OHV is een vermogensbeheerder te Amsterdam. De onderneming is in 1932 opgericht en is voortgekomen uit een fusie tussen drie geldmakelaars. Anno nu houdt OHV zich enerzijds bezig met vermogensbeheer en is anderzijds actief als commissionair voor de valuta-, kapitaal-, derivaten- en geldmarkt. Met deze activiteiten richt het zich op de particuliere belegger voor persoonlijk vermogensbeheer en de institutionele belegger kan bij de onderneming terecht voor brokerage én vermogensbeheer.

OHV Vermogensbeheer streeft volgens eigen zeggen naar een onder alle marktomstandigheden zo optimaal mogelijk rendement met minieme risico’s tegen lage transactiekosten. Of u de vermogensbeheerder nu beroepsmatig in de arm neemt om uw vermogen te beleggen óf om uw privévermogen te beheren. Kenmerkend voor de werkwijze van OHV vermogensbeheer is de continue koppeling die het maakt tussen praktijk en theorie. Zo zorgt volgens OHV de jarenlange ervaring en kennis van de vermogensbeheermarkt ervoor dat het vroegtijdig kansen en risico’s op de financiële markt signaleert. In combinatie met uitgebreide technische beleggingsanalyses is het in staat stabiele beleggingsportefeuilles op te bouwen.Bij OHV kunt u beleggen om uw pensioen aan te vullen. U maakt dan gebruik van een lijfrenterekening. Op die manier kunt u twee fiscale voordelen behalen. Ten eerste betaalt u geen vermogensbelasting over het geld dat u in uw lijfrenterekening legt. En daarnaast kunt u uw inleg aftrekken van uw inkomen en betaalt u hier pas later, als u met pensioen bent, inkomstenbelasting over, die dan vaak lager uitvalt. Wanneer u gebruik maakt van een lijfrenterekening, staat uw geld vast, totdat u met pensioen gaat. Daarnaast dient u zich te houden aan de maximale inleg, ook wel jaarruimte genoemd.

                                         

 

Video OHV Vermogensbeheer


BeoordeeldOHV Vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

OHV
Naam aanbieder
OHV Vermogensbeheer
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
OHV Capital Markets
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam & Hoeven & Capelle aan den IJssel
Jaar actief
1932
Onderscheidingen
Winnaar Gouden Stier 2018 en Beste keuze Gouden Stier 2019

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerdersBeleggingsbeleid OHV Vermogensbeheer


OHV vermogensbeheer over haar beleggingsbeleid: “Vermogensbeheercliënten bij OHV kunnen meeprofiteren met institutioneel kapitaal bij het inschrijven van nieuwe uitgiftes van obligaties en profiteren van de kennis en ervaring van onze broker bij de selectie en monitoring van obligaties in de secundaire markt. Het kenmerkende van het beleggingsbeleid van OHV is het beleggen en spreiden van het vermogen in obligaties, vooral die van nieuwe uitgiftes.

Onze marktbenadering maakt het mogelijk om aandelenposities tijdelijk volledig af te bouwen voor het optreden van extreme dalingen en weer op te bouwen voor en tijdens een nieuwe hausse. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in economische onzekere tijden de risicovolle beleggingen in de portefeuille kunnen worden teruggebracht naar 0 procent.

Wat obligaties betreft beleggen we in individuele obligaties. OHV heeft de afgelopen 85 jaar een grote expertise opgebouwd in de kapitaalmarkt. We adviseren internationale institutionele relaties met de selectie en aan- en verkoop van deze instrumenten.

Tevens kopen en verkopen wij de obligaties zelf in de secundaire markt. Voordelen zijn dat blootstelling in vastrentende waarden is op te bouwen tegen lagere kosten en gunstigere aankoopkoersen dan via beleggingsfondsen. Tevens is volledige controle uit te oefenen op bijvoorbeeld de gemiddelde looptijd en het soort debiteur.

De aandelenbeleggingen kunnen we invullen met trackers/ETF’s en individuele aandelen. Het beleggingsbeleid is erop gericht om bedrijven in de portefeuille op te nemen met een bovengemiddelde kwaliteit tegen een aantrekkelijke onderwaardering. Deze bedrijven geven op de lange termijn een beter rendement.

De macro economische visie komt tot stand door een analyse van de fundamentele macro- economie voor Europa, Amerika en Azië. OHV baseert zich daarbij op drie pijlers. Informatie uit de markt, afkomstig van institutionele beleggers wordt gecombineerd met een door OHV ontwikkelde technologie die lange termijn trends in financiële markten berekent.

Daarnaast ontvangt OHV macro economische research van onafhankelijke partijen gecombineerd met de research van banken. Deze informatiestromen worden verzameld, geanalyseerd en besproken in het beleggingscomité. In het beleggingscomité bespreken wij de actuele marktontwikkelingen, bepalen wij onze visie en evalueren wij de beleggingen. De lijnen binnen het comité zijn kort zodat er snel en adequaat op veranderende marktomstandigheden kan worden ingespeeld.”


Best in class
Actief
Maatwerk, ModelportefeuilleElke portefeuille is maatwerk, mede door de veranderingen in aanbod van obligaties. Elke klant krijgt een portefeuille met specifieke individuele obligaties in de portefeuille. Het aandelengedeelte wordt ingevuld met trackers.
Aanvulling inkomen, Waardebehoud
Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
JaEigen obligatiefonds en aandelenfonds.
Abn Amro, Caceis, InsingerGilissen
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten OHV Vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeBeheerfee per jaar (excl. BTW)1% tot € 0.5 miljoen0,9% bij € 0.5 mln tot € 1 mln0,7% bij € 1 mln tot € 3 mln0,5% bij € 3 mln tot € 5 mlnin overleg bij € 5 mln en daarbovenDe managementfee van de Fresh funds worden in mindering gebracht op de bovenstaande beheerfee. Afhankelijk van uw risicoprofiel is deze korting tussen de 0.5% tot 0.75%. In sommige gevallen betaalt u dus geen beheer fee.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeHet bewaarloon voor binnenlandse effecten bedraagt 0.05% en voor buitenlandse effecten 0.06% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


OHV Vermogensbeheer rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Hier worden per 2018 de rendementen van de fondsenportefeuille van OHV getoond. Vóór 2018 was er een andere strategie gevoerd voor alle klanten. Boven een inlegbedrag van € 1m is het mogelijk de maatwerkportefeuille te volgen, daardoor kan uw rendement afwijken van het getoonde.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2020
-6,0%
-8,0%
-10,2%
2019
7,2%
9,4%
11,5%
2018
-7,1%
-10,3%
-13,4%
2017
6,5%
8,4%
11,0%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team OHV Vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Richard Abma drs.
Managing Partner
De heer Gerard Petersen BA
Portfolio Manager
De heer Otto Bazuin Msc & CFA
Portfolio Manager
De heer Edin Mujagić drs.
Hoofdeconoom


OHV Vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement