Florentes vermogensbeheer is in 2005 opgericht. Voorheen heetten Florentes LBCM vermogensbeheer en dit is in 2019 gewijzigd naar Florentes vermogensbeheer. Florentes heeft op dit moment kantoren in Rotterdam, Utrecht en Zeist. Florentes is gespecialiseerd in vermogensbeheer voor ondernemers en vermogende particulieren. Florentes hanteert een zogenaamde conviction buy strategie en een combinatie strategie. De conviction buy strategie is een beleggingsportefeuille die bestaat uit individuele titels (aandelen/obligaties/opties etc.). De combinatie strategie is een beleggingsportefeuille welk is samengesteld uit indexfondsen en beleggingsfondsen.


Florentes hanteert 4 risicoprofielen. Bij de selectie van aandelen wordt gezocht naar zowel groei aandelen als ondergewaardeerde aandelen die onderscheidend zijn in de markt, een concurrente voordeel hebben en profiteren van wereldwijde ontwikkelingen. Het beleggingsspectrum van Florentes is wereldwijd waarbij de nadruk ligt op de belangrijkste markten namelijk de VS en Europa.
Vermogensbeheer is bij Florentes mogelijk vanaf een inlegbedrag van € 500.000,-.


BeoordeeldFlorentes is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Florentes
Naam aanbieder
Florentes
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Florentes Vermogensbeheer
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Zeist, Utrecht en Rotterdam
Jaar actief
2005
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Florentes


Florentes vermogensbeheer is in 2004 gestart als LBCM. In 2019 is de naam gewijzigd naar Florentes vermogensbeheer. Het beleggingsbeleid van Florentes gericht op demografische en macro-economische ontwikkelingen. Op basis van fundamentele factoren (op macro, meso en micro niveau) wordt er op operationeel niveau op basis van bottom- up selectie in de portefeuille verdere invulling aan het beleggingsbeleid gegeven. De fundamentele analyse en de bottom-up benadering verkrijgen de grootste gewichten in de uiteindelijke oordeelsvorming.

De beleggingsstijl van Florentes is voornamelijk gericht op ondernemingen die zich karakteriseren als groei beleggingen die zich positief onderscheiden van hun concurrenten. Over het algemeen houdt Florentes ondernemingen op lange termijn in de portefeuille totdat de onderwaardering en/of rendement-risicopercepties ten opzichte van andere (vergelijkbare) ondernemingen minder gunstig zijn geworden.

De gewenste spreiding in de portefeuille is wereldwijd. In de beleggingsportefeuille wordt er grotendeels direct belegd in individuele aandelen en obligatieleningen, uitgegeven door overheden en ondernemingen, aangevuld met indirecte beleggingen via mandjes van aandelen en/of obligatieleningen (zogenaamde Exchange -Traded Fund afgekort ETF) en tenslotte beleggingsfondsen indien bovenstaande beleggingen geen alternatief kunnen zijn.
De voorkeur gaat uit naar contant dividend en rente.


Negatieve uitsluitingBij LBCM belegt u in Maatschappelijk verantwoorde ondernemingen.
Actief
Modelportefeuille
Groei
Aandelen, Indextrackers, Obligaties
Nee
Binck Bank, Degiro
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Florentes


Doorlopende kosten
Periodieke kostenN.v.t.
Beheerfee1,0% excl btw voor de conviction buy strategie. 0,7% excl btw tot € 500.000,- over het meerdere 0,5% voor de ETF strategie. De getoonde kosten zijn gebaseerd op de Conviction Strategie
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAfhankelijk van de depotbank en transactiekosten. De Conviction Buy strategie maakt hoofdzakelijk gebruik van Binck met een degressieve staffel:<50.000: 0,22% per jaar (vrijgesteld van btw)<250.000: 0,11% over het meerdere<5.000.000: 0,055% over het meerdere5.000.000: 0,011% over het meerdereDEGIRO rekent 0,15% service fee maar de transactiekosten worden hierop in mindering gebracht

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Florentes rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielDefensiefGemiddeldOffensiefZeer offensief
2020
-
-
-
-
2019
11,5%
16,3%
21,7%
25,8%
2018
-5,3%
-6,8%
-9,9%
-10,8%
2017
3,4%
5%
7,8%
8%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Florentes


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. M. Bekker RBA
Dhr. Frank Brouwer RBA
Tevens Compliance Officer
Dhr. O Siezenis
Dhr. K. Buitenkamp


Florentes

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement