Helliot vermogensbeheer is opgericht in 2009 te Baarn door oud-beurshandelaren en vermogende ondernemers. Dit vanwege naar eigen zeggen de behoefte aan onafhankelijk vermogensbeheer zonder beleggingsfondsen en met een specialistische kijk op aandelenselectie en actief risicomanagement.

Helliot vermogensbeheer richt zich op particuliere beleggers en ondernemers. Helliot Vermogensbeheer kan zijn diensten aanbieden vanaf €250.000 te beleggen vermogen.

Het beleggingsbeleid kenmerkt zich door de selectie van aandelen die die het best bestand zijn tegen neerwaartse indexbewegingen of waarvan de achterliggende onderneming goed scoort op disruptief vermogen en door bescherming van de aandelenbelangen tegen beurscrashes door actief gebruik van derivaten.

BeoordeeldHelliot is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Helliot
Naam aanbieder
Helliot
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Helliot Vermogensbeheer N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Baarn
Jaar actief
2009
Onderscheidingen
DFT Gazelle Award 2016 & 2017

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Helliot


Helliot hanteert een zogenoemd Stormvast Beleid, gericht op groei en bescherming.

De extreme bewegingen van de index houden volgens Helliot geen rekening met wat tussentijds op uw pad kan komen. Helliot werkt daarom aan groei en bescherming. Het beleggingsbeleid wordt gebaseerd op 4 uitgangspunten:

Geborgde waardegroei
In uw portefeuille wil Helliot uitsluitend aandelen zien met Blue-chip karakteristieken die het best bestand zijn tegen neerwaartse indexbewegingen en waarvan de achterliggende onderneming goed scoort op disruptief vermogen. Daarbij houdt Helliot altijd een optieverzekering aan die het aandelenbelang beschermt bij harde beurscorrecties.

Vizier op veerkrachtige aandelen
Helliot onderzoekt zelf bedrijven op hun kwaliteiten (o.a. business model, bestuurders, markt, markpositie). Zo zien ze wat een aandeel –ook qua dividenduitkering– werkelijk waard is.

Toeslaan als koersen laag staan
Volgens Helliot zal een beurscrash zorgen voor grote schrik en diepe teleurstelling bij hen die zichzelf graag wijsmaken dat het klimaatpatroon van de beurs alleen maar zonneschijn kent. Echter, na de onvermijdelijke stormperiode zijn de aandelen ook zeer aantrekkelijk geprijsd.

Duurzame bedrijven, maatschappelijke verantwoordelijkheid
Helliot faciliteert uitsluitend investeringen in bedrijven die mee willen werken aan een betere wereld. In lijn met dit principe is Helliot geaccrediteerd bij de organisaties PRI (Principles for Responsible Investment) en UN Global Compact. Beide hebben betrekking op mensenrechten, arbeid, milieu, anti-corruptie en implementatie van duurzaamheidsbeleid.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Negatieve uitsluitingIn veel indexen zijn bedrijven aan te wijzen die zich willens en wetens schuldig maken aan milieuvervuiling, schending van mensenrechten of actief zijn in de wapenindustrie. Daar trekken we de grens, in die bedrijven willen wij en onze cliënten niet beleggen. We zetten ze op een uitsluitingenlijst en willen dan ook niet beleggen in die indexen. Daarbij moeten alle bedrijven waarin we beleggen voldoen aan de principes van de UN PRI en Global Compact.
ActiefOns rendement is het resutlaat van de selectie van aandelen en een optiebescherming. We zoeken naar bedrijven met de meest ervaren bestuurders, een goed businessmodel en rendementspotentieel. Het resultaat is een aandelenselectie die minimaal zo goed presteert als een gemiddelde index, maar waarschijnlijk beter. Daarbij vindt niemand het prettig om passief beurscraches van 25% tot 50% te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987 etcetera. Wij willen 'altijd' verdienen, ook op kortere termijn. We laten ons niet in slaap sussen door een passieve aanpak, we focussen actief op absolute winst. Iedere dag. We monitoren dagelijks de beurs en nemen proactief maatregelen om uw vermogen te beschermen en te laten groeien. "Vasthouden wat je hebt, en uitbouwen".
Maatwerk, ModelportefeuilleElke portefeuille wordt individueel opgebouwd en dagelijks bekeken. Wensen en doelstellingen van cliënten zijn uiteraard verschillend, per cliënt wordt daar de dienstverlening op afgestemd., De invulling van portefeuilles vindt plaats op basis van centraal beleid en selectieprocedures. Er is de mogelijkheid tot individueel maatwerk vanaf 1 miljoen,
Duurzaam, Groei , WaardebehoudWetenschappelijk kun je over dertig jaar het beste in aandelen beleggen en niets doen. Praktisch gezien beleggen weinig mensen voor zo'n lange periode. Niemand weet wat er tussentijds gebeurt en niemand vindt het prettig om beurscraches te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987. Zeker niet als het uw pensioen is. Om die reden willen wij 'altijd' geld verdienen, ook op kortere termijn, en focussen op absolute winst. Iedere dag monitoren we daarom de beurs en nemen we beslissingen om uw vermogen te beschermen.
Aandelen, Obligaties, Opties / Futures
Nee
Lynx, Saxo Bank
JaAandeelhouders hebben aantoonbaar hun vermogen belegd conform de modelportefeuilles van Helliot Vermogensbeheer.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Helliot


Doorlopende kosten
Periodieke kostenVaste jaarlijkse kosten €363,- (incl. BTW).
BeheerfeeBeheerfee p/jr (incl. BTW):
1,21% < €1.000.000
bespreekbaar > €1.000.000
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee (Binckbank) is afhankelijk van inlegbedrag. Gemiddeld tussen de 0,08 en 0,24% p/jr (Incl. BTW).

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Helliot rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2023*
4,2%
8,1%
12,3%
2022
-9,5%
-11,7%
-14,1%
2021
7,2%
12,3%
18,0%
2020
1,5%
5,8%
8,5%
Inzicht in alle rendementen van Helliot?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Helliot


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Roger Broekhuizen BBA
Directeur
Dhr Alain de Haas Ir. Drs.
Directeur


Helliot

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement