Het Amsterdamse Heeren Vermogensbeheer is opgericht in 2018 door Michel Schooneman en Hans van der Heijden en heeft een lange en uitgebreide ervaring in het begeleiden van vermogende particulieren en families en in het bouwen van solide effectenportefeuilles gericht op groei en dividend. Beiden hebben gewerkt bij de Private Bank MeesPierson. Naast de oprichters bestaat het team uit onze eigen compliance manager Frank Hoogendijk (voorheen bestuurder Triodos MeesPierson) en oud relatiemanagers/beleggers van ABN AMRO MeesPierson: Pieter de Borst, Willem Haasbeek, Gina de Boer en Klaas Postmus.

Heeren Vermogensbeheer richt zich op vermogende klanten met een minimale inleg van €500.000,- voor vermogensbeheer en €1.000.000,= voor vermogensadvies. Bij vermogensbeheer ontzorgt Heeren Vermogensbeheer u en neemt het beleggen voor u uit handen, bij vermogensadvies adviseert Heeren u over de invulling van de portefeuille.

Heeren belegt voor u transparant en wereldwijd in kwalitatief hoogwaardige ondernemingen die naast een gedegen groei, een aantrekkelijk dividendrendement uitkeren. Het dividendrendement van Heeren is ruim 1,5 keer hoger dan dat van de wereld index. Daarnaast belegd Heeren in obligaties door middel van kwalitatief hoogwaardige ETF's (efficiënte beleggingsfondsen)

Heeren is van mening dat het mogelijk is om met een beleggingshorizon van minimaal vijf jaar een bovengemiddeld rendement te behalen ten opzichte van een relevante benchmark met een beperkt extra risico. Dit willen zij bereiken door het maken van uitgesproken keuzes binnen de beleggingscategorieën aandelen en vastrentende waarden.

BeoordeeldHeeren is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Heeren
Naam aanbieder
Heeren
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Heeren Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2018
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Heeren


Heeren Vermogensbeheer is van mening dat het mogelijk is om met een beleggingshorizon van minimaal vijf jaar een bovengemiddeld rendement te behalen ten opzichte van een relevante benchmark met een beperkt extra risico. Dit bereikt Heeren door het maken van uitgesproken keuzes binnen de beleggingscategorieën aandelen en vastrentende waarden.

Heeren gelooft dat door een actieve en consistente selectie van de aandelen van de bedrijven een aandelenportefeuille kan worden samengesteld die op langere termijn beter presteert dan de wereldwijde aandelenmarkt. Dit doet Heeren door een combinatie van kwantitatieve en fundamentele analyse. Heeren kiest voor de lange termijn en belegt in multinationals die naast groei een bovengemiddeld dividend uitkeren. Heeren belegt in sectoren met goede lange termijn vooruitzichten die een goede cashflow genereren. Heeren houdt haar beleggingen graag lang aan en ze belegt niet in fondsen. Zo blijven de kosten laag. En dat ziet u volgens hen terug in het rendement van uw portefeuille.

Heeren is ervan overtuigd dat maatwerk en echte persoonlijke aandacht zonder hogere kosten mogelijk is. Maar ze kunnen u alleen goed van dienst zijn wanneer ze voldoende van u weten. Daarom gaat Heeren eerst uitgebreid met u in gesprek: wat zijn uw doelstellingen met het vermogen, hoeveel risico wenst u en kunt u lopen, wat is uw beleggingservaring en uw beleggingshorizon?
De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk voor het bepalen van uw risicoprofiel, wat de basis is voor uw beleggingsportefeuille.

Als u ervoor kiest om uw vermogen door Heeren te laten beheren, dan gaan zij voor u aan de slag volgens de beleggingsfilosofie van Heeren. Heeren neemt u de zorg uit handen en kijkt voortdurend naar de portefeuille en naar de ontwikkelingen in de markt. Als zij vinden dat het nodig is om iets te wijzigen in de portefeuille, dan doen zij de transactie. Hierover informeren ze u regelmatig via gesprekken, rapportages, nieuwsbrieven en het klantportaal. Zo bent u altijd op de hoogte. Via het klantportaal ziet u dagelijks de ontwikkelingen in uw portefeuille.

Bij de obligatiebeleggingen denkt Heeren niet dat ze door actief te beleggen in individuele obligaties structureel een beter rendement kunnen behalen dan de markt. Zeker niet bij de huidige rente. Daarom kiest Heeren voor het samenstellen van een portefeuille collectieve beleggingen, voor het merendeel passieve beleggingen in Exchange Traded Funds. Zo bereikt Heeren een brede spreiding tegen lage kosten. Heeren belegt in het obligatiedeel van uw portefeuille in euro staatsobligaties, investment grade bedrijfsobligaties en in door activa gedekte obligaties.

Uw portefeuille
Op basis van een inventarisatie maakt Heeren vermogensbeheer een uitgebreid beleggingsvoorstel. Dat bespreken ze met u en passen dit ze zo nodig aan. Wanneer het geheel aan uw wensen voldoet leggen ze de afspraken vast in een beheer- of adviesovereenkomst. U houdt uw vermogen in een portefeuille op uw eigen naam aan bij één van de depotbanken waarmee ze samenwerken, ABN AMRO en Saxo Bank. Uw effecten worden veilig bewaard in een apart bewaarbedrijf van de depotbank. Zij stellen een tripartiete overeenkomst op tussen u, de depotbank en Heeren vermogensbeheer waarmee u Heeren machtigt om alleen effectentransacties te doen in uw portefeuille. Zij mogen en kunnen geen betalingen doen, behalve naar een door uzelf opgegeven eigen tegenrekening. U ontvangt naar wens per maand/kwartaal een rapportage. Ze bespreken uw portefeuille en de resultaten op regelmatige basis met u in een persoonlijk gesprek. Ook daarbij geeft u aan hoe vaak u dat wilt doen.Geen, Negatieve uitsluitingHeeren neemt bij het nemen van beleggingsbeslissingen bij vermogensbeheer en het geven van beleggingsadviezen eventuele ongunstige effecten op duurzaamheidsfactoren in aanmerking. Ook integreert Heeren de effecten van duurzaamheidsrisico's op het rendement van de vermogensbeheer- en beleggingsadviesportefeuilles in het beleggingsbeslissingsproces. Dit doen wij door uitsluitend te beleggen in aandelen van ondernemingen die bovengemiddeld scoren op duurzaamheid. Uitsluitend bedrijven die gemiddeld of bovengemiddeld scoren op milieu-, sociale en governance factoren komen in aanmerking voor de beheerportefeuille. De hiervoor benodigde duurzaamheidsinformatie kopen wij in bij Refinitiv, een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzaamheidsonderzoek. Eventuele ongunstige effecten op duurzaamheidsfactoren beperken wij verder door niet te beleggen in aandelen van bedrijven met een strategische betrokkenheid bij de winning van olie & gas, de productie of verkoop van wapens, de productie van tabaksartikelen of bij het aanbieden van verslavende vormen van gokken.Deze duurzaamheidsaanpak beperkt ons niet bij het vinden van aantrekkelijke bedrijven voor onze aandelenportefeuilles. Deze aanpak heeft ook geen invloed op het door ons verwachte rendement van de aandelenportefeuilles., Heeren belegt niet in aandelen van bedrijven met een strategische betrokkenheid bij de winning van olie & gas, de productie of verkoop van wapens, de productie van tabaksartikelen of bij het aanbieden van verslavende vormen van gokken.
ActiefHeeren belegt wereldwijd in kwalitatief hoogwaardige individuele aandelen van ondernemingen met een aantrekkelijk dividendrendement. Het huidige dividendrendement op onze portefeuille is 3,9%.
ModelportefeuilleMaatwerk binnen modelportefeuille bespreekbaar
Groei Portefeuille bestaat uit een combinatie van dividend- en groei-aandelen. Degelijk en groeiend dividend is een belangrijk selectiecriterium (dividend is ca 3,9% op jaarbasis).
Aandelen, IndextrackersIndividuele aandelen., Het obligatiegedeelte wordt belegd via ETF's (goedkope beleggingsfondsen die een index volgen).
NeeTransparantie is voor Heeren vermogensbeheer van belang; derhalve geen eigen producten.
Abn Amro, Saxobank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Heeren


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:

1,03% tot € 1 miljoen
0,85% van € 1 miljoen tot € 2,5 miljoen
0,79% van € 2,5 miljoen tot € 5 miljoen
0,61% vanaf € 5 miljoen

*U betaalt geen fee over de liquiditeiten.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee via Binckbank (btw-vrij) bij een portefeuille van EUR 500.000,= bedraagt 0,09%.
De staffel is als volgt opgebouwd:
< € 50.000 = 0.22% (per jaar)
< € 250.000 = 0.11% over het meerdere
< € 5.000.000 = 0.055% over het meerdere
€ 5.000.000 = 0.011% over het meerdere

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Heeren rendement


Het getoonde rendement is het bruto rendement van de modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van de beheervergoeding, transactiekosten en service fees.

ProfielZeer defensiefDefensiefGemiddeldOffensiefZeer offensief
2022
-15,4%
-12,9%
-11,3%
-9,7%
-7,7%
2021
-2,3%
6,2%
12,0%
17,8%
25,1%
2020
3,3%
1,6%
0,5%
-0,5%
-1,5%
2019
4,9%
12,2%
16,6%
21,1%
26,5%
2018
-1,7%
-0,4%
0,5%
1,3%
2,2%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Heeren


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Michel Schooneman CFA
Directie
‘Van jongs af aan heb ik interesse in cijfers en het investeren in geld. Zo richtte ik op mijn achttiende al met enkele vrienden een beleggingsclub op. Mijn passie voor beleggen leidde tot de keuze voor een studie bedrijfseconomie met als specialisatie bank- en verzekeringswezen. Damstaete was mijn eerste werkgever. Dat was een commissionair in effecten, gevestigd aan de Dam dichtbij Beursplein 5. Hier voelde ik mij als een vis in het water. Ik leerde veel van de bevlogenheid en jarenlange ervaring van mijn directe collega’s. Vijf jaar later werd ik beleggingsadviseur bij ABNAMRO MeesPierson. Daar hield ik mij bezig met inhoudelijke vraagstukken. De ontwikkelingen in de wereld hebben direct invloed op de beurs. Daarom houd ik mij niet alleen bezig met cijfers, maar verdiep ik mij vooral ook in het wereldnieuws. Dat maakt beleggen het leukste vak dat er is! Naast mijn werk houd ik van hardlopen, lezen en tuinieren. Met mijn jonge gezin woon ik in een landelijke omgeving.’
De heer Hans van der Heijden drs.
Directie
Als bedrijfseconoom en overtuigd lange termijnbelegger vind ik het adviseren van cliënten en het sparren over hun financiële keuzes, een mooi vak. Ik verdiep mij goed in de doelstellingen en de achtergrond van de cliënt en of het beleggen in dit plaatje past. Hierdoor leer ik cliënten goed kennen en kan ik goed met ze meeleven in goede, maar ook in slechte tijden. Een aantal van mijn cliënten ken ik al vele jaren en heb ik een uitgebreide vertrouwensband mee opgebouwd. Ik woon in het centrum van Amsterdam maar ga graag de stad uit om te genieten van het ‘buitenleven’ en sport veel: rennen, golfen en zeilen.
De heer Frank Hoogendijk CFA
Directie/compliance
‘Bij mijn studiekeuze twijfelde ik tussen geschiedenis en economie, uiteindelijk koos ik voor bedrijfseconomie. In 1986 startte ik als beleggingsanalist bij Pierson, Heldring & Pierson. Als analist heb ik veel bedrijfstakken gevolgd. De oliesector vond ik een van de interessantste. Vooral omdat geopolitiek zo'n grote invloed heeft op de olieprijs en op de kaders waarbinnen de bedrijven opereren. Uiteindelijk heeft alles wat er in de wereld gebeurt invloed op de financiële markten. Dat maakt mijn vak zo boeiend, daarom werk ik al meer dan dertig jaar met veel plezier in het beleggingsvak. Bij MeesPierson werkte ik onder meer als hoofd aandelenresearch, hoofd beleggingsstrategie, hoofd vermogensbeheer en Chief Investment Officer. In alle functies bleef ik sterk betrokken bij de "inhoud": beleggen en cliënten. Daarna was ik twaalf jaar Managing Director van Triodos MeesPierson Sustainable Investment Management. In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea en houd ik van lezen. Ik maak ook graag stedentrips met mijn kinderen.’
De heer Willem Haasbeek
Beleggingsadviseur
Na mijn studie HEAO studie stapte ik in 1994 in het beleggingsvak en werd meteen gegrepen door de diversiteit en dynamiek ervan. De effectenbeurzen vormen voor mij het centrum van de financiële wereld waar aspecten zoals economie, ondernemerschap, politiek en emoties samen komen. Al snel ontdekte ik dat ik het ook erg leuk vond deze wereld voor cliënten toegankelijk te maken. Meer dan 25 jaar begeleid ik nu zowel beginnende als ervaren beleggers op de effectenbeurs en sta ik hen met raad en daad bij: eerst vanuit teams bij ABN AMRO MeesPierson, Staalbankiers en andere banken en nu bij Heeren. Een beleggingsadviseur fungeert in mijn ogen als de ‘stuurman’ naast de ‘kapitein’ die samen de boot op de juiste koers houden, en die rol ligt mij goed. Ik woon met mijn gezin in Kennemerland, geniet ik van het buitenleven rond ons huisje in Friesland en vaar ik graag over de Friese meren. Met hond Moos trek ik er graag op uit. Voetbal volg ik met plezier langs de lijn en voor de buis. Boven de boomgrens ben ik een fervent skiër.
De heer Pieter de Borst
Relatiemanager
Cijfers zijn mijn ding. Daarom was een baan in het bankwezen voor mij een logische keuze. In 1978 ben ik als trainee begonnen bij de AMRO Bank. Daarna was ik kantoorbeheerder van verschillende vestigingen in en rondom Amsterdam. Na een periode als financieel planner maakte ik de overstap naar Marketing Particulieren op het hoofdkantoor. Tenslotte ben ik bijna twintig jaar Private Banker bij ABN AMRO Mees Pierson in Amsterdam geweest. Door deze verscheidenheid aan functies heb ik veel ervaring opgedaan in financiële advisering. Vertrouwen, oprechte interesse en meedenken staan bij mij bovenaan. Ik vind het een uitdaging om op een zo breed, en diepgaand mogelijke wijze met mijn cliënten te spreken over hun financiële situatie. En te onderzoeken op welke manier ik kan helpen op het gebied van fiscaliteit, erfrecht en vermogensopbouw. Ik voel mij een bevoorrecht mens. Samen met mijn vrouw woon ik in een fijne groene omgeving en wij hebben twee zonen. Golfen en de sportschool helpen mij om fit te blijven. Ook geniet ik van mijn oldtimer en van een goed glas wijn.
Mevrouw Gina de Boer
Relatimanager
Al van jongs af aan was ik gefascineerd door de dynamiek van het bankwezen, mede dankzij de vele vakantiebaantjes die ik zowel bij de AMRO Bank als bij de ABN heb gehad. Van 1991 tot 2005 heb ik verschillende functies bij het onderdeel particulieren van de AMRO Bank gehad. Daarna ben ik ruim 13 jaar Private Banker geweest bij ABN AMRO MeesPierson. Ik bied anderen graag een luisterend oor maar ben ook een daadkrachtige doener. Het geeft mij energie om de financiële en persoonlijke zaken van mijn cliënten op orde te brengen. Dankzij mijn inhoudelijke kennis als gecertificeerd vermogensplanner en mijn ervaring in de financiële sector ben ik een goede sparringpartner voor mijn relaties. Voor mij komt eerst het verhaal achter de mens. Daarna komen de cijfers en onderzoeken we samen de wensen en doelstellingen en bepalen we welke richting we opgaan. Door vrienden en bekenden word ik vaak omschreven als een empathische en warme persoonlijkheid. Ik geniet van mooie ontmoetingen, zowel in het dagelijkse leven als tijdens de reizen die ik samen met mijn gezin mag maken. Uitgebreid koken en groene thee zijn vaste bestanddelen in mijn leven. Samen met mijn echtgenoot en onze drie levenslustige kinderen woon ik al ruim 20 jaar in het knusse Badhoevedorp, net buiten ons geliefde Amsterdam.


Heeren

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement