Trustus is een actieve vermogensbeheerder, opgericht in 1978 en is gevestigd in Joure, Oegstgeest, Alkmaar en Rijssen. Trustus biedt vermogensbeheer aan vanaf een belegd vermogen van € 200.000. Naast vermogensbeheer beheert Trustus ook een aantal eigen beleggingsfondsen. Deze fondsen zijn vooral gericht op opkomende markten. De beleggingsportefeuilles van Trustus hebben als doel zowel het genereren van inkomen door middel van dividend uitkeringen als groei. Hiervoor wordt belegd in individuele aandelen, beleggingsfondsen en indextrackers die dividend uitkeren. Voor de invulling van de beleggingsfondsen maakt Trustus voornamelijk gebruik van fondsen van derden maar kan ook, zij het in beperkte mate, haar eigen beleggingsfondsen opnemen.
In een persoonlijk gesprek worden de uitgangspunten vastgesteld, zal een scenarioanalyse worden besproken (OPAL) en zal het vermogen verdeeld worden over aandelen, obligaties en liquiditeiten. De beleggingsexperts van Trustus beheren het vermogen en een persoonlijke vermogensmanager bewaakt of de portefeuille aansluit bij de doelstellingen en wensen van de relatie.


BeoordeeldTrustus is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Trustus
Naam aanbieder
Trustus
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Trustus Capital Management B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 200.000,-
Vestiging(en)
Joure, Hilversum, Oegstgeest en Rijssen
Jaar actief
1978
Onderscheidingen
3 aandelenfondsen 5 sterren Morningstar, winnaar Investers Choice Award 2015

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Trustus


Trustus hanteert 4 basisprincipes in haar beleggingsfilosofie:
• Kwaliteit: Trustus focust op de kwaliteit van iedere individuele belegging. Hoe is het gesteld met de balans van een onderneming, de winstgevendheid en waar liggen de risico’s.
• Liquiditeit: Trustus verlangt een goede verhandelbaarheid van de beleggingen onder verschillende omstandigheden. Niet alleen kopen, maar ook kunnen verkopen als dat gewenst is.
• Spreiding: Trustus speculeert nooit op één mogelijk scenario of één individuele belegging. Het opnemen van verschillende categorieën geeft volgens hen kracht aan de portefeuille en het beperkt het risico zonder aan rendementskansen in te boeten.
• Actualiteit: Ze gebruiken wereldwijde waarneembare trends en sentiment voor het leggen van accenten in portefeuilles. Daarmee bedoelen ze niet de waan van de dag, die tot stand komt door angst en hebzucht onder beleggers.

De specialiteit van Trustus is volgens hen 'hoog dividend beleggen', oftewel het selecteren van bedrijven die op basis van een uitstekende winstgevendheid en een solide balans in staat zijn hoge dividenden uit te keren. Bedrijven die hoge dividenden uitkeren houden volgens Trustus in de praktijk permanent rekening met uw belangen, de belangen van de aandeelhouder. Bijkomend voordeel is dat de dividendgroei de inflatie bijhoudt. Trustus beschikt over eigen analisten om bedrijven te selecteren.

Een andere element dat volgens de partij een belangrijke rol speelt in de opbouw van portefeuilles is de wereldwijde spreiding op basis van de omvang van economieën, waardoor ook bedrijven uit opkomende landen goed vertegenwoordigd zijn. Omdat beurzen zich grillig bewegen stellen zij technieken ontwikkeld die trends in de markt kunnen 'lezen';. Zo gebruiken ze het sentiment in de markt om risico toe te voegen of juist te reduceren.

Voor beleggers die het meer om vermogensbehoud te doen is selecteert Trustus risicomijdende beleggingen. In deze portefeuilles spelen de kredietkwaliteit van de obligaties, de rentegevoeligheid van de portefeuille en alternatieve beleggingen een hoofdrol. Risico mijden staat hierin voorop met behoud van perspectief.

Best in class, Combinatie, Negatieve uitsluitingTrustus houdt zo goed mogelijk rekening met ethische aspecten. De individuele bedrijven uit de Trustus modelportefeuille worden gescreend op de 10 criteria uit de United Nations Global Compact Rules. Dit betreffen criteria op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptie. Trustus is voor deze screening een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde bedrijf Sustainalytics, dat gespecialiseerd is in analyses voor duurzaam beleggen.
ActiefActief beleggingsbeleid met zowel indiviuele posities, trackers als beleggingsfondsen
ModelportefeuilleMaatwerk is mogelijk.
Aanvulling inkomen, Groei In combinatie met groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
JaAlleen in de aandelenfondsen wordt belegd en dit voor een gemaximaliseerd percentage van de aandelenportefeuille en voor specifieke regio's.De 3 aandelenfondsen hebben allen 5 sterren van Morningstar
InsingerGilissen
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Trustus


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
1,51% < €250.000
1,21% €250.000 - €500.000
1,09% €500.000- €1.000.000
0,75% > €1.000.000

Mogelijk om te kiezen voor een performance fee van 5%. De beheerfee is dan max. 1,21%.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeTrustus hanteert een all in fee voor transacties en service fee: 0,15% - 0,2% p/jr afhankelijk van grootte vermogen (BTW vrij).

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Trustus rendement


De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van beheerfee, service fee en transactiekosten. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

Het beleggingsbeleid van Trustus vermogensbeheer is sinds 2013 gewijzigd. Het rendement voor deze periode (t/m 2012) biedt daarom geen indicatie voor het succes van het huidige beleggingsbeleid. Klik op het % rendement voor een verdere toelichting.

* De getoonde rendementen over 2021 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielVastrentenddefensiefNeutraaloffensiefagressief
2021*
3,4%
5,3%
8,1%
11,3%
12,3%
2020
4,1%
2,6%
0,4%
-1,4%
-3,1%
2019
7,3%
11,3%
17,3%
24,0%
26,2%
2018
-0,7%
-1,7%
-3,4%
-5,2%
-5,8%
2017
-0,1%
2,5%
6,3%
10,1%
11,1%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Trustus


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Wytze Riemersma
Algemeen Directeur
Dhr Wouter Van Til
Vermogensmanager


Trustus

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement