Wijs & van Oostveen vermogensbeheer

Wijs & van Oostveen is opgericht in 1987 en is gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam. Al meer dan 30 jaar is Wijs & van Oostveen voor haar cliënten actief op de internationale financiële markten. Daarbij is innovatie altijd een speerpunt geweest. Financiële markten ontwikkelen zich constant, waardoor ook weer meer kansen ontstaan. Beleggers hebben bij Wijs & van Oostveen de keuze uit 5 beleggingsmogelijkheden:

- Rotatiebeleggen
Niet pieken. Maar ook niet dalen. Daar staat Rotatiebeleggen voor. Streven naar een geleidelijke groei van het vermogen. Vermogensbeheer met meer rust.
- Innovation Asset Management
Vermogensbeheer, waarbij beleggen in aandelen van innovatieve en snelgroeiende bedrijven centraal staat. Met als doel zo optimaal mogelijk te profiteren van de huidige ontwikklelingen.
- Trend Invest
Gemakkelijk en efficiënt beleggen in 18 snelgroeiende trens zoals Robotica, blockchain, zonne-energie, online shopping en Biotech
- JOUW
Bij JOUW kan je aan de slag om je eigen aanvullend pensioen op te bouwen. Maar ook om je opgebouwde pensioenkapitaal om te zetten in een aanvullende pensioenuitkering.
- W&O beleggingsfondsen
Daarnaast biedt Wijs & van Oostveen Fund Management ook 4 beleggingsfondsen aan.

De vermogensbeheer dienstverleningen zijn voor iedere belegger beschikbaar vanaf een minimale inleg van € 100.000,- voor Rotatiebeleggen en € 250.000,- voor Innovation Asset Management

BeoordeeldWijs & van Oostveen is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Wijs
Naam aanbieder
Wijs & van Oostveen
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Wijs & Van Oostveen B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1987
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Wijs & van Oostveen


Bij Rotatiebeleggen wordt gestreefd om de nadruk te leggen op de meest kansrijke beleggingscategorieën. Dit noemt Wijs & Van Oostveen roteren. Dat gebeurt op basis van fundamentele cijfers, zoals de werkgelegenheid, en koerspatronen. Deze gegevens bepalen welke categorieën het meest kansrijk zijn. De verdeling tussen de categorieën is afhankelijk van uw beleggingsprofiel.

De strategie roteert tussen de volgende categorieën:

- aandelen
- obligaties
- goud
- liquiditeiten

De categorieën hebben onderling een lage correlatie. Hierdoor wordt een vrijwel gelijksoortig koersverloop voorkomen. En zo is er altijd wel een categorie die beter presteert dan de andere categorieën.

Producten
De beleggingen bij Rotatiebeleggen worden ingevuld met trackers en een liquiditeitenfonds. Het voordeel hiervan is dat tegen lage kosten effectief en breed gespreid kan worden belegd.

De verschillen ten opzichte van het klassiek vermogensbeheer
De klassieke benadering van vermogensbeheer geeft een beleggingsprofiel aan waarin de verhouding (aandelen, obligaties et cetera) altijd min of meer hetzelfde is en waarbij er altijd vol belegd is. Bij Rotatiebeleggen wordt meer nadruk gelegd op zaken die op dat moment de beste vooruitzichten hebben. En de werking van Rotatiebeleggen kan er ook toe leiden dat er een flinke cashpositie wordt aangehouden. Dat zien we meestal in onrustige beursperioden. Dat is zeer ongebruikelijk bij het klassieke vermogensbeheer.


Geen
Actief
Modelportefeuille
Waardebehoud
Aandelen, Indextrackers, Obligaties
Nee
Binck Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Wijs & van Oostveen


Doorlopende kosten
Periodieke kostenU betaalt jaarlijkse administratiekosten van €75,- per jaar en de toezichtskosten van €30,- per jaar
BeheerfeeVaste vergoeding van 0,8% tot 0,95% per jaar over de waarde van het belegd vermogen, afhankelijk van het risicoprofiel.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Wijs & van Oostveen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielZeer BehoudendBehoudendBehoudend Offensief
2022
-
-
-
2021
-0,3%
2,9%
15,1%
2020
2,9%
5,5%
0,6%
2019
7,6%
9,7%
16%
2018
-1,6%
-3,7%
-6,9%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Wijs & van Oostveen


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Martijn Meijer
Directeur Vermogensbeheer
De heer Robert Schuckink Kool
Hoofd research
De heer Steven Sarphatie
Algemeen Directeur


Wijs & van Oostveen

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement