Wealtheon (2005) is een vermogensbeheerder met als specialiteit internationaal vermogensbeheer voor vermogende particuliere en (semi-)institutionele beleggers. Dankzij de samenwerking met internationale dienstverleners op juridisch, fiduciair en fiscaal gebied is het mogelijk een totaalservice aan te bieden. Wealtheon heeft kantoren in Brussel (hoofdkantoor), Eindhoven en Genève.

Het beleggen van vermogen doet Wealtheon aan de hand van verschillende beleggingsstrategieën. Fundamentele en technische analyses van het wereldwijde economische klimaat zijn hiervoor de basis ingrediënten. Bij het kiezen van de beleggingscategorieën hanteert het zowel de 'asset allocatie' als de regio- en sectorallocatie. Zo creëert het een gespreide beleggingsportefeuille omgebouwd uit vastrentende waarden, zakelijke waarden, grondstoffen, edelmetalen en onroerend goed. Door toevoeging van indexinstrumenten en (lange termijn) opties streeft het ernaar uw rendement te verhogen. Hierbij belegt het niet in fondsen van derden, maar in liquide en dagelijks verhandelbare effecten.

BeoordeeldWealtheon Vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Wealtheon
Naam aanbieder
Wealtheon Vermogensbeheer
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Wealtheon N.V. (Nederland)
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Eindhoven, Brussel, Genève
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Wealtheon Vermogensbeheer


Wealtheon hanteert een eigen ontwikkelde anti-cyclische beleggingsstijl. Anticiperend op een verwachte verbetering of verslechtering van het economische klimaat, passen zij de verdeling van de beheerde gelden over de diverse categorieëen en sectoren aan. De risico's van dergelijke aanpassingen worden hierbij continue geëvalueerd. Wealtheon is bewust geen voorstander van een jarenlange buy & hold-strategie maar ook zeker geen voorstander van daghandel.
Om het hiervoor genoemde anti-cyclische beleid uit te voeren, volgen zij dagelijks wereldwijd ruim 350 macro-economische indicatoren. De beoordeling en interpretatie van de trendmatige ontwikkeling van deze indicatoren wordt vervolgens omgezet in een oordeel over het beleggingsklimaat en de tactische aandelenweging t.o.v. de strategische weging. Hiernaast worden continenten, segmenten, sectoren, bedrijven en rentes, valuta en beursindices op absolute en relatieve wijze beoordeeld.

Wealtheon neemt geen actief beheerde beleggingsfondsen, hedge funds of zogenaamde fund of funds in de portefeuilles op. Dit zou namelijk betekenen dat het feitelijke beheer eigenlijk wordt uitbesteed aan een externe fondsbeheerder waardoor het resultaat afhangt van een derde. Daarnaast brengt het opnemen van fondsen in een portefeuille extra beheerkosten voor de cliënt met zich mee. Wealtheon houdt het beheer volledig in eigen hand. Hun overtuiging is namelijk dat zij uiteindelijk door de cliënt zijn aangesteld als vermogensbeheerder.

In het totale beleggingsproces van Wealtheon staat risicobeheersing volgens Wealtheon op een hoog niveau. Het tijdig verlagen van bijvoorbeeld de weging in aandelen of het reduceren van de gemiddelde looptijd van uw beleggingen in obligaties kan hierbij essentieel zijn. Wealtheon hanteert daarom in haar beleggingsprofielen ruime bandbreedtes om actief posities te kunnen verkopen/verkopen en liquiditeiten op/af te bouwen.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Negatieve uitsluitingWealtheon hanteert de ESG-uitgangspunten voor het uitsluiten van 'niet-passende' beleggingsinstrumenten.
ActiefRuime bandbreedte beleggingsprofielen aan de 'onderzijde' met als doel snel liquiditeiten op te kunnen bouwen bij een negatief beurssentiment.
ModelportefeuilleDe modelportefeuilles zijn afgestemd op één van de 6 risicoprofielen en vormen het uitgangspunt voor het beleggingsbeleid van elke cliënt. Op verzoek is maatwerk mogelijk in aanvulling op de modelmatige uitvoering van het beheer. Cliënten kunnen negatieve uitsluitingen aan het beleggingsbeleid toevoegen. Daarnaast kan er een voor de cliënt afgestemd cashflow-beleid gevoerd worden.
Duurzaam, WaardebehoudAfhankelijk van de persoonlijke doelstellingen van de cliënt, Afhankelijk van de persoonlijke doelstellingen van de cliënt
Aandelen, Indextrackers, ObligatiesDe portefeuille wordt opgebouwd uit individuele aandelen. Indien en voorzover deze niet toereikend zijn wordt gekozen voor indextrackers (regio- of sectorinvulling), Zie hiervoor, De obligatieportefeuille wordt opgebouwd uit individuele obligaties, aangevuld met indextrackers uit spreidingsoverwegingen.
Nee
Abn Amro, Binck Bank
JaIdentiek beleid cliënten en aandeelhouders Wealtheon
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Wealtheon Vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee bedraagt 0,8% per jaar en is bij vermogens boven de € 5 miljoen maatwerk.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in fee< € 499.999 : 0,30% per jaar€ 500.000 - € 1.999.999 : 0,175% per jaar€ 2.000.000 - € 9.999.999 : 0,125% per jaar> € 10.000.000 : 0,10% per jaar

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Wealtheon Vermogensbeheer rendement


Het getoonde rendement is bruto voor aftrek van de beheerfee, transactiekosten en servicefee.

Het getoonde rendement is op basis van de modelportefeuille.De modellen worden real time bijgehouden en vormen de basis voor de historische rendementen. Uw individuele resultaat kan hier van afwijken. Het model 'Defensief' is pas 1 januari 2009 opgestart. Wealtheon hanteert 6 profielen. In het overzicht staan 5 profielen. Het ontbrekende profiel is 'Vastrentend' en bestaat voor 100% uit obligaties.

ProfielDefensiefBehoudNeutraalGroeiDynamisch
2020
3,3%
3,2%
3,4%
3,5%
4,1%
2019
7,0%
9,8%
14,0%
18,4%
25,8%
2018
-2,4%
-3,2%
-4,5%
-5,5%
-7,3%
2017
2,2%
2,9%
3,9%
4,8%
6,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Wealtheon Vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
dhr. Harald Kleverwal RVB
Senior Vermogensbeheerder
Sinds 2009 werkzaam bij Wealtheon. Voorheen werkzaam als vermogensbeheerder bij Gim Algemeen Vermogensbeheer en Bank Insinger de Beaufort. Lid van het investment committee.
dhr. Armand Creemers
Senior Vermogensbeheerder
Sinds 2014 werkzaam bij Wealtheon. Voorheen werkzaam als vermogensbeheerder bij ABN AMRO bank en Schretlen. Lid van het investment committee.
dhr. Martien Verleg
Beleggingsstrateeg
Sinds 2007 werkzaam bij Wealtheon. Voorheen werkzaam als directeur vermogensbeheer bij Gim Algemeen Vermogensbeheer. Vice-voorzitter van het investment committee.
dhr. Victor Zwart
CEO
Sinds 2005 werkzaam bij Wealtheon. Voorheen werkzaam als vermogensbeheerder bij Gim Algemeen Vermogensbeheer en managing director Bank Insinger de Beaufort (Geneve). Voorzitter van het investment committee.
dhr. Bram Seynaeve
Compliance Officer


Wealtheon Vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement