IVV Instituut voor Vermogensopbouw uit Maassluis is een vermogensbeheerder die zichzelf omschrijft als uw ‘financiële privé chauffeur’. Sinds de oprichting in 2004 helpen ze particulieren en ondernemers bij het opbouwen, in stand houden en overdragen van vermogen. Bij de start worden uitgebreide en persoonlijke scenario's gesimuleerd.

Het persoonlijk financieel plan is de grondslag voor de beleggingsopdracht en wordt periodiek herzien. De frequentie is normaal gesproken jaarlijks, maar in de praktijk bepalen de "life events" van klanten hoe vaak IVV moet bijstellen. In sommige gevallen gebeurt dit 2x per jaar, wanneer onvoorspelbare zaken als overlijden, ontslag, ziekte, promotie, etc. voorkomen in het leven van de klant.

Bij IVV vermogensbeheer is de beleggingsstrategie gericht op het beschermen van het vermogen en het realiseren van een degelijk rendement.

Naast het beleggen van vermogen en het beheren van Stamrecht BV’s, Holdings en Erfenissen verzorgt IVV onder andere uw individuele financiën, pensioenplanning en belastingadvies. IVV vermogensbeheer en vermogensregie is mogelijk vanaf €500.000,-.

BeoordeeldIVV is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
IVV
Naam aanbieder
IVV
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
IVV Asset Management B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Maassluis
Jaar actief
2004
Onderscheidingen
Genomineerd voor de Gouden Stier Award: beste vermogensbeheerder 2013. Winnaar Gouden Stier Award: beste vermogensbeheerder 2012 en verkozen. Financial Planner van het jaar 2012!

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid IVV


IVV vermogensbeheer start met de simulatie van uitgebreide en persoonlijke scenario's & risico's om te komen tot een persoonlijk financieel plan. Het persoonlijk financieel plan is de grondslag voor de beleggingsopdracht en wordt periodiek herzien. De frequentie is normaal gesproken jaarlijks, echter in de praktijk blijkt volgens IVV dat "life events" van klanten bepalen hoe vaak zij moeten bijstellen. Het komt wel eens voor dat dit 2x per jaar gebeurt, wanneer onvoorspelbare zaken als overlijden, ontslag, ziekte, promotie, etc. voorkomen in het leven van de klant. Bij IVV vermogensbeheer is de beleggingsstrategie gericht op het beschermen van het vermogen en het realiseren van een degelijk rendement. Ze beleggen in obligaties en met de rente investeren ze in nieuwe mogelijkheden. In de beleggingsaanpak worden zakelijke waarden ingevuld met put-opties om winst te optimaliseren en verlies beheersbaar te houden. Er wordt wereldwijd belegd zonder valutarisico ten opzichte van de euro.

Op aanvraag is een uitgebreide presentatie beschikbaar met een uitleg van het beleggingsbeleid.

Geen
Actief
MaatwerkVoor elke klant wordt op basis van het financieel plan een ideale assetmix bepaald. Conform deze mix wordt de portefeuille van IVV aangekocht.
Waardebehoud
Indextrackers, Opties / FuturesDe kern van de portefeuille bestaat uit obligatie indextrackers aangevuld met obligatie beleggingsfondsen., Afhankelijk van je profiel wordt een deel van de portefeuille ingevuld met opties.
Nee
InsingerGilissen, Saxo Bank
JaEigen vermogen van de beide eigenaren wordt meebelegd, ware het met restricties inzake voorkennis en frontrunning.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten IVV


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:

1,63% tot €500.000,-,
1,45% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,97% over het meerdere tot € 5 miljoen
0,73% over het meerdere tot € 10 miljoen
0,61% over het meerdere boven € 10 miljoen

I.v.m. specifieke persoonlijke situaties kan afgeweken worden van genoemde percentages.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAfhankelijk van uw inlegbedrag. De kosten liggen gemiddeld rond de 0,1% per jaar (Excl BTW).

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


IVV rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Let op: uw rendementen kunnen sterk afwijken afhankelijk van het jaar van instappen. Door gebruikte opties in de portefeuille zijn de rendementen erg volatiel.

ProfielZeer defensiefDefensiefDefensief / neutraalNeutraal
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
-
-
-
-
Inzicht in alle rendementen van IVV?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team IVV


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr William van der Maas CFP
directeur/eigenaar
W.J.G. van der Maas DSI 12228 - vermogensbeheerder
Dhr Floris Koster CFP
directeur/aandeelhouder
Toelichting functie en/of achtergrond
Mej. Julie van der Maas DSI
Vermogensplanner
Toelichting functie en/of achtergrond


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement