OHV is een vermogensbeheerder te Amsterdam. De onderneming is in 1932 opgericht en is voortgekomen uit een fusie tussen drie geldmakelaars. Anno nu houdt OHV zich enerzijds bezig met vermogensbeheer en is anderzijds actief als commissionair voor de valuta-, kapitaal-, derivaten- en geldmarkt. Met deze activiteiten richt het zich op de particuliere belegger voor persoonlijk vermogensbeheer en de institutionele belegger kan bij de onderneming terecht voor brokerage én vermogensbeheer.

OHV Vermogensbeheer streeft volgens eigen zeggen naar een onder alle marktomstandigheden zo optimaal mogelijk rendement met minieme risico’s tegen lage transactiekosten. Of u de vermogensbeheerder nu beroepsmatig in de arm neemt om uw vermogen te beleggen óf om uw privévermogen te beheren. Kenmerkend voor de werkwijze van OHV vermogensbeheer is de continue koppeling die het maakt tussen praktijk en theorie. Zo zorgt volgens OHV de jarenlange ervaring en kennis van de vermogensbeheermarkt ervoor dat het vroegtijdig kansen en risico’s op de financiële markt signaleert. In combinatie met uitgebreide technische beleggingsanalyses is het in staat stabiele beleggingsportefeuilles op te bouwen.

Klant worden bij OHV kan vanaf 100.000 euro. Vanaf 1.000.000 is maatwerk mogelijk in de obligatieportefeuille.

                                         

 

Video OHV


BeoordeeldOHV is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

OHV
Naam aanbieder
OHV
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam & Hoeven
Jaar actief
1932
Onderscheidingen
Winnaar Gouden Stier 2018, beste keuze Gouden Stier 2019, beste keuze Gouden Stier 2020 en genomineerd voor de Cashcow award 2021

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid OHV


Beleggingsbeleid standaard beleggingsportefeuille

Het kenmerkende van het beleggingsbeleid van OHV biedt ruimte om binnen de strategische asset allocatie de zakelijke waarden volledig af te bouwen ten gunste van vastrentende waarden. Op basis van wiskundige modellen, macro economische en fundamentele research en de informatie uit de markt die uit de directe link met de institutionele markt voortkomt, wordt gekozen voor deze tactische allocatie.

De macro economische visie komt tot stand door een analyse van de fundamentele macroeconomie voor Europa, Amerika en Azië. OHV ontvangt macro economische research van onafhankelijke partijen (o.a. HFE & Capital Economics) gecombineerd met de research van banken(o.a. Kepler & Societe Generale). Tevens hebben ze binnen OHV een eigen hoofdeconoom die zich voornamelijk bezighoudt met de rol van de Centrale Banken. Deze informatiestromen worden verzameld, geanalyseerd en besproken in het beleggingscomité.

Het comité bestaat uit een gemengd gezelschap van economen, analisten, portefeuillemanagers en beleggingsadviseurs. In het beleggingscomité worden de marktontwikkelingen besproken en geanalyseerd. Daaropvolgend worden de beleggingen aan de hand van de (gewijzigde) beleggingsvisie geëvalueerd. De lijnen binnen het comité zijn kort zodat er snel en adequaat op veranderende marktomstandigheden kan worden ingespeeld. De aandelenportefeuille heeft een wereldwijde spreiding. De aandelenbeleggingen vullen we binnen de individuele maatwerkportefeuilles grotendeels in met ETF’s. We selecteren ETF’s, zoals bijvoorbeeld de iShares EMU, Vanguard S&P 500 of de MSCI World. Dit doen we omdat dit zeer liquide instrumenten zijn en zeer lage kosten met zich meebrengen.

Met slechts enkele trackers kan OHV volgens eigen zeggen een goed gespreide aandelenportefeuille opbouwen. Daarnaast
kunnen ze ook beleggen in beleggingsfondsen met een duidelijke toegevoegde waarde binnen de markt waarin zij actief zijn. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in economische onzekere tijden de risicovolle beleggingen in de portefeuille kunnen worden teruggebracht naar 0%.

Beleggingsbeleid vastrentend inkomsten portefeuille

OHV belegt binnen haar vastrentende inkomstenportefeuille uitsluitend in obligaties. Afhankelijk van het risicoprofiel, varieert de allocatie tussen veilige AAA obligaties, voornamelijk van overheids-instellingen, A obligaties met een sterke capaciteit om financiële verplichtingen na te komen, BBB obligaties die meer gevoelig zijn voor economische veranderingen, tot aan high yield obligaties die een hoger rendement bieden maar met een hoger risico. De specifieke mix van deze categorieën wordt afgestemd op het risiconiveau dat de cliënt bereid is te nemen, waarbij het defensieve profiel een groter gewicht toekent aan AAA en A obligaties en het offensieve profiel een hogere allocatie naar BBB en high yield obligaties.

Voor het defensieve profiel ligt de nadruk op kapitaalbehoud en een zo laag mogelijk risico met een streven naar een netto jaarrendement van 3%, terwijl bij het offensieve profiel een iets hoger risico wordt genomen voor een potentieel rendement van 5%.

Geen
Actief
Modelportefeuille
Waardebehoud
Beleggingsfondsen, Indextrackers
JaEigen obligatiefonds en aandelenfonds.
Abn Amro, Caceis, InsingerGilissen
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten OHV


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:

1,21% tot € 0,5 miljoen
1,09% bij € 0,5 mln tot € 1 mln
0,85% bij € 1 mln tot € 3 mln
0,6% bij € 3 mln tot € 5 mln
in overleg bij € 5 mln en daarboven

De managementfee van de Fresh funds worden in mindering gebracht op de bovenstaande beheerfee.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeHet bewaarloon voor binnenlandse effecten bedraagt 0,05% en voor buitenlandse effecten 0,06% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


OHV rendement


Beheervergoeding, kosten indirecte beleggingen, transactievergoeding en kosten bewaarbank.

De rendementen tot en met 2017 zijn van de maatwerkportefeuilles. Van 2018 t/m 2020 zijn de rendementen weergegeven van de fondsenportefeuille. Per januari 2021 wordt het rendement van de model trackerportefeuille getoond. Deze reeks is meest representatief voor het beleid van OHV.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-13,3%
-15,0%
-15,5%
2021
8,6%
13,1%
15,1%
Inzicht in alle rendementen van OHV?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team OHV


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer R. Abma drs.
Managing Partner
De heer G. Petersen BA
Portfolio Manager
De heer O. Bazuin Msc & CFA
Portfolio Manager
De heer E. Mujagić drs.
Hoofdeconoom
De heer W.F.A. Klip
Portfolio Manager
De heer P. van Klaveren
Manager debt & corporate
De heer A.L.H. Leis
Portfolio Manager


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement