Vermogensbeheerder NNEK Vermogensbeheer is opgericht in 1986, in Groningen door het Friese ondernemersgeslacht Andringa. Deze oorsprong ziet u terug in de naam: Noordnederlands Effektenkantoor.

NNEK Vermogensbeheer is een onafhankelijke vermogensbeheerder. Hun kernwaarden zijn Nuchter, Gedreven en Toegankelijk. Volgens NNEK Vermogensbeheer gaan vermogensbeheer en beleggen vaak gepaard met jargon en dikdoenerij. Volgens hen allemaal onzin. Zij maken volgens eigen zeggen zaken niet moeilijker dan ze zijn, wel duidelijker. Geen poespas, zeggen waar het op staat en handelen in het belang van de klant.

NNEK Vermogensbeheer biedt sinds 2001 vermogensbeheer waarin wordt belegd in beleggingsfondsen. Het model kenmerkt zich inmiddels door een duurzaam beleid met grotendeels indexfondsen.

Vanaf 2016 mogen vermogensbeheerders door de intensieve inspanning van NNEK Vermogensbeheer ook lijfrenterekeningen aanbieden. NNEK Vermogensbeheer is een van de vermogensbeheerders die hier gebruik van maken. Met een lijfrenterekening legt u periodiek een bedrag in. Via het beleggingsrendement groeit naar verwachting de waarde op uw lijfrenterekening. U dient hierbij rekening te houden met de maximale inleg op basis van uw jaarruimte en het feit dat uw vermogen vast staat, u kunt het niet zomaar opnemen.

NNEK Vermogensbeheer heeft zich hard gemaakt om ook de lijfrente-uitkeringen te verbeteren en daarom is het sinds 2019 mogelijk een beleggingsrekening voor een uitkerende variabele lijfrente te openen. U kunt uw lijfrente dan beleggen, om zo uw lijfrente-uitkering te laten toenemen.

NNEK Vermogensbeheer is volgens hun uniek omdat het één van de weinige vermogensbeheerders in Nederland is waar u alleen klant wordt via een onafhankelijk financieel adviseur, zoals financieel planner, accountant of hypotheekadviseur.


BeoordeeldNNEK is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
NNEK
Naam aanbieder
NNEK
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Noordnederlands Effektenkantoor B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 10.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Heerenveen
Jaar actief
1986
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid NNEK


Stap 1 Maatschappijbewust
Bij NNEK belegt u in fondsen met een verantwoord beleggingsbeleid. NNEK vindt het belangrijk dat u op termijn uw doelstellingen haalt, maar NNEK vindt het ook belangrijk dat de aarde tegen die tijd ook nog een leefbare en gezonde plek is. De fondsen die NNEK selecteert proberen hieraan bij te dragen en daarmee draagt u ook bij aan een betere wereld.

Stap 2 Prijsbewust
NNEK waarborgt haar onafhankelijkheid door geen eigen fondsen aan te bieden.

Stap 3 Gespreid
Met de beleggingsfondsen bij NNEK Vermogensbeheer belegt u gespreid over beleggingscategorieën: aandelen, obligaties en liquiditeiten. U belegt ook gespreid over verschillende sectoren, regio's en landen. Het doel van deze spreiding is om risico te verminderen.

Negatieve uitsluitingNegatieve uitsluiting: De fondsbeheerder belegt niet in bedrijven die betrokken zijn bij de productie van tabak of controversiële wapens
ActiefNNEK Vermogensbeheer werkt op basis van een kern-satelliet benadering. Dit betekent dat het overgrote deel van de portefeuille bestaat uit duurzame indexfondsen. Voor bepaalde specifieke regio's en sectoren gebruiken ze mogelijk actieve beleggingsfondsen die een beter verwacht risico-rendementsverhouding hebben.
ModelportefeuilleNNEK Vermogensbeheer biedt vijf verschillende modelportefeuilles die passen bij de beleggingsstrategie van de klant.
Groei De meeste klanten bij NNEK Vermogensbeheer beleggen met een groeidoelstelling hun beleggingsbeleid is dan ook gericht op laten groeien van uw vermogen. NNEK Vermogensbeheer is overtuigd dat beleggen naast rendement ook een duurzame bijdrage aan de wereld moet leveren. Ze streven daarom naar een goede verhouding tussen de planeet, de mensen en verantwoorde bedrijfsvoering.
Beleggingsfondsen, IndextrackersNNEK Vermogensbeheer belegt voor u in verschillende beleggingsfondsen. Dit doen we omdat spreiding van groot belang is en beleggingsfondsen op een goede manier voor een goede spreiding van het vermogen zorgt. Uiteraard hebben we geen eigen producten en kiezen we dus volledig onafhankelijk in uw belang., het grootste deel van uw portefeuille bij NNEK Vermogensbeheer belegt in duurzame indexfonsden. Dit doen we omdat spreiding van groot belang is en beleggingsfondsen op een goede manier voor een goede spreiding van het vermogen zorgt. Uiteraard hebben we geen eigen producten en kiezen we dus volledig onafhankelijk in uw belang.
NeeOnafhankelijk vermogensbeheer kan alleen in uw belang zijn als er geen eigen producten zijn. NNEK Vermogensbeheer heeft die dus ook niet.
Caceis, Saxo Bank
JaVeel medewerkers van NNEK Vermogensbeheer beleggen in het eigen beleggingsbeleid.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten NNEK


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe jaarlijkse beheervergoeding is all-in 0,9% (incl BTW) per jaar met een minimum van 149 (de minimumkosten zijn niet van toepassing bij een periodieke inleg) en een maximum van 3450 euro.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


NNEK rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Rendementen op basis van €10.000,- en de standaarddienstverlening na aftrek van kosten. NNEK is langer actief dan sinds 2017, maar het beleid was daarvoor anders. 2010, 2011: Fondsenmozaiek (actieve fondsen), 2012-2016 Indexmozaiek (passieve producten), 2017 NNEK (duurzaam, actief).

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-11,1%
-12,9%
-14,9%
-15,7%
-16,5%
2021
2,6%
5,9%
9,6%
14,3%
21,5%
Inzicht in alle rendementen van NNEK ?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team NNEK


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Theo Andringa DSI
Directeur
Algemeen directeur. Bestuurslid DSI, Voorzitter Vereniging Vermogensbeheerder & Adviseurs
Erik Teusink DSI
Hoofd Beleggingen
Hoofd beleggingen en relatiebeheer.
Thomas van Maarseveen
Beleggingsanalist
Egbert Berkhoff
Directeur
Bedrijfkunde RUG
Pascal Bogaard
Controller


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement