OHV is een vermogensbeheerder te Amsterdam. De onderneming is in 1932 opgericht en is voortgekomen uit een fusie tussen drie geldmakelaars. Anno nu houdt OHV zich enerzijds bezig met vermogensbeheer en is anderzijds actief als commissionair voor de valuta-, kapitaal-, derivaten- en geldmarkt. Met deze activiteiten richt het zich op de particuliere belegger voor persoonlijk vermogensbeheer en de institutionele belegger kan bij de onderneming terecht voor brokerage én vermogensbeheer.

OHV Vermogensbeheer streeft volgens eigen zeggen naar een onder alle marktomstandigheden zo optimaal mogelijk rendement met minieme risico’s tegen lage transactiekosten. Of u de vermogensbeheerder nu beroepsmatig in de arm neemt om uw vermogen te beleggen óf om uw privévermogen te beheren. Kenmerkend voor de werkwijze van OHV vermogensbeheer is de continue koppeling die het maakt tussen praktijk en theorie. Zo zorgt volgens OHV de jarenlange ervaring en kennis van de vermogensbeheermarkt ervoor dat het vroegtijdig kansen en risico’s op de financiële markt signaleert. In combinatie met uitgebreide technische beleggingsanalyses is het in staat stabiele beleggingsportefeuilles op te bouwen.

Klant worden bij OHV kan vanaf 100.000 euro. Vanaf 1.000.000 is maatwerk mogelijk in de obligatieportefeuille.

                                         

 

Video OHV


BeoordeeldOHV is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

OHV
Naam aanbieder
OHV
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Oolders, Heijning & Voogelaar B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam & Hoeven & Capelle aan den IJssel
Jaar actief
1932
Onderscheidingen
Winnaar Gouden Stier 2018, beste keuze Gouden Stier 2019, beste keuze Gouden Stier 2020 en genomineerd voor de Cashcow award 2021

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Visie OHV 2023

Finner vroeg OHV naar zijn visie voor 2023:


"Inflatie daalt de komende tijd en de economische groei wordt lager. In die omgeving zien we de centrale banken voor de zomer stoppen met renteverhogingen. Na de daling blijft de inflatie aanmerkelijk hoger dan voor de pandemie het geval is geweest. De reden: verschillende structurele ontwikkelingen. Met lagere inflatie dan in 2022, centrale banken die stoppen met renteverhogingen en, later, economisch herstel, zou 2023 op de financiële markten een aangenamer jaar moeten zijn dan 2022. Behoudens onvoorziene zaken zoals de oorlog in Oekraïne in 2022."


Beleggingsbeleid OHV


Het kenmerkende van het beleggingsbeleid van OHV biedt ruimte om binnen de strategische asset allocatie de zakelijke waarden volledig af te bouwen ten gunste van vastrentende waarden. Op basis van wiskundige modellen, macro economische en fundamentele research en de informatie uit de markt die uit de directe link met de institutionele markt voortkomt, wordt gekozen voor deze tactische allocatie.

De macro economische visie komt tot stand door een analyse van de fundamentele macroeconomie voor Europa, Amerika en Azië. OHV ontvangt macro economische research van onafhankelijke partijen (o.a. HFE & Capital Economics) gecombineerd met de research van banken(o.a. Kepler & Societe Generale). Tevens hebben zee binnen OHV een eigen hoofdeconoom die zich voornamelijk bezighoudt met de rol van de Centrale Banken. Deze informatiestromen worden verzameld, geanalyseerd en besproken in het beleggingscomité.

Het comité bestaat uit een gemengd gezelschap van economen, analisten, portefeuillemanagers en beleggingsadviseurs. In het beleggingscomité worden de marktontwikkelingen besproken en geanalyseerd. Daaropvolgend worden de beleggingen aan de hand van de (gewijzigde) beleggingsvisie geëvalueerd. De lijnen binnen het comité zijn kort zodat er snel en adequaat op veranderende marktomstandigheden kan worden ingespeeld. De aandelenportefeuille heeft een wereldwijde spreiding. De aandelenbeleggingen vullen we binnen de individuele maatwerkportefeuilles grotendeels in met ETF’s. We selecteren ETF’s, zoals bijvoorbeeld de iShares EMU, Vanguard S&P 500 of de MSCI World. Dit doen we omdat dit zeer liquide instrumenten zijn en zeer lage kosten met zich meebrengen.

Met slechts enkele trackers kan OHV volgens eigen zeggen een goed gespreide aandelenportefeuille opbouwen. Daarnaast
kunnen ze ook beleggen in beleggingsfondsen met een duidelijke toegevoegde waarde binnen de markt waarin zij actief zijn. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in economische onzekere tijden de risicovolle beleggingen in de portefeuille kunnen worden teruggebracht naar 0%.

De minimale bandbreedtes staan voor de aandelenmarkten op 0%. Dit houdt in dat wij bij calamiteiten de mogelijkheid hebben
om de aandelenwegingen volledig af te bouwen. Wat obligaties betreft beleggen zij veelal in individuele obligaties. OHV heeft de afgelopen 85 jaar een grote expertise opgebouwd in de kapitaalmarkt. Ze adviseren nationale en internationale institutionele relaties met de selectie en aan- en verkoop van deze instrumenten. In het algemeen is de primaire obligatiemarkt, meer nog dan de aandelenmarkt, voorbehouden aan professionele investeerders. Bedrijven welke een obligatie willen uitgeven zijn gebaat bij een goede plaatsing. Hierdoor kunnen hun relaties veelal obligaties met een premievoordeel aankopen en door mee te doen aan de primaire markt wordt de obligatie zonder bid ask spread geplaatst in de portefeuille. De bid-ask spread betekent namelijk extra kosten voor de belegger die koopt of verkoopt. De spread (of een deel daarvan) is als transactiekosten in de koers verwerkt. Hoe kleiner de spread is, het verschil tussen bied- en laatprijs, des te voordeliger dat is voor beleggers. Op de primaire markt van obligaties worden deze kosten vermeden. Nieuwe uitgiftes geven de relaties van OHV de beste prijzen, waarbij de eerste inschrijvers veelal dus direct bij de beursgang een winstmarge behalen.


Geen
Actief
Maatwerk, ModelportefeuilleElke portefeuille is maatwerk, mede door de veranderingen in aanbod van obligaties. Elke klant krijgt een portefeuille met specifieke individuele obligaties in de portefeuille. Het aandelengedeelte wordt ingevuld met trackers of beleggingsfondsen met een duidelijke meerwaarde.
Aanvulling inkomen, Waardebehoud
Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
JaEigen obligatiefonds en aandelenfonds.
Abn Amro, Caceis, InsingerGilissen
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten OHV


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:

1,21% tot € 0.5 miljoen
1,09% bij € 0.5 mln tot € 1 mln
0,85% bij € 1 mln tot € 3 mln
0,6% bij € 3 mln tot € 5 mln
in overleg bij € 5 mln en daarboven

De managementfee van de Fresh funds worden in mindering gebracht op de bovenstaande beheerfee.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeHet bewaarloon voor binnenlandse effecten bedraagt 0.05% en voor buitenlandse effecten 0.06% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


OHV rendement


Beheervergoeding, kosten indirecte beleggingen, transactievergoeding en kosten bewaarbank.

De rendementen tot en met 2017 zijn van de maatwerkportefeuilles. Van 2018 t/m 2020 zijn de rendementen weergegeven van de fondsenportefeuille. Per januari 2021 wordt het rendement van de model trackerportefeuille getoond. Deze reeks is meest representatief voor het beleid van OHV.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2023*
1,7%
2,2%
2,9%
2022
-13,3%
-15,0%
-15,5%
2021
8,6%
13,1%
15,1%
2020
-6,0%
-8,0%
-10,2%
Inzicht in alle rendementen van OHV?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team OHV


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer R. Abma drs.
Managing Partner
De heer G. Petersen BA
Portfolio Manager
De heer O. Bazuin Msc & CFA
Portfolio Manager
De heer E. Mujagić drs.
Hoofdeconoom
De heer W.F.A. Klip
Portfolio Manager
De heer P. van Klaveren
Manager debt & corporate
De heer A.L.H. Leis
Portfolio Manager


OHV

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement