Dit stelt Mercurius over haar dienstverlening: Mercurius Vermogensbeheer is een onafhankelijk vermogensbeheerder. De vermogensbeheerder is in 2008 opgericht. Mercurius Vermogensbeheer belegt voor ondernemers en particulieren. Door de doelstellingen van de cliënt te vertalen naar maatwerk, helpt de vermogensbeheerder bij het realiseren van de wensen en financiële doelen van de cliënt. Mercurius kan een beleggingsportefeuille kan samenstellen die aansluit op de persoonlijke situatie van de cliënt. Beleggen bij Mercurius kan vanaf €250.000.

Junior Beleggen

Daarnaast is het mogelijk met een minimale inleg van €1.000,- te beleggen bij dochteronderneming Junior Beleggen. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen hier terecht, maar er kunnen ook rekeningen op naam van minderjarige kinderen geopend worden.

BeoordeeldMercurius vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Mercurius
Naam aanbieder
Mercurius vermogensbeheer
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Mercurius Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Den Haag
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Mercurius vermogensbeheer


Het beleggingsbeleid van Mercurius is breed gespreid, zowel geografisch, als over verschillende beleggingscategorieën.

Wij verkopen geen eigen producten, en beleggen alleen in dagelijks verhandelbare instrumenten.

De portefeuilles worden beheerd aan de hand van modelportefeuilles. Dit systeem waarborgt de uitvoering van een consistent beleid.

De beleggingen bestaan in de basis uit actief beheerde fondsen. Deze worden aangevuld door complementaire houdstermaatschappijen en daarnaast in offensieve portefeuilles door overnameprooien. De portefeuilles kunnen worden uitgebreid met een ETF waarmee we ‘risk-on’ of ‘risk-off’ gaan.

Mercurius Vermogensbeheer belegt voor stichtingen, particulieren en hun vennootschappen met een te beleggen vermogen vanaf €250.000,-.

Junior Beleggen:
Daarnaast kunt u voor uzelf, uw bedrijf of uw minderjarig kind vanaf EUR 1.000,- beleggen bij Junior Beleggen. Hier wordt in actieve beleggingsfondsen belegd die als duurzaam zijn aangemerkt door Morningstar of Sustainalytics. Er zijn drie risicoprofielen: defensief, neutraal en offensief.

Negatieve uitsluiting
Actief
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers, Opties / FuturesVia deze beleggingsfondsen wordt er ook in obligaties belegd
Nee
Binck Bank, InsingerGilissen
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Mercurius vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeVanaf 1,25% op jaarbasis (excl. btw) met een minimum van €400 per kwartaal
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Mercurius vermogensbeheer rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2020 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefGemiddeldOffensiefZeer offensief
2020*
-3,7%
-5,1%
-4,4%
-5,3%
-6,1%
2019
11,3%
14,4%
18,6%
19,2%
21,3%
2018
-6,7%
-5,9%
-7,9%
-8,4%
-8%
2017
2,0%
2,1%
5,4%
5,6%
5,1%
2016
2,2%
2,3%
5,4%
8,7%
11,7%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Mercurius vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Koen Bender CFA
Directeur/Eigenaar
Koen heeft Mercurius Vermogensbeheer in 2008 opgericht, hij is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid en de dagelijkse bedrijfsvoering. Koen werkte voor 2008 bij Staalbankiers.
Dhr Rob Jonker DSI
Partner
Rob is partner van Mercurius Oost, en beheert de klanten in het oosten van Nederland. Rob is ook lid van het beleggingscomité van Mercurius. Rob heeft in het verleden als beleggingsadviseur bij de Rabobank gewerkt.
Dhr Dennis Kampen
Beheer & Research
Dennis is de contactpersoon van Mercurius voor de depotbanken en de fondshuizen. Hij is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de transacties. Dennis werkte hiervoor bij Staalbankiers