Wealtheon (2005) is een vermogensbeheerder met als specialiteit internationaal vermogensbeheer voor vermogende particuliere en (semi-)institutionele beleggers. Dankzij de samenwerking met internationale dienstverleners op juridisch, fiduciair en fiscaal gebied is het mogelijk een totaalservice aan te bieden. Wealtheon heeft kantoren in Brussel (hoofdkantoor), Eindhoven en Genève.

Het beleggen van vermogen doet Wealtheon aan de hand van verschillende beleggingsstrategieën. Fundamentele en technische analyses van het wereldwijde economische klimaat zijn hiervoor de basis ingrediënten. Bij het kiezen van de beleggingscategorieën hanteert het zowel de 'asset allocatie' als de regio- en sectorallocatie. Zo creëert het een gespreide beleggingsportefeuille opgebouwd uit vastrentende waarden, zakelijke waarden, grondstoffen, edelmetalen en onroerend goed.

BeoordeeldWealtheon is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Wealtheon
Naam aanbieder
Wealtheon
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Wealtheon N.V. (Nederland)
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Eindhoven, Brussel, Genève
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Wealtheon


Wealtheon hanteert een eigen ontwikkelde anti-cyclische beleggingsstijl. Anticiperend op een verwachte verbetering of verslechtering van het economische klimaat, passen zij de verdeling van de beheerde gelden over de diverse categorieën, regio’s en sectoren aan. De risico's van dergelijke aanpassingen worden hierbij continue geëvalueerd. Wealtheon is bewust geen voorstander van een jarenlange buy and hold-strategie maar is ook zeker geen daghandelaar.

Om het hiervoor genoemde anti-cyclische beleid uit te voeren, volgen zij dagelijks wereldwijd ruim 350 macro-economische indicatoren. De beoordeling en interpretatie van de trendmatige ontwikkeling van deze indicatoren wordt vervolgens omgezet in een oordeel over het beleggingsklimaat en de tactische aandelenweging t.o.v. de strategische weging. Hiernaast worden continenten, segmenten, sectoren, bedrijven en rentes, valuta en beursindices op absolute en relatieve wijze beoordeeld. Daarnaast koopt Wealtheon ook externe research in van partijen als Capital Economics en Financiële Diensten Amsterdam.

Wealtheon neemt geen actief beheerde hedge funds of zogenaamde fund of funds in de portefeuilles op. Dit zou namelijk betekenen dat het feitelijke beheer eigenlijk wordt uitbesteed aan een externe fondsbeheerder waardoor het resultaat afhangt van een derde. Daarnaast brengt het opnemen dergelijke fondsen in een portefeuille extra beheerkosten voor de klant met zich mee. Wealtheon houdt het beheer volledig in eigen hand. Hun overtuiging is namelijk dat zij uiteindelijk door de klant zijn aangesteld als vermogensbeheerder.

In het totale beleggingsproces staat risicobeheersing op een hoog niveau. Het tijdig verlagen van bijvoorbeeld de weging in aandelen of het reduceren van de gemiddelde looptijd van uw beleggingen in obligaties kan hierbij essentieel zijn. Wealtheon hanteert daarom in haar beleggingsprofielen ruime bandbreedtes om actief posities te kunnen verkopen/verkopen en liquiditeiten op/af te bouwen.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.


Negatieve uitsluitingWealtheon heeft een ethische restrictie opgenomen door niet te beleggen in ondernemingen via aandelen of obligaties waarvan bekend is dat ze hoofdzakelijk actief zijn in de wapen-, tabaks- en gokindustrie of ondernemingen die bekend staan om het niet respecteren van vrouwenrechten of een beroep doen op kinderarbeid.
ActiefRuime bandbreedte beleggingsprofielen aan de 'onderzijde' met als doel snel liquiditeiten op te kunnen bouwen bij een negatief beurssentiment.
Maatwerk, ModelportefeuilleVoor portefeuilles boven de € 5.000.000 zijn maatwerkmandaten mogelijk., De modelportefeuilles zijn afgestemd op één van de 6 risicoprofielen en vormen het uitgangspunt voor het beleggingsbeleid van elke cliënt. Op verzoek is maatwerk mogelijk in aanvulling op de modelmatige uitvoering van het beheer. Cliënten kunnen negatieve uitsluitingen aan het beleggingsbeleid toevoegen. Daarnaast kan er een voor de cliënt afgestemd cashflow-beleid gevoerd worden.
WaardebehoudAfhankelijk van de persoonlijke doelstellingen van de cliënt
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, ObligatiesDe portefeuille wordt opgebouwd uit individuele aandelen. Indien en voorzover deze niet toereikend zijn wordt gekozen voor indextrackers (regio- , sector- of thema-invulling)., Incidenteel, betreffende fondsmanager dient een bewezen trackrecord te hebben met daadwerkellijk toegevoegde waarde., Zie hiervoor, De obligatieportefeuille wordt opgebouwd uit individuele obligaties, aangevuld met indextrackers uit spreidingsoverwegingen.
Nee
Abn Amro, Saxo Bank
JaIdentiek beleid cliënten en aandeelhouders Wealtheon
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Wealtheon


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (excl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
0,85% tot € 1 miljoen
0,80% van € 1 miljoen tot € 2 miljoen
0,75% van € 2 miljoen tot € 3 miljoen
0,70% van € 3 miljoen tot € 4 miljoen
0,65% van € 4 miljoen tot € 5 miljoen
0,60 % vanaf € 5 miljoen (maatwerk)
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeBij Wealtheon heb je de keuze tussen 2 depotbanken (ABN Amro en BinckBank)

All-in fee bij ABN Amro (btw vrij)
€500.000 - €1.999.999 = 0,25% (per jaar)
€2.000.000 - €9.999.999 = 0,19% (per jaar)
> €10.000.000 = 0,13% (per jaar)

All-in fee bij BinckBank (btw vrij)
< €499.999 = 0,30% (per jaar)
€500.000 - €1.999.999 = 0,175% (per jaar)
€2.000.000 - €9.999.999 = 0,125% (per jaar)
> €10.000.000 = 0,10% (per jaar)

*Kosten op basis van BinckBank

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Wealtheon rendement


Het getoonde rendement is bruto voor aftrek van de beheerfee, transactiekosten en/of eventuele servicefee. De individuele portefeuille resultaten zullen hier van afwijken gezien de (verwchillende) kosten.

Het getoonde rendement is op basis van de betreffende modelportefeuille bepaald. De modellen worden real time bijgehouden in Eximius en vormen de basis voor de historische rendementen maar ook voor het rebalansen van de client portefeuilles. Wealtheon hanteert 7 risicoprofielen. In het overzicht staan 5 profielen. De ontbrekende profielen zijn 'Vastrentend' (100% uit obligaties) en Dynamisch+ (100% aandelen / altijd vol belegd).

ProfielDefensiefBehoudNeutraalGroeiDynamisch
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
7,3%
11,9%
19,8%
27,4%
32,9%
Inzicht in alle rendementen van Wealtheon?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Wealtheon


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
dhr. Harald Kleverwal RVB
Senior Vermogensbeheerder
Sinds 2009 werkzaam bij Wealtheon. Voorheen werkzaam als vermogensbeheerder bij Gim Algemeen Vermogensbeheer en Bank Insinger de Beaufort. Lid van het investment committee.
dhr. Armand Creemers
Senior Vermogensbeheerder
Sinds 2014 werkzaam bij Wealtheon. Voorheen werkzaam als vermogensbeheerder bij ABN AMRO bank en Schretlen. Lid van het investment committee.
dhr. Victor Zwart
CEO
Sinds 2005 werkzaam bij Wealtheon. Voorheen werkzaam als vermogensbeheerder bij Gim Algemeen Vermogensbeheer en managing director Bank Insinger de Beaufort (Geneve). Voorzitter van het investment committee.
dhr. Bram Seynaeve
Compliance Officer
Sinds 2015 werkzaam bij Wealtheon en verantwoordellijk voor alle Legal, Regulatory en Compliance zaken.
dhr. Hennie Bastiaans
Managing Director
In 2020 gestart bij Wealtheon als Managing Director Nederland. Voorheen werkzaam geweest als wealthmanager bij Banque Eric Sturdza Sa. en 40 jaar bij ING Bank met als laatste functie directeur ING Private Banking regio Zuid.
dhr. Albert Peters
Senior Relationship Mngr
In 2021 gestart als Senior Relationship Manager bij Wealtheon. Voorheen ruim 28 jaar werkzaam geweest bij ING Bank als private banker.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement