Rouws & Ceulen

Beoordeling Rouws & Ceulen

Rouws en Ceulen biedt sinds 1984 maatwerk vermogensbeheer aan particulieren, stichtingen en ondernemingen. Gevestigd in Breda, biedt zij verstandig beheer van het vermogen door vakmanschap, gezond verstand en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. De beleggingsfilosofie van Rouws en Ceulen is gebaseerd op het uitgangspunt dat het vermogen voor de klant moet werken, en niet andersom. Daarvoor is volgens Rouws en Ceulen inzet, onderzoek, studie en geduld nodig. Zij laat zich daarom niet leden door emoties, maar belegt het vermogen met verstand.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid
Rouws & Ceulen
Naam aanbieder Rouws & Ceulen Type beheer Individueel beheer
Onderdeel van Rouws en Ceulen, Bureau voor Vermogensbeheer Minimum inlegbedrag € 1.000.000
Vestiging(en) Breda Jaar actief 1986
Onderscheidingen

Beleggingsbeleid Rouws & Ceulen

Rouws en Ceulen belegt het vermogen op zo’n manier dat het vermogen voor de klant werkt, en niet andersom. Hiervoor is inzet, onderzoek en geduld nodig. Beleggen is voor Rouws en Ceulen geen wedstrijd. Ze zijn daarom geen indexvolgers, maar stellen zelf de portefeuilles op. Hierin belegt zij in beursgenoteerde, liquide aandelen en obligaties. Deze selectie wordt verfijnd met optiestrategieën. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een core-sattelite benadering en wordt uitgegaan van kwalitatieve en kwantitatieve criteria.

Samenvatting van de dienstverlening

Duurzaam Vermogensbeheerders kunnen er voor kiezen om bepaalde bekende richtlijnen te volgen op het gebied van duurzaam beleggen. U vindt hier terug welke methode(n) de beheerder volgt. Bij negatieve uitsluiting wordt bijvoorbeeld niet belegd in aandelen van ondernemingen in de wapen-, tabak en alcoholindustrie. Bij best in class wordt er gekeken hoe de individuele ondernemingen per branche scoren ten opzichte van elkaar op criteria als milieubeleid, arbeidsvoorwaarden, personeelsbeleid, en dergelijke. Specialiteit betekent dat de partij expliciet zoekt naar duurzame ondernemingen als invulling van de portefeuille.

Actief vs Passief De methode waarvan de aanbieder overtuigd is om de beste resultaten te halen. U kunt met deze filter een voorkeur voor een van beide methode aangeven. Wij zoeken dan een partij die daar bij aansluit. Actief: Inspelen op marktontwikkelingen, actief op zoek naar meer rendement of minder risico dan de markt. Regelmatig transacties om risico/rendement verhouding te optimaliseren. Passief: De markt zo efficiënt mogelijk volgen. Voorspellen van beurzen is niet mogelijk. Door zo min mogelijk te handelen de kosten laag houden. Dit leidt uiteindelijk tot de beste risico/rendement verhouding.

Portefeuille samenstelling De wijze waarop uw portefeuille is ingericht met verschillende beleggingsproducten. Bij maatwerk krijgt u een portefeuille specifiek ingericht op basis van uw specifieke wensen en voorkeuren. Maatwerk is vaak mogelijk vanaf 100.000 euro of meer. Maatwerk is vaak duurder dan een modelportefeuille. Bij een modelportefeuille belegt u in een portefeuille die voor iedereen met hetzelfde risicoprofiel identiek is.
Maatwerk

Doel beleggingsbeleid Wat is het belangrijkste doel dat u met uw vermogen wil bereiken? Sommige partijen specialiseren zich met hun beleggingsbeleid in bepaalde doelen die u als klant wil bereiken. Geef aan wat u belangrijk vindt en wij zoeken een partij die daar bij aansluit.

Producten Partijen kunnen in verschillende beleggingsproducten beleggen en hebben verschillende specialismen. Heeft u een specifieke voorkeur voor bepaalde beleggingsproducten dan kunt u dat hier aangeven. Dan zoeken wij een partij die daar bij aansluit.
Aandelen, Obligaties, Opties / Futures

Eigen producten Maakt en belegt de aanbieder ook in beleggingsproducten die zij zelf ontwikkelen. De aanbieder verdient dan ook geld in de producten waar hij voor u in belegt.

Depot bank Bank waar de effecten worden aangehouden. Hier kunt u de rekening inzien.

Vermogen partners meebelegd Is het vermogen van de partners ook meebelegd in dezelfde portefeuille waarin u belegt.

Kosten Rouws & Ceulen

Doorlopende kosten
Periodieke kosten Dit zijn de periodiek terugkerende kosten die een aanbieder rekent voor het aanhouden van een rekening of bijvoorbeeld abonnementsdiensten.
Beheerfee Dit is de vergoeding die een aanbieder rekent voor het beheer van de beleggingsportefeuille.
Performance fee Dit is de vergoeding die een aanbieder ontvangt voor het behalen van een bepaald rendement.
Transactiekosten Voor de transacties die gedaan worden in de portefeuille, rekent de aanbieder transactiekosten. Deze kunnen per beleggingsobject verschillen.
Servicefee Voor de bewaring en administratieve afhandeling van de portefeuille rekent de aanbieder een vergoeding. Dit is de service fee of bewaarloon die de aanbieder rekent. Daarnaast vallen onder de service fee vaak beheerhandelingen zoals bijvoorbeeld voor de afwikkeling van dividenden. 
Kosten producten Uw portefeuille kan bestaan uit bijvoorbeeld beleggingsfondsen en/of trackers. Elk van deze producten heeft bepaalde kosten, die tonen we hier. Hieronder valt bijvoorbeeld het salaris van de fondsmanager indien voor u belegd wordt in fondsen en de transactiekosten die binnen een fonds worden gemaakt. Deze kosten worden in de koers van het product verwerkt. Hier bedoelen we mee dat de kosten in mindering worden gebracht op de waarde van de beleggingen. Deze kosten worden niet apart in rekening gebracht door de aanbieder. Wij tonen u hier de verwachte productkosten. Deze kosten betaalt u dus aan de fondseigenaar en zijn meestal geen inkomsten voor de partij. Heeft de partij eigen producten dan zijn uw productkosten dus (extra) inkomsten voor de vermogensbeheerder.
Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille Dit zijn alle kosten die gepaard gaan met het optuigen van een portefeuille als u een rekening opent bij een vermogensbeheerder. Dit zijn bijvoorbeeld de instapkosten voor fondsen en de kosten voor brokers en beurshandelaren (spreads) bij de aankoop van de aandelen en obligaties.
Kosten afbouw portefeuille Hieronder vallen de kosten die verrekend worden als u uw rekening bij een vermogensbeheerder opzegt en de portefeuille wordt geliquideerd. Dit zijn bijvoorbeeld de uitstapkosten voor de fondsen en de kosten voor brokers en beurshandelaren (spreads) bij de verkoop van de aandelen en obligaties.

Rouws & Ceulen rendement

Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Rouws & Ceulen wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Team Rouws & Ceulen

Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 

Dhr. Jan Frederik Ceulen

Vermogensbeheerder

Dhr. Jos Elenbaas

Vermogensbeheerder

Dhr. Mark Wiertz

Vermogensbeheerder

Dhr. Ruud Wiltink

Vermogensbeheerder

Dhr. Peter Krijnen

Compliance Officer (ext)

rouws & ceulen
  • Vergelijk met andere partijen
  • Analyse rendement & kosten
  • Hulp bij uw keuze of overstap
derk de gier klein

Derk de Gier

Senior vermogenscoach

010 3070880 Plan afspraak