveen de keuze uit 5 beleggingsmogelijkheden:

- Rotatiebeleggen
Niet pieken. Maar ook niet dalen. Daar staat Rotatiebeleggen voor. Streven naar een geleidelijke groei van het vermogen. Vermogensbeheer met meer rust.
- Innovation Asset Management
Vermogensbeheer, waarbij beleggen in aandelen van innovatieve en snelgroeiende bedrijven centraal staat. Met als doel zo optimaal mogelijk te profiteren van de huidige ontwikklelingen.
- Trend Invest
Gemakkelijk en efficiënt beleggen in 18 snelgroeiende trens zoals Robotica, blockchain, zonne-energie, online shopping en Biotech
- JOUW
Bij JOUW kan je aan de slag om je eigen aanvullend pensioen op te bouwen. Maar ook om je opgebouwde pensioenkapitaal om te zetten in een aanvullende pensioenuitkering.
- W&O beleggingsfondsen
Daarnaast biedt Wijs & van Oostveen Fund Management ook 4 beleggingsfondsen aan.

De vermogensbeheer dienstverleningen zijn voor iedere belegger beschikbaar vanaf een minimale inleg van € 100.000,- voor Rotatiebeleggen en € 250.000,- voor Innovation Asset Management

BeoordeeldWijs & van Oostveen is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Wijs
Naam aanbieder
Wijs & van Oostveen
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Wijs & Van Oostveen B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1987
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Wijs & van Oostveen


Inleiding beleggingsbeleid

Het karakter van Rotatiebeleggen is vermogensbeheer waarbij een geleidelijke groei wordt nagestreefd. Het doel hierbij is een gestage groei te realiseren, door de (economische) cyclus heen. Bij deze beleggingsdienstverlening wordt alleen gewerkt met ETF’s en een liquiditeitenfonds..

1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert de beleggingsonderneming haar dienstverlening?

a) Beleggingsrendement kan niet worden behaald zonder het nemen van risico
Om de doelstellingen van cliënten te bereiken is op lange termijn een rendement nodig dat hoger is dan de risicovrije rente. De reden om in aandelen of andere beleggings-categorieën met een hoger risico te beleggen is dan ook een hoger verwacht rendement op lange termijn.
b) Strategische Asset Allocatie (SAA) is een belangrijke keuze in het beleggingsproces
Binnen de randvoorwaarden, zoals het maximaal te lopen risico, het verwacht rendement en het beleggingsprofiel, is de SAA de belangrijkste component in de realisatie van het rendement. Verschillende onderzoeken tonen onafhankelijk van elkaar aan dat de SAA voor circa 90% verantwoordelijk is voor het behaalde beleggingsresultaat op de lange termijn.
c) Diversificatie voegt waarde toe zonder rendement te kosten
Spreiding over verschillende beleggingscategorieën, stijlen en regio’s is een effectieve manier om de verhouding tussen rendement en risico op portefeuilleniveau te verbeteren. Het risico per beleggingscategorie wordt hierdoor niet kleiner, maar wel op het niveau van de totale portefeuille zonder dat hier verwacht rendement voor hoeft te worden ingeleverd.
d) Niet alle financiële markten zijn volledig efficiënt: daarom actief beleid
Financiële markten bieden over tijd vaak geen juiste afspiegeling van onderliggende rendements- en risicofactoren. De zogenaamde Tactische Asset Allocatie, namelijk het tijdelijk ophogen of verlagen van een beleggingscategorie, regio of individuele positie vanwege een omstandigheid die een afwijking van de Strategische Asset Allocatie rechtvaardigt, kan relatieve waarde toevoegen aan de portefeuille in de vorm van hoger rendement of het verminderen van risico.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?

Voor de keuze van beleggingscategorieën wordt bij Rotatiebeleggen periodiek gekeken naar macro-economische cijfers en koerspatronen (technische analyse). Op basis hiervan wordt de verdeling vastgesteld tussen de mogelijke categorieën: aandelen, goud, obligaties en liquiditeiten. Met dit brede universum aan beleggingscategorieën wordt beoogd door de verschillende economische cycli heen tot een geleidelijk en (absoluut) positief beleggingsresultaat te komen.
Bij het beleggingsbeleid kan een onderscheid worden gemaakt in een wisselend en vast gedeelte. De helft van de portefeuille kent een wisselende samenstelling, waarbij deze samenstelling afhankelijk is van de vooruitzichten op de financiële markten. Zo kan er bij goede vooruitzichten meer in aandelen worden belegd, terwijl er bij slechte vooruitzichten juist minder of niet in aandelen wordt belegd. De andere helft van de portefeuille kent een vaste samenstelling. De keuze van beleggingscategorieën is hierbij puur afhankelijk van het gekozen beleggingsprofiel. De ‘rebalancing’ van de portefeuille vindt periodiek plaats.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

Rotatiebeleggen belegt in (mix van) een viertal ETF’s en een liquiditeitenfonds:
Amundi MSCI World ETF
Lyxor MSCI Emerging Markets ETF
WisdomTree Physical Gold ETF
Lyxor Euro Government Bond ETF
DGLS Managed Euro Fund


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Wijs & van Oostveen


Doorlopende kosten
Periodieke kostenU betaalt jaarlijks 0,10% aan overige kosten. Hieronder vallen o.a. de administratiekosten en de toezichtkosten.
BeheerfeeAfhankelijk van het risicoprofiel betaalt u een vaste managementfee (incl. btw) per jaar over de waarde van het belegd vermogen van:

Zeer behoudend: 0,80%
Behoudend: 0,90%
Behoudend Offensief: 0,95%

Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefeegeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Wijs & van Oostveen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Dit betreft het NETTO rendement van de modelportefeuilles waar Wijs & van Oostveen mee werkt. Het grootste deel van de cliënten van volgt een van deze modelportefeuilles. De modelportefeuilles zijn representaties voor de portefeuilles van het merendeel van de cliënten

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer BehoudendBehoudendBehoudend Offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-12,8%
-12,8%
-11,1%
2021
-0,3%
2,9%
15,1%
Inzicht in alle rendementen van Wijs & van Oostveen?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Wijs & van Oostveen


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Martijn Meijer
Directeur Vermogensbeheer
Studie Bedrijfswetenschappen (VU) + 15 jaar relevante werkervaring in de financiële sector Sinds 2015 Directeur Vermogensbeer Wijs & van Oostveen
Dhr. Robert Schuckink Kool
Chief Investment Officer
Studie Economie (UvA, Amsterdam) + 25 jaar relevante werkervaring in de financiële sector Sinds 2007 Chief Investment Officer (CIO) bij Wijs & van Oostveen
Dhr. Steven Sarphatie
Algemeen Directeur
25 jaar relevante werkervaring in de financiële sector Sinds 2008 Algemeen Directeur Wijs & van Oostveen


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement