Post Vermogensbeheer is opgericht in 2010. Sinds 1 januari 2016 worden de beleggingsstrategieën voor Post Vermogensbeheer aangevuld met de analyses, modellen en strategieën van Invest4You.
De basis voor Post Vermogensbeheer komt voort uit de vraag van de klanten van financieel planners. Post Vermogensbeheer streeft naar een positie op de markt, die anders is dan alle huidige proposities: meer betrokkenheid, meer zekerheid en meer focus op de groei van het vermogen van de klant. De wijze van werken van Post Vermogensbeheer is complementair aan de financiële planning van de relaties. Het kantoor is gevestigd in Vught en daarnaast is er een bezoekadres in Sneek.
Post onderscheidt zich volgens eigen zeggen met pure professionaliteit gecombineerd met een persoonlijke aanpak. Korte lijnen, betrokkenheid en kwaliteit staan bij Post Vermogensbeheer voorop.


Bij Post is het ook mogelijk om fiscaal voordelig te beleggen voor het pensioen. U kunt dan op een geblokkeerde lijfrenterekening vanaf €100,- (periodiek of eenmalig) inleggen in één van de drie risicoprofielen van Post. Daarbinnen wordt actief gehandeld om de beurs te timen via een verdeling van aandelen, obligaties en contant geld.BeoordeeldPost is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Post
Naam aanbieder
Post
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Post Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50.000,-
Vestiging(en)
Vught en een bezoekadres Sneek
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Post


Het beleggingsbeleid van Post Vermogensbeheer onderscheidt zich van andere partijen doordat het gewenste doelrendement en doelrendement een zeer belangrijk vertrekpunt is om te komen tot een invulling van een portefeuille die daarin invulling geeft. Sinds 1 januari 2016 worden de beleggingsstrategieën voor Post Vermogensbeheer grotendeel ingevuld met de beleggingsstratehgieën ën van invest4You. invest4You heeft zich gespecialiseerd in het bouwen en leveren van hoogwaardige, specialistische beleggingsstrategieën aan vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeraars en andere institutionele beleggers.

invest4You heeft vanaf begin 2008 een trackrecord opgebouwd waarbij haar strategieën ook in beweeglijke markten met behulp van statistische kwantitatieve analyses de risico’s en volgens eigen zeggen kansen in de markt tijdig hebben weten te bepalen. Jan Adriaansen van invest4You is de bedenker en ontwerper van de beslissystemen die o.a. door Alex vermogensbeheer en Alex advies gebruikt worden. Hij heeft tot eind 2008 gewerkt aan de uitbouw van de Alex systemen. Daarna is de ontwikkeling overgenomen door Alex/Binckbank. De zelflerende beleggingsstrategieën, die Invest4You gebruikt behoren tot een volledig nieuwe generatie ontworpen systemen.

Hoe werkt het beleggingsbeleid?
Er wordt voor 70 % belegd in Europese aandelen die een notering hebben in euro’s en die op een Europese beurs verhandeld worden met een hoge mate van liquiditeit. Het restant wordt belegd in kortlopende obligaties (staats- en bedrijfsobligaties) met een zeker profiel. Uit een universum van 450 Europese aandelen selecteert het model maandelijks maximaal 7 aandelen die aangekocht zouden kunnen worden. Het model van Invest4You is een statistische-kwantitatieve analyse en de chaostheorie; waarbij de analyses gebaseerd zijn op een zelflerende geavanceerde momentumstrategie. Afhankelijk van de mate van “chaos” wordt er 100%, 50% of 0% aangeschaft per aandeel. Afhankelijk van het risicoprofiel wordt er maximaal 3%,7% of 10% per aandeel aangekocht.

Als bij de maandelijkse beoordeling de vooruitzichten voor de aandelen of voor de markt als geheel niet voldoen aan de strenge eisen van het model dan worden er geen aandelen gekocht; in plaats daarvan wordt er dan een kaspositie aangehouden. Er wordt derhalve niet noodzakelijkerwijs volbelegd. Alle beleggingsbeslissingen worden automatisch door de computer gegenereerd, zij zijn gebaseerd op statistische kwantitatieve analyse.


Geen
ActiefPost vermogensbeheer gelooft in actief beleggen waarbij met behulp van statistische kwantitatieve analyses de risico’s en kansen in de markt tijdig worden geanalyseerd. De modellen van Invest4You geven aan bij het overschrijden van de risiconorm dat de kaspositie dient te worden vergroot. Hierdoor is in het verleden het risico van aandelenpositie`s altijd binnen acceptabele grenzen gebleven.
Modelportefeuille
Groei , WaardebehoudMet de Dynamisch Europa B Strategie wordt een rendement van ongeveer 7,5% netto per jaar nagestreefd met een laag risico (beweeglijkheid van ongeveer 10%)., De meeste relaties van Post vermogensbeheer hebben als doel met hun vermogen aanvulling op oudedagsvoorziening en waardebehoud. Bescherming is derhalve is een belangrijk punt en wens die invulling wordt gegeven middels de strategie.
Aandelen, Indextrackers, ObligatiesWe hebben sinds 2016 een volledig geautomatiseerde beleggingsmethodiek waarbij er belegd wordt in een vast universum van aandelentrackers.
Nee
Binck Bank, Degiro
JaDe partners hebben elk een aanzienlijk deel van het eigen vermogen belegd conform de beleggingsmethodieken die door Post Vermogensbeheer worden aangeboden (in vermogensbeheer dan wel in fonds alwaar Post vermogensbeheer optreedt als Operating Company)
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Post


Doorlopende kosten
Periodieke kostenKosten van toezicht en vastlegging bedragen €50 per kwartaal.
Of zijn inclusief indien wordt gekozen voor depotbank DEGIRO
BeheerfeeBeheer fee per jaar (Excl. btw). Degressieve staffel; 1,5% tot €500.000,-; 1,3% meer dan €500.000; 1,1% meer dan €1 miljoen. De beheerfee wordt elk kwartaal geïncasseerd. Indien wordt gekozen voor de depotbank DEGIRO dan is de beheerfee voor elke staffel 0,50 exclusief btw hoger.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe servicekosten (bewaarloon) zijn 0,15% per jaar (box3) en 0,20% per jaar (box1).

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Post rendement


Het getoonde rendement is na aftrek van de kosten van de beheerhandelingen (o.a. transactiekosten, servicefee en kosten indirecte beleggingen) maar exclusief de kosten voor beheerfee en performancefee.

De rendementen zijn de jaarrendementen voor een portefeuille van €100.000,- met een DEFENSIEF risicoprofiel. Er wordt belegd conform een modelportefeuille.

ProfielDynamisch Europa B Strategie
2020
1,9%
2019
-4,8%
2018
-3,3%
2017
8,1%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Post


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Lambert Vervoort
Dhr Lodewijk Van Meel
Dhr Germ Post


Post

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement