Van Lawick & Co. vermogensbeheer

Van Lawick & Co. Vermogensbeheer is opgericht in 1997 door Willem P. Baron van Lawick van Pabst. De heer Van Lawick vertrok in 2005 als directielid. De naam is gebleven. De huidige samenstelling van Van Lawick & Co. kreeg gestalte in 2008. Bart van Dam en Willem van Steenbergen ontmoetten elkaar en besloten de onderneming nieuw leven in te blazen. Om “private banking” te bieden zoals het bedoeld is: financieel advies met oprechte belangstelling voor de cliënt. Later volgden Erik Couperus en Pieter Moll, die beiden hetzelfde ideaal nastreven. Vandaag de dag complementeert Linda Zuijderwijk het team dat samen met de cliënten Van Lawick & Co. vormt. Van Lawick & Co. opereert volstrekt onafhankelijk en behoort momenteel tot de grotere spelers op de Nederlandse markt van zelfstandige vermogensbeheerders. In Den Haag gevestigd, actief in heel Nederland.

BeoordeeldVan Lawick & Co. is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Van
Naam aanbieder
Van Lawick & Co.
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Van Lawick & Co. Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Den Haag
Jaar actief
1997
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid Van Lawick & Co.


Op welke beleggingsovertuigingen baseert Van Lawick & Co. haar dienstverlening?

Van Lawick & Co. baseert haar dienstverlening op een aantal belangrijke beleggingsovertuigingen:

1. Strategische asset allocatie: Van Lawick gebruikt analytische modellen en scenario-analyses om te bepalen hoe de middelen verdeeld worden over beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, cash en alternatieven. Deze allocatie vormt het fundament van elke portefeuille.

2. Afwijzing van tactische asset allocatie: Van Lawick past geen tactische asset allocatie toe, omdat dit vaak niet succesvol is en langetermijndoelstellingen in gevaar kan brengen. Ze herwegen echter regelmatig elke portefeuille om het risico-rendementsprofiel te onderhouden.

3. Beperkt voordeel van stock picking: Van Lawick gelooft dat stock picking zelden voordeel biedt boven het beleggen in de index in efficiënte markten, zoals de ontwikkelde Europese en Noord-Amerikaanse markten. Echter, in minder efficiënte markten kunnen actief management strategieën bovengemiddelde rendementen behalen.

4. Core-Satellite benadering: Van Lawick implementeert haar filosofie door de kern van elke portefeuille te beleggen in indexfondsen, terwijl actieve managers geselecteerd worden om extra waarde toe te voegen.

5. Regionale en marktkapitalisatie spreiding: Van Lawick hanteert een specifieke regionale spreiding voor aandelenbeleggingen en investeert ook in beleggingsfondsen die zich richten op zowel grote als kleinere bedrijven.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio' s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

- Beleggingscategorieën: Van Lawick maakt onderscheid tussen vier hoofdcategorieën: aandelen, obligaties, cash en alternatieven. Alternatieven omvatten verschillende subcategorieën, waaronder vastgoed, grondstoffen, infrastructuur en private equity.

- Regio's: Van Lawick heeft een specifieke regionale spreiding voor aandelenbeleggingen. Ongeveer 35-40% van de aandelenbeleggingen is in Noord-Amerika en Europa, terwijl 20-30% wordt geïnvesteerd in overige markten.

- Soort financiële instrumenten: Van Lawick belegt zowel in indexfondsen (passieve beleggingen) als in fondsen die door actieve managers worden beheerd (actieve beleggingen). De kern (core) van elke portefeuille wordt belegd in indexfondsen, terwijl actieve managers (satellites) worden geselecteerd om waarde toe te voegen.
Geen
ActiefIn markten waar de prijsvorming minder efficiënt is, ziet Van Lawick wel mogelijkheden om met actief management rendementen te behalen die boven het marktgemiddelde liggen. Bijvoorbeeld middels investeringen in mid- en smallcap fondsen, ‘emerging market’ fondsen, vastgoed en bepaalde alternatieve beleggingen.
MaatwerkAltijd maatwerk, afgeleid van een portefeuille grid.
Groei Afhankelijk van de wens van de klant zijn alle reële doelen mogelijk.
Aandelen, Indextrackers, Obligaties
Nee
InsingerGilissen, Saxo Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Van Lawick & Co.


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
0,73% tot € 2 miljoen
0,48% over het meerdere vanaf € 2 miljoen

Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee via InsingerGilissen €80 vast + 0,04%, met een maximum van € 1.450 per jaar (BTW vrijgesteld).

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Van Lawick & Co. rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielZeer defensief mandaatDefensief mandaatNeutraal mandaatOffensief mandaatZeer offensief mandaat
2023*
1,2%
3,6%
5%
5,2%
7,2%
2022
-11,5%
-12,8%
-10,1%
-15,1%
-12,6%
2021
-0,1%
8,3%
13,3%
17%
26,3%
2020
0,7%
1,9%
2,0%
3,3%
4,3%
Inzicht in alle rendementen van Van Lawick & Co.?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Van Lawick & Co.


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Willem van Steenbergen Mr
Partner
Willem van Steenbergen (1964) studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In zijn diensttijd volgde hij de officiersopleiding van het Korps Mariniers. Daarna begon hij als accountmanager bij Theodoor Gilissen Bankiers, waar hij tot 2004 in diverse functies werkzaam was, onder meer als directeur van het kantoor in Den Haag en directeur private banking in Amsterdam.Voordat Willem in 2008 toetrad als partner bij Van Lawick & Co. was hij werkzaam als vermogensbeheerder bij Capital at Work en als director Private Investment Management bij NIBC.Gedurende al deze jaren was Willem verantwoordelijk voor het vermogensbeheer voor particuliere relaties, familieondernemingen en stichtingen en verenigingen.
Bart van Dam Drs.
Partner
Bart van Dam (1968) studeerde economie aan de Rijks Universiteit Groningen. Na zijn studie startte hij in Amsterdam als analist bij MeesPierson, waar hij tot 2000 in diverse functies werkzaam was, onder meer als account manager voor de Amerikaanse en Canadese institutionele klanten van het kantoor in New York. In deze rol adviseerde hij pensioenfondsen, verzekeraars en fondsbeheerders bij hun beleggingen in Nederlandse aandelenVoordat Bart in 2005 toetrad als partner bij Van Lawick & Co. werkte hij bij Vopak en Getronics. Bij beide bedrijven was hij als Directeur Investor Relations het aanspreekpunt voor institutionele en particuliere beleggers. In zijn huidige rol bij Van Lawick & Co. is Bart verantwoordelijk voor het vermogensbeheer voor particuliere relaties, pensioenvennootschappen, stichtingen en verenigingen.
Erik Couperus Drs.
Partner
Erik Couperus (1964) studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie had hij diverse werkgevers waaronder een consultancyfirma in Haarlem. In zijn rol als adviseur trad hij op als gesprekspartner voor DGA's, vermogende particulieren en bedrijven op het gebied van oudedagsvoorzieningen, fiscaliteiten en beleggingen. Gedurende dit dienstverband heeft hij zich ontwikkeld tot officieel Financieel Planner (FFP).Vervolgens heeft hij zijn carrière voortgezet bij Theodoor Gilissen Bankiers alwaar hij 11 jaar lang als vermogensbeheerder c.q. beleggingsadviseur werkte.In 2011 trad Erik als partner bij Van Lawick & Co. toe. In die hoedanigheid treedt hij op als vermogensbeheerder en beleggingsadviseur voor vermogende particulieren, DGA's, pensioen vennootschappen en stichtingen.
Pieter Moll Mr, RBA
Partner
Pieter Moll (1966) studeerde rechten aan de Universiteit in Leiden. In zijn diensttijd doorliep hij de officiersopleiding van de Landmacht. Daarna begon hij in 1992 als accountmanager bij Theodoor Gilissen Bankiers te Amsterdam. Gedurende dit dienstverband heeft hij zich ontwikkeld tot gediplomeerd beleggingsdeskundige (RBA). In 2012 is Pieter tevens als Gerechtelijk Deskundige geregistreerd (LRGD).Voordat Pieter in 2013 toetrad als partner bij Van Lawick & Co. heeft hij voor MeesPierson eind jaren '90 het Vermogensregie concept ontwikkeld. Was hij als statutair directeur bij, wederom, Theodoor Gilissen Bankiers, verantwoordelijk voor Private Banking. En heeft hij, samen met een aantal partners, de onderneming Private CFO Services opgericht. Deze onderneming heeft het family office concept 'My Private CFO' ontwikkeld.In zijn huidige rol bij Van Lawick & Co. is Pieter verantwoordelijk voor vermogensregie.


Van Lawick & Co.

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement