Mercurius Vermogensbeheer is een onafhankelijk vermogensbeheerder. De vermogensbeheerder is in 2008 opgericht. Mercurius Vermogensbeheer belegt voor ondernemers en particulieren. Door de doelstellingen van de cliënt te vertalen naar maatwerk, helpt de vermogensbeheerder bij het realiseren van de wensen en financiële doelen van de cliënt. Mercurius kan een beleggingsportefeuille samenstellen die aansluit op de persoonlijke situatie van de cliënt. Beleggen bij Mercurius kan vanaf €250.000.

Junior Beleggen
Daarnaast is het mogelijk met een minimale inleg van €1.000,- te beleggen bij dochteronderneming Junior Beleggen. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen hier terecht, maar er kunnen ook rekeningen op naam van minderjarige kinderen geopend worden.

BeoordeeldMercurius is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Mercurius
Naam aanbieder
Mercurius
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Mercurius Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Den Haag
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Mercurius


1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert Mercurius Vermogensbeheer haar dienstverlening?

De missie van Mercurius is om u te ontzorgen door het beheer van uw vermogen uit handen te nemen. Hierbij is de beleggingsdoelstelling om door de gehele economische cyclus tegen beheersbare risico’s vermogensbehoud en vermogensgroei te realiseren. Een economische cyclus bestaat uit opeenvolgende perioden van economische expansie en economische krimp die gepaard gaan met veranderingen in rentestanden, werkgelegenheid en productiviteit.

Mercurius gelooft er niet in dat het continu mogelijk is om de richting van de economie goed te voorspellen en op basis van timing de markt te verslaan. Door een goed gespreide portefeuille op te bouwen die bestaat uit verschillende beleggingscategorieën, die verschillend maar voorspelbaar reageren op veranderingen in de economie, wordt door de hele cyclus heen een solide rendement tegen beheersbare risico’s mogelijk gemaakt.

Waar het beleggingsbeleid van veel banken gericht is op standaardisering middels vaste profielen en een beperkt aantal (huis)fondsen, is Mercurius onderscheidend in haar onafhankelijkheid en maatwerk. Onafhankelijk in de selectie van beleggingen waarbij risico en rendement goed wordt afgewogen en maatwerk als het gaat om een naadloze aansluiting van het beleggingsbeleid op de wensen en financiële doelen van de cliënt.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert Mercurius Vermogensbeheer?

Om vermogensbehoud en vermogensgroei te realiseren zal risico genomen moeten worden. Bij beleggen zijn risico en rendement onlosmakelijk aan elkaar verbonden en in het algemeen geldt: beleggingen met hoge rendementsverwachtingen brengen ook een hoog risico met zich mee. Beleggingen met perspectief op een lager rendement kennen beperktere risico’s.

De aanpak van Mercurius is erop gericht om binnen de verschillende beleggingscategorieën – aandelen, obligaties, vastgoed, et cetera – beleggingen te selecteren met een optimale balans tussen risico en rendement.

Door te spreiden over verschillende beleggingscategorieën wordt gebruik gemaakt van de negatieve correlatie tussen de diverse beleggingen. Aandelen, obligaties, grondstoffen et cetera gedragen zich allemaal anders in verschillende fasen van de economische cyclus. Goede rendementen uit de ene categorie compenseren mindere resultaten uit de andere waardoor op lange termijn een stabieler rendement gerealiseerd kan worden.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

Aandelen via beleggingsfondsen;
Om succesvol in bepaalde regio’s en/of sectoren te beleggen is specifieke kennis vereist. Denk hierbij aan beleggingen in bijvoorbeeld opkomende markten. Als onafhankelijke vermogensbeheerder is Mercurius in staat om uit het grote aanbod van beleggingsfondsen de beste te selecteren. Na een uitgebreid kwantitatief onderzoek (meerjarig trackrecord, risico/rendement ten opzichte van soortgelijke beleggingsfondsen, belegd vermogen enzovoort) screent Mercurius op kwalitatieve indicatoren (als ervaring, reputatie, risicomanagement, werkwijze en ethiek), onder meer door met de fondsmanager zelf in gesprek te gaan. Hierdoor krijgt u toegang tot fondsbeleggers die meerwaarde bieden op het gebied van rendementsverbetering en risicospreiding.

Obligaties
Mercurius maakt gebruik van specialistische beleggingsfondsen in obligaties om risico en rendement beheersbaar te houden. Ook hier vindt een uitgebreide kwantitatieve en kwalitatieve screening plaats.

Vastgoed
Het beleggen in vastgoed brengt voordelen met zich mee en door gebruik te maken van vastgoedfondsen wordt hiervan geprofiteerd zonder zelf ook daadwerkelijk het vastgoed aan te kopen. Het hoge dividend is een van de belangrijkste voordelen van vastgoedfondsen.

Mercurius Vermogensbeheer belegt voor stichtingen, particulieren en hun vennootschappen

Geen
Actief
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersVia deze beleggingsfondsen wordt er ook in obligaties belegd
Nee
InsingerGilissen, Saxo Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Mercurius


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee van 1,21% (incl. btw)
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in service fee via Saxobank (btw-vrij) van 0.25% per jaar. Deze wordt maandelijks in rekening gebracht.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Mercurius rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefGemiddeldOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-18,4%
-20,9%
-25,1%
-26,9%
-29,4%
2021
6,5%
11,1%
13,3%
15,4%
20,1%
Inzicht in alle rendementen van Mercurius?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Mercurius


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Koen Bender CFA
Directeur/Eigenaar
Koen heeft Mercurius Vermogensbeheer in 2008 opgericht, hij is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid en de dagelijkse bedrijfsvoering. Koen werkte voor 2008 bij Staalbankiers.
Dhr Rob Jonker DSI
Partner
Rob is partner van Mercurius Oost, en beheert de klanten in het oosten van Nederland. Rob is ook lid van het beleggingscomité van Mercurius. Rob heeft in het verleden als beleggingsadviseur bij de Rabobank gewerkt.
Dhr Dennis Kampen
Beheer & Research
Dennis is de contactpersoon van Mercurius voor de depotbanken en de fondshuizen. Hij is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de transacties. Dennis werkte hiervoor bij Staalbankiers
Dhr Erik Ligtenberg FFP DSI FA
Partner
Erik is partner van Mercurius Oost en beheert samen met Rob de klanten in het oosten van Nederland. Erik heeft in het verleden gewerkt bij de Rabobank.
Dhr Jan Goedhart
Compliance Officer
Jan is de compliance officer bij Mercurius en houdt zich dus bezig met de regelgeving en de contracten.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement