De oprichters van Heeren Vermogensbeheer hebben elkaar leren kennen bij MeesPierson aan de Herengracht in Amsterdam. Hun gedeelde visie op beleggen, namelijk met aandacht voor de inhoud en tijd voor de cliënt, is hier ontstaan. Het team bestaat uit ex-MeesPierson collega's en heeft hier veel ervaring opgedaan.

De beleggingsstijl van Heeren Vermogensbeheer is duidelijk anders dan die van (groot)banken en indexbeleggers. Er wordt zelf een selectie gemaakt van kwalitatief hoogwaardige aandelen met een goed dividendrendement. Uiteraard op basis van uitgebreide analyses.

Er wordt veel tijd en zorg besteed aan de portefeuilles, maar er wordt begrip getoond als cliënten daarvan willen afwijken. Er wordt scherp gelet op de totale kosten door het niet opnemen van dure producten en het rekenen van een gunstige fee.

Heeren Vermogensbeheer is van mening dat het mogelijk is om met een beleggingshorizon van minimaal vijf jaar een bovengemiddeld rendement te behalen ten opzichte van een relevante benchmark met een beperkt extra risico. Dit wordt bereikt door het maken van uitgesproken keuzes binnen de beleggingscategorieën, aandelen en vastrentende waarden.

BeoordeeldHeeren is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Heeren
Naam aanbieder
Heeren
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Heeren Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2018
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Heeren


Heeren is van mening dat het mogelijk is om met een beleggingshorizon van minimaal vijf jaar een bovengemiddeld rendement te behalen ten opzichte van een relevante benchmark met een beperkt extra risico.

Dit wil Heeren bereiken door het maken van uitgesproken keuzes binnen de beleggingscategorieën, aandelen en vastrentende waarden (obligaties). Het tactisch beleggingsbeleid - het meer of minder beleggen in een bepaalde beleggingscategorie op basis van een bepaalde marktvisie - zien wij niet als een structurele bron van extra rendement.

Aandelen
Heeren is van mening dat door een actieve, consistente, doelgerichte selectie van de bedrijven een aandelenportefeuille kan worden samengesteld die op langere termijn beter presteert dan de wereldwijde aandelenmarkt. Dit doet Heeren door een combinatie van kwantitatieve screening en fundamentele analyse. Ook gebruikt Heeren veel data, maar het is geen mechanisch proces.

Heeren kiest voor de lange termijn en belegt wereldwijd in kwaliteitsaandelen die naast groei een hoog dividend uitkeren. In sectoren met goede lange termijn-vooruitzichten. Heeren houdt haar beleggingen graag lang aan en belegt niet in beleggingsfondsen. Zo blijven de kosten laag. En dat ziet u terug in het rendement van uw portefeuille. Heeren afficheert zicht als de dividendbelegger van Nederland.

Obligaties
Bij de obligatiebeleggingen denkt Heeren niet door actief te beleggen in individuele obligaties, zonder grote risico’s te nemen, structureel een beter rendement kunnen behalen dan de markt. Daarom kiest Heeren voor het samenstellen van een portefeuille collectieve beleggingen, voor het merendeel passieve beleggingen in Exchange Traded Funds. Zo bereikt Heeren een brede spreiding tegen lage kosten.

Heeren probeert een beter rendement te behalen dan de benchmark. Dit doet Heeren door de belangen te variëren in de euro staatsobligaties, investment grade bedrijfsobligaties en de door activa gedekte obligaties.Geen
ActiefHeeren belegt wereldwijd in kwalitatief hoogwaardige individuele aandelen van ondernemingen met een aantrekkelijk dividendrendement. Het huidige dividendrendement op onze portefeuille is 3,9%.
ModelportefeuilleMaatwerk binnen modelportefeuille bespreekbaar
Groei Portefeuille bestaat uit een combinatie van dividend- en groei-aandelen. Degelijk en groeiend dividend is een belangrijk selectiecriterium (dividend is ca 3,9% op jaarbasis).
Aandelen, IndextrackersIndividuele aandelen., Het obligatiegedeelte wordt belegd via ETF's (goedkope beleggingsfondsen die een index volgen).
NeeTransparantie is voor Heeren vermogensbeheer van belang; derhalve geen eigen producten.
Abn Amro, Saxo Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Heeren


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe vergoeding voor vermogensbeheer bedraagt op jaarbasis, exclusief over de liquiditeiten:

1,03% inclusief BTW over een belegd vermogen tot € 1 miljoen
0,85% inclusief BTW over een belegd vermogen van € 1 miljoen tot € 2,5 miljoen
0,79% inclusief BTW over een belegd vermogen van € 2,5 miljoen tot € 5 miljoen
0,61% inclusief BTW over een belegd vermogen vanaf € 5 miljoen

Dit betreft een vaste staffel.

Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee via ABN AMRO (btw-vrij):

Minimum fee van €300,-
< € 500.000 = 0,06% (per jaar)
< € 1.000.000 = 0,05% over het meerdere
< € 2.000.000 = 0,04% over het meerdere
< € 5.000.000 = 0,03% over het meerdere
< € 10.000.000 = 0,02% over het meerdere
€ 10.000.000 = 0,01% over het meerdere

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Heeren rendement


Het getoonde rendement is het bruto rendement van de modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van de beheervergoeding, transactiekosten en service fees.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer defensiefDefensiefGemiddeldOffensiefZeer offensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-15,4%
-12,9%
-11,3%
-9,7%
-7,7%
2021
-2,3%
6,2%
12,0%
17,8%
25,1%
Inzicht in alle rendementen van Heeren?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Heeren


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Michel Schooneman CFA
Directie
‘Van jongs af aan heb ik interesse in cijfers en het investeren in geld. Zo richtte ik op mijn achttiende al met enkele vrienden een beleggingsclub op. Mijn passie voor beleggen leidde tot de keuze voor een studie bedrijfseconomie met als specialisatie bank- en verzekeringswezen. Damstaete was mijn eerste werkgever. Dat was een commissionair in effecten, gevestigd aan de Dam dichtbij Beursplein 5. Hier voelde ik mij als een vis in het water. Ik leerde veel van de bevlogenheid en jarenlange ervaring van mijn directe collega’s. Vijf jaar later werd ik beleggingsadviseur bij MeesPierson/ ABN AMRO MeesPierson. Daar hield ik mij ook bezig met inhoudelijke vraagstukken. De ontwikkelingen in de wereld hebben direct invloed op de beurs. Daarom houd ik mij niet alleen bezig met cijfers, maar verdiep ik mij vooral ook in het wereldnieuws. Dat maakt beleggen zo een mooi vak! Naast mijn werk houd ik van hardlopen, lezen en tuinieren. Met mijn jonge gezin woon ik in een landelijke omgeving.’
De heer Frank Hoogendijk CFA
Directie/compliance
‘Bij mijn studiekeuze twijfelde ik tussen geschiedenis en economie, uiteindelijk koos ik voor bedrijfseconomie. In 1986 startte ik als beleggingsanalist bij Pierson, Heldring & Pierson. Als analist heb ik veel bedrijfstakken gevolgd. De oliesector vond ik een van de interessantste. Vooral omdat geopolitiek zo'n grote invloed heeft op de olieprijs en op de kaders waarbinnen de bedrijven opereren. Uiteindelijk heeft alles wat er in de wereld gebeurt invloed op de financiële markten. Dat maakt mijn vak zo boeiend, daarom werk ik al meer dan dertig jaar met veel plezier in het beleggingsvak. Bij MeesPierson werkte ik onder meer als hoofd aandelenresearch, hoofd beleggingsstrategie, hoofd vermogensbeheer en Chief Investment Officer. In alle functies bleef ik sterk betrokken bij de "inhoud": beleggen en cliënten. Daarna was ik twaalf jaar Managing Director van Triodos MeesPierson Sustainable Investment Management. In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea en houd ik van lezen. Ik maak ook graag stedentrips met mijn kinderen.’
De heer Willem Haasbeek
Beleggingsadviseur
Na mijn studie HEAO studie stapte ik in 1994 in het beleggingsvak en werd meteen gegrepen door de diversiteit en dynamiek ervan. De effectenbeurzen vormen voor mij het centrum van de financiële wereld waar aspecten zoals economie, ondernemerschap, politiek en emoties samen komen. Al snel ontdekte ik dat ik het ook erg leuk vond deze wereld voor cliënten toegankelijk te maken. Meer dan 25 jaar begeleid ik nu zowel beginnende als ervaren beleggers op de effectenbeurs en sta ik hen met raad en daad bij: eerst vanuit teams bij ABN AMRO MeesPierson, Staalbankiers en andere banken en nu bij Heeren. Een beleggingsadviseur fungeert in mijn ogen als de ‘stuurman’ naast de ‘kapitein’ die samen de boot op de juiste koers houden, en die rol ligt mij goed. Ik woon met mijn gezin in Kennemerland, geniet ik van het buitenleven rond ons huisje in Friesland en vaar ik graag over de Friese meren. Met hond Moos trek ik er graag op uit. Voetbal volg ik met plezier langs de lijn en voor de buis. Boven de boomgrens ben ik een fervent skiër.
De heer Pieter de Borst
Relatiemanager
Cijfers zijn mijn ding. Daarom was een baan in het bankwezen voor mij een logische keuze. In 1978 ben ik als trainee begonnen bij de AMRO Bank. Daarna was ik kantoorbeheerder van verschillende vestigingen in en rondom Amsterdam. Na een periode als financieel planner maakte ik de overstap naar Marketing Particulieren op het hoofdkantoor. Tenslotte ben ik bijna twintig jaar Private Banker bij ABN AMRO Mees Pierson in Amsterdam geweest. Door deze verscheidenheid aan functies heb ik veel ervaring opgedaan in financiële advisering. Vertrouwen, oprechte interesse en meedenken staan bij mij bovenaan. Ik vind het een uitdaging om op een zo breed, en diepgaand mogelijke wijze met mijn cliënten te spreken over hun financiële situatie. En te onderzoeken op welke manier ik kan helpen op het gebied van fiscaliteit, erfrecht en vermogensopbouw. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Samen met mijn vrouw woon ik in een fijne groene omgeving en wij hebben twee zonen. Golfen en de sportschool helpen mij om fit te blijven. Ook geniet ik van mijn oldtimer en van een goed glas wijn.
Mevrouw Gina de Boer
Relatiemanager
Al van jongs af aan was ik gefascineerd door de dynamiek van het bankwezen, mede dankzij de vele vakantiebaantjes die ik zowel bij de AMRO Bank als bij de ABN heb gehad. Van 1991 tot 2005 heb ik verschillende functies bij het onderdeel particulieren van de AMRO Bank gehad. Daarna ben ik ruim 13 jaar Private Banker geweest bij ABN AMRO MeesPierson. Ik bied anderen graag een luisterend oor maar ben ook een daadkrachtige doener. Het geeft mij energie om de financiële en persoonlijke zaken van mijn cliënten op orde te brengen. Dankzij mijn inhoudelijke kennis als gecertificeerd vermogensplanner en mijn ervaring in de financiële sector ben ik een goede sparringpartner voor mijn relaties. Voor mij komt eerst het verhaal achter de mens. Daarna komen de cijfers en onderzoeken we samen de wensen en doelstellingen en bepalen we welke richting we opgaan. Door vrienden en bekenden word ik vaak omschreven als een empathische en warme persoonlijkheid. Ik geniet van mooie ontmoetingen, zowel in het dagelijkse leven als tijdens de reizen die ik samen met mijn gezin mag maken. Uitgebreid koken en groene thee zijn vaste bestanddelen in mijn leven. Samen met mijn echtgenoot en onze drie levenslustige kinderen woon ik al ruim 20 jaar in het knusse Badhoevedorp, net buiten ons geliefde Amsterdam.
Heer Klaas Postmus
Beleggingsadviseur
Na mijn studie HEAO en Oost-Europakunde aan de Rijksuniversiteit Groningen maakte ik in 1992 mijn entree bij ABN AMRO als trainee. Dit gaf mij de mogelijkheid om mijn interesse voor economie en politiek te combineren met beleggingsadvies; deze zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voordat ik mijn eerste functie als beleggingsadviseur kreeg, volgde ik bij de bank een intensieve interne opleiding, specifiek gericht op het beleggingsvak. Bij ABN AMRO Mees Pierson heb ik een prachtige tijd gehad en heb ik een schat aan ervaring en kennis opgedaan in de wereld van Private Banking en Vermogensbeheer, maar na een loopbaan van 25 jaar werd het tijd voor iets anders. Ik wilde mijn kennis en kunde inzetten voor een echte gespecialiseerde vermogensbeheerder, waar ik meer tijd en aandacht kon schenken aan mijn cliënten en waarvan het beleggingsbeleid aansloot bij mijn visie op beleggen en relatiebeheer. Uiteindelijk heb ik dit gevonden in Heeren Vermogensbeheer. Aandelenselectie op basis van specifieke criteria heeft mijn voorkeur boven het passief beleggen in indexfondsen en/of het uitbesteden aan externe beheerders. Naast het feit dat dit kostenefficiënt is, ben ik overtuigd van de kwaliteit van onze beleggingsstijl en ben bijzonder gemotiveerd om ons verhaal uit te dragen en de beste oplossing te vinden voor mijn cliënten.” Mijn werk is inmiddels mijn hobby geworden, maar daarnaast hou ik ook tijd over voor andere liefhebberijen, zoals kunst, reizen, muziekconcerten en squash. Verder doe ik vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk Nederland, waar ik nieuwkomers help bij de integratie in de Nederlandse maatschappij en geef ik wekelijks een aantal uurtjes Nederlandse les op een taalschool voor anderstaligen.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement